Groep rond Filip Balcaen koopt retailpark

Groep rond Filip Balcaen koopt retailpark

Vastgoedgroep Baltisse, de groep rond textielondernemer Filip Balcaen, heeft het Retail Park in het Luxemburgse Sandweiler gekocht, vroeger eigendom van Retail Estates.

Retailpark is volledig verhuurd

Het retailpark beslaat 7.500 m² aan commerciële ruimten die volledig verhuurd zijn aan ketens als Aldi, Health City, Blokker, Casa, Zeeman en Maxi Toys. Daarnaast bevat het complex ook 700 m² aan kantoren, waarvan nog 540 m² te huur is.

 

Koper Baltisse heeft intussen een vastgoedportefeuille opgebouwd van zowat 250 miljoen euro, zowat gelijk verdeeld over België en Luxemburg. Het familiale fonds investeert er vooral in commerciële panden, kantoren en rusthuizen. Qua commerciële panden kiest Baltisse voor “investeringen in correct verhuurde winkelpanden op AAA-locaties gelegen in de betere centrumlocaties.”

 

De aankoop van het Retail Park van Sandweiler werd bemiddeld door Cushman & Wakefield. Tot eind 2007 was het retailpark nog in handen van de vastgoedbevak Retail Estates, die het toen verkocht op basis van een achterliggende investeringswaarde van het vastgoed ten belope van 14,37 miljoen euro.

Tags: