Groep rond Filip Balcaen koopt retailpark

Groep rond Filip Balcaen koopt retailpark

Vastgoedgroep Baltisse, de groep rond textielondernemer Filip Balcaen, heeft het Retail Park in het Luxemburgse Sandweiler gekocht, vroeger eigendom van Retail Estates.

Retailpark is volledig verhuurd

Het retailpark beslaat 7.500 m² aan commerciële ruimten die volledig verhuurd zijn aan ketens als Aldi, Health City, Blokker, Casa, Zeeman en Maxi Toys. Daarnaast bevat het complex ook 700 m² aan kantoren, waarvan nog 540 m² te huur is.

 

Koper Baltisse heeft intussen een vastgoedportefeuille opgebouwd van zowat 250 miljoen euro, zowat gelijk verdeeld over België en Luxemburg. Het familiale fonds investeert er vooral in commerciële panden, kantoren en rusthuizen. Qua commerciële panden kiest Baltisse voor “investeringen in correct verhuurde winkelpanden op AAA-locaties gelegen in de betere centrumlocaties.”

 

De aankoop van het Retail Park van Sandweiler werd bemiddeld door Cushman & Wakefield. Tot eind 2007 was het retailpark nog in handen van de vastgoedbevak Retail Estates, die het toen verkocht op basis van een achterliggende investeringswaarde van het vastgoed ten belope van 14,37 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Meer bezoekers voor Belgische winkelcentra

18/10/2017

De winkelcentra die zijn aangesloten bij de Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers (BLSC) hebben het voorbije kwartaal meer bezoekers over de vloer gekregen. Het was de eerste stijging in meer dan twee jaar.

Woluwe Shopping Center kan half miljard opleveren

17/10/2017

Het Nederlandse Eurocommercial Properties heeft 468 miljoen euro over voor de overname van het Woluwe Shopping Center. Dat is een stuk meer dan de 300 miljoen euro waar een tijd geleden sprake van was.

Geen winkelcentrum meer aan The Loop in Gent

16/10/2017

Er komt geen groot winkelcomplex aan The Loop in Gent. Er is nog weinig draagvlak voor het project en dus heeft het stadsbestuur besloten om er de stekker uit te trekken. De plannen lagen al sinds 2010 op tafel.

Strada-project in La Louvière staat op uit de doden

10/10/2017

Het Strada-project in La Louvière, dat al een tijdje dood en begraven was, lijkt er nu toch te komen. Ontwikkelaar Wilhelm & Co is zelfs al begonnen met de verkoop van de eerste negentig appartementen die deel uitmaken van het project.

Winkelcentrum Rive Gauche groot succes

25/09/2017

Rive Gauche, het nieuwe winkelcentrum in Charleroi, is een groot succes. In de eerste zes maanden na opening kreeg het al vier miljoen bezoekers over de vloer. Het is zo meteen het drukste winkelcentrum van Wallonië.

97 procent van The Mint al verhuurd

20/09/2017

Binnenkort opent na een renovatie van twee jaar het winkelgedeelte van het Muntcentrum onder de naam The Mint. Ondertussen zijn 97% van de winkelruimtes al ingevuld: onder andere Decathlon en Uniqlo vestigen zich voor het eerst in het centrum van Brussel.

Back to top