H&M eist lagere huurprijzen

H&M eist lagere huurprijzen

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

 

Kosten drukken

Dat zowel de omzet als de winstgevendheid van H&M recent onder druk staan, is intussen geen geheim meer. De retailer tracht daarom de kosten te drukken en neemt daarbij onder andere zijn huurcontracten onder de loep. Dat merkt winkelvastgoedeigenaar Qrf City Retail, dat in België vijf winkelpanden aan H&M verhuurt. De moderetailer is de belangrijkste huurder voor het fonds, goed voor 16,3% van de contractuele huurinkomsten op jaarbasis. 

 

Dat gaat echter veranderen: H&M heeft namelijk de huur van de winkel in de Stationsstraat in Sint-Niklaas vervroegd opgezegd, meldt Qrf. Bovendien ontving de eigenaar een verzoek van H&M om de huurovereenkomsten voor de winkels in Hasselt (Demerstraat) en Ukkel (Alsembergsesteenweg) te herzien. Lees: de huurprijs naar beneden aan te passen. Daar is Qrf City Retail het niet mee eens. “De voorwaarden zijn niet marktconform”, luidt het. Bij onenigheid kan de huurder echter naar de vrederechter stappen om een vernieuwing af te dwingen, met mogelijk toch een lagere huurprijs als gevolg.

 

De retailsector ondergaat ingrijpende veranderingen en ook de ontwikkelingen bij H&M zijn een bron van onzekerheid op korte en middellange termijn, waarschuwt het fonds, dat haar vastgoedportfolio wil optimaliseren om verdere groei in de toekomst veilig te stellen.