Groep rond Filip Balcaen koopt retailpark | RetailDetail

Groep rond Filip Balcaen koopt retailpark

Groep rond Filip Balcaen koopt retailpark

Vastgoedgroep Baltisse, de groep rond textielondernemer Filip Balcaen, heeft het Retail Park in het Luxemburgse Sandweiler gekocht, vroeger eigendom van Retail Estates.

Retailpark is volledig verhuurd

Het retailpark beslaat 7.500 m² aan commerciële ruimten die volledig verhuurd zijn aan ketens als Aldi, Health City, Blokker, Casa, Zeeman en Maxi Toys. Daarnaast bevat het complex ook 700 m² aan kantoren, waarvan nog 540 m² te huur is.

 

Koper Baltisse heeft intussen een vastgoedportefeuille opgebouwd van zowat 250 miljoen euro, zowat gelijk verdeeld over België en Luxemburg. Het familiale fonds investeert er vooral in commerciële panden, kantoren en rusthuizen. Qua commerciële panden kiest Baltisse voor “investeringen in correct verhuurde winkelpanden op AAA-locaties gelegen in de betere centrumlocaties.”

 

De aankoop van het Retail Park van Sandweiler werd bemiddeld door Cushman & Wakefield. Tot eind 2007 was het retailpark nog in handen van de vastgoedbevak Retail Estates, die het toen verkocht op basis van een achterliggende investeringswaarde van het vastgoed ten belope van 14,37 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Centrummanager Hasselt pleit voor "omzethuur" tegen leegstand

15/02/2018

“Geef starters een flink verminderde huurprijs en laat ze daar bovenop een deel van hun omzet afstaan.” Met dat opmerkelijke voorstel wil de nieuwe centummanager van Hasselt de leegstand in zijn stad aanpakken.

Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco kijkt tevreden terug op boekjaar

02/02/2018

Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco, dat vooral belegt in winkelcentra, kijkt tevreden terug op het voorbije boekjaar. Het wist immers in alle regio’s te groeien.

Voor het eerst meer dan 1 op 10 winkelpanden leeg

01/02/2018

Het aantal leegstaande winkelpanden in België is in 2017 voor het tiende jaar op rij gestegen. Met 21.027 winkels die leeg staan, stijgt de winkelleegstand in ons land voor het eerst boven de 10%, zo becijferde Locatus.

Hoe winkelstad Tongeren uit het dal klimt

30/01/2018

De oudste stad van België bewijst dat je leegstand wel degelijk succesvol kunt aanpakken. Met een helder winkelbeleid dat inzet op ‘couleur locale’ kan Tongeren wellicht ook andere kleine winkelsteden inspireren.

Carrefour drijft top 100 grootste winkelketens aan

26/01/2018

De grootste winkelketen van België is Carrefour. Tot die misschien verrassende conclusie komt Locatus in zijn jaarlijkse top 100 van winkelformules. Alleen al de Market-supermarkten beslaan het meest oppervlakte, al heeft Aldi een even groot aantal winkels.

Belgische winkelcentra sluiten jaar positief af

23/01/2018

De Belgische winkelcentra die deel uitmaken van de Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers hebben 2017 kunnen afsluiten met iets meer bezoekers dan een jaar eerder. De 16 aangesloten winkelcentra kregen samen 89,6 miljoen bezoekers over de vloer. 

Back to top