Haarlemmermeer en Leiden hebben schoonste winkelgebieden | RetailDetail

Haarlemmermeer en Leiden hebben schoonste winkelgebieden

 Haarlemmermeer en Leiden hebben schoonste winkelgebieden
De gemeente Haarlemmermeer werd eerste in de categorie Grote gemeenten

De gemeenten Haarlemmermeer en Kampen hebben dit jaar de schoonste winkelgebieden, volgens de Stichting Nederland schoon.

Winkelaanbod, afvalbakken, groen en bestrating bepalen

De Limburglaan in Eindhoven, winkelcentrum Brandevoort in Helmond en winkelcentrum De Leim in Maastricht zijn in Nederland de schoonste locaties om te winkelen, zo maakte organisator Stichting Nederland Schoon eerder bekend.

 

De gemeente Haarlemmermeer won in de categorie grote gemeenten, gevolgd door de gemeenten Apeldoorn en Zwolle. De winkelgebieden in de Haarlemmermeer scoren op verschillende aspecten die een schone winkelbeleving bepalen, zoals voldoende afvalbakken, een goede kwaliteit bestrating en groenvoorziening en een divers winkelaanbod.


De gemeente Kampen werd eerste van de middelgrote gemeenten, daarna kwamen Veenendaal, de winnaar van vorig jaar, en Almelo. Kampen scoorde goed met weinig zwerfafval, een goede verlichting en zeer schone afvalbakken.

 

Winkelcentrum Stevensbloem in Leiden is de grootste stijger van 2016. De stijging op de ranglijst komt met name door de herontwikkeling en renovatie van dit winkelcentrum, die in juli werd afgerond.

 

Beleving van schoon

Voor de jaarlijkse verkiezing van schoonste winkelgebieden worden iedere zomer bezoekers ondervraagd over hoe schoon zij hun winkelgebied ervaren. Deze zomer werden hiervoor bezoekers in 559 winkelgebieden in 63 gemeenten benaderd. Nederland Schoon wil via de verkiezing bij ondernemers en beheerders aandacht voor netheid vragen bij het beheer van hun winkelgebied en de openbare ruimte.

 

Stichting Nederland Schoon wil zwerfafval in Nederland voorkomen en bestrijden met campagnes, onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en advies aan bedrijven. De stichting richt zich met name op aandachtsgebieden, waar doorgaans meer zwerfafval is.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retail Estates vult Limburgs portfolio aan

08/08/2018

Retail Estates koopt zeven winkelpanden in Belgisch Limburg: voor 9,75 miljoen euro neemt de vastgoedinvesteerder vijf extra locaties in Genk over en twee panden naast het M2Shopping Center in Maasmechelen.

Minder bezoekers voor Belgische winkelcentra

01/08/2018

In het tweede kwartaal van 2018 kenden de Belgische winkelcentra die aangesloten zijn bij de Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers (BLSC) een lichte terugval van het aantal bezoekers.

Vastned: "Geen mooie vooruitzichten voor winkelvastgoed"

01/08/2018

Omdat retailers hun marges zien krimpen, trachten ze hun huurcontracten te heronderhandelen. Het expansieritme daalt en de leegstand stijgt, zelfs in topwinkelstraten. Dat is geen goed nieuws voor eigenaars van winkelvastgoed.

Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.