Groep rond Filip Balcaen koopt retailpark

Groep rond Filip Balcaen koopt retailpark

Vastgoedgroep Baltisse, de groep rond textielondernemer Filip Balcaen, heeft het Retail Park in het Luxemburgse Sandweiler gekocht, vroeger eigendom van Retail Estates.

Retailpark is volledig verhuurd

Het retailpark beslaat 7.500 m² aan commerciële ruimten die volledig verhuurd zijn aan ketens als Aldi, Health City, Blokker, Casa, Zeeman en Maxi Toys. Daarnaast bevat het complex ook 700 m² aan kantoren, waarvan nog 540 m² te huur is.

 

Koper Baltisse heeft intussen een vastgoedportefeuille opgebouwd van zowat 250 miljoen euro, zowat gelijk verdeeld over België en Luxemburg. Het familiale fonds investeert er vooral in commerciële panden, kantoren en rusthuizen. Qua commerciële panden kiest Baltisse voor “investeringen in correct verhuurde winkelpanden op AAA-locaties gelegen in de betere centrumlocaties.”

 

De aankoop van het Retail Park van Sandweiler werd bemiddeld door Cushman & Wakefield. Tot eind 2007 was het retailpark nog in handen van de vastgoedbevak Retail Estates, die het toen verkocht op basis van een achterliggende investeringswaarde van het vastgoed ten belope van 14,37 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Unibail-Rodamco neemt sectorgenoot Westfield over

12/12/2017

Unibail-Rodamco neemt concurrent Westfield over voor 14 miljard euro. Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf krijgt zo 35 nieuwe winkelcentra in handen, waarvan 33 in de Verenigde Staten, en wordt zo het grootste vastgoedbedrijf ter wereld.

Brusselse winkelstraten blijven (ondanks alles) drukbezocht

11/12/2017

Brussel heeft zich goed weten te herpakken na de terreuraanslagen. De grote winkelstraten worden nog altijd druk bezocht: vooral de Nieuwstraat deed het dit jaar goed en haalde zelfs andere ‘hotspots’ in de hoofdstad in. 

Topoverleg leidt tot laatste strohalm voor Uplace

08/12/2017

Na maanden van geheim overleg is er een nieuw plan op tafel gekomen om de bouw van Uplace toch te laten doorgaan. Het nieuwe voorstel is een verwaterde versie van de oorspronkelijke plannen.

Hoe winkelvastgoed inspeelt op wijzigend koopgedrag

07/12/2017

E-commerce verdringt de fysieke winkel niet, maar stimuleert retailers en winkelcentra wel om innoverende concepten uit te rollen. Het is een kwestie van te beantwoorden aan de verwachtingen van millennials en Generatie Z, meent vastgoedadviseur JLL.

Mitiska REIM opent nog twee retailparken in Roemenië

29/11/2017

Mitiska REIM dikt zijn Roemeens portfolio met twee retailparken aan. Daarmee verstevigt het Belgische bedrijf zijn marktleiderspositie in Roemenië, waar het momenteel 21 sites in eigendom heeft.

Gent krijgt met Kouterdreef ‘winkelstraat voor betere merken’

23/11/2017

Momenteel is het nog een werf, maar vanaf maart krijgt Gent er met de ‘Kouterdreef’ een nieuwe winkelstraat bij, waar de ‘betere merken’ thuis zijn. Deze week maakte ontwikkelaar Matexi op de retailvastgoedbeurs Mapic in Cannes enkele ronkende namen bekend.

Back to top