Groep rond Filip Balcaen koopt retailpark | RetailDetail

Groep rond Filip Balcaen koopt retailpark

Groep rond Filip Balcaen koopt retailpark

Vastgoedgroep Baltisse, de groep rond textielondernemer Filip Balcaen, heeft het Retail Park in het Luxemburgse Sandweiler gekocht, vroeger eigendom van Retail Estates.

Retailpark is volledig verhuurd

Het retailpark beslaat 7.500 m² aan commerciële ruimten die volledig verhuurd zijn aan ketens als Aldi, Health City, Blokker, Casa, Zeeman en Maxi Toys. Daarnaast bevat het complex ook 700 m² aan kantoren, waarvan nog 540 m² te huur is.

 

Koper Baltisse heeft intussen een vastgoedportefeuille opgebouwd van zowat 250 miljoen euro, zowat gelijk verdeeld over België en Luxemburg. Het familiale fonds investeert er vooral in commerciële panden, kantoren en rusthuizen. Qua commerciële panden kiest Baltisse voor “investeringen in correct verhuurde winkelpanden op AAA-locaties gelegen in de betere centrumlocaties.”

 

De aankoop van het Retail Park van Sandweiler werd bemiddeld door Cushman & Wakefield. Tot eind 2007 was het retailpark nog in handen van de vastgoedbevak Retail Estates, die het toen verkocht op basis van een achterliggende investeringswaarde van het vastgoed ten belope van 14,37 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.

H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken. 

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

“Heeft het centrum van Namen nog een winkelcentrum nodig?”

24/04/2018

Een jaar nadat Besix het project voor een winkelcentrum in Namen overkocht, lijkt de groep het Burgerforum niet te kunnen overtuigen van zijn voorstellen. De grote uitdaging: de lokale handel stimuleren, maar zónder verlies van groene publieke ruimte.

Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.