H&M-winkelpand Veldstraat verkocht aan Vastned Retail Belgium

H&M-winkelpand Veldstraat verkocht aan Vastned Retail Belgium

Vastned Retail Belgium heeft op de hoek van de Gentse Veldstraat en de Bennesteeg een 'premium high street shop' verworven die momenteel verhuurd is aan H&M. Het winkelpand heeft een investeringswaarde van 27,7 miljoen euro.

 

150.000 mensen per week

Vastned Retail Belgium heeft zopas een premium-winkelpand aangekocht in de Gentse Veldstraat. Samen met Antwerpen en Brussel behoort Gent tot de top-3 van retailsteden in ons land. De 'footfall' in de Veldstraat bedraagt gemiddeld 150.000 mensen per week. Winkelvastgoed is er dan ook erg gegeerd.

 

De commerciële oppervlakte van het pand - momenteel gehuurd door de Zweedse modeketen H&M - bestaat uit een gelijkvloers van 1.025 m² en een eerste verdieping van 850 m². Op de eerste en tweede verdieping zijn ook nog stockageruimtes alsook sociale en technische lokalen voorzien.

 

De vastgoedbevak verwierf het winkelpand "voor een investeringswaarde van circa 27,7 miljoen euro en aan een marktconform rendement", aldus Cushman & Wakefield België, dat de verkoop begeleidde. De acquisitie genereert een huurinkomstenstroom van circa 1,1 miljoen euro per jaar.

 

Op termijn 65% binnenstadswinkels

Volgens Vastned Retail Belgium past de investering in de aangescherpte strategie om te focussen op 'premium high street shops' in de populairste winkelstraten van grotere steden met een sterk winkelgebied. Op termijn moeten binnenstadswinkels circa 65% van de totale vastgoedportefeuille uitmaken. Met het pand in de Veldstraat erbij groeit het aandeel binnenstadswinkels van 59 naar 62%.

 

Vorig jaar kocht Vastned Retail Beligium al een historisch pand in de Steenstraat in Brugge. Daarnaast is de vastgoedbevak ook eigenaar van enkele winkels in de Huidevetterstraat, de Leystraat, de Meir en de Schuttershofstraat in Antwerpen. In Gent bezit de groep nu winkelpanden in de Veldstraat, de Volderstraat en de Zonnestraat.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Meer bezoekers voor Belgische winkelcentra

18/10/2017

De winkelcentra die zijn aangesloten bij de Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers (BLSC) hebben het voorbije kwartaal meer bezoekers over de vloer gekregen. Het was de eerste stijging in meer dan twee jaar.

Woluwe Shopping Center kan half miljard opleveren

17/10/2017

Het Nederlandse Eurocommercial Properties heeft 468 miljoen euro over voor de overname van het Woluwe Shopping Center. Dat is een stuk meer dan de 300 miljoen euro waar een tijd geleden sprake van was.

Geen winkelcentrum meer aan The Loop in Gent

16/10/2017

Er komt geen groot winkelcomplex aan The Loop in Gent. Er is nog weinig draagvlak voor het project en dus heeft het stadsbestuur besloten om er de stekker uit te trekken. De plannen lagen al sinds 2010 op tafel.

Strada-project in La Louvière staat op uit de doden

10/10/2017

Het Strada-project in La Louvière, dat al een tijdje dood en begraven was, lijkt er nu toch te komen. Ontwikkelaar Wilhelm & Co is zelfs al begonnen met de verkoop van de eerste negentig appartementen die deel uitmaken van het project.

Winkelcentrum Rive Gauche groot succes

25/09/2017

Rive Gauche, het nieuwe winkelcentrum in Charleroi, is een groot succes. In de eerste zes maanden na opening kreeg het al vier miljoen bezoekers over de vloer. Het is zo meteen het drukste winkelcentrum van Wallonië.

97 procent van The Mint al verhuurd

20/09/2017

Binnenkort opent na een renovatie van twee jaar het winkelgedeelte van het Muntcentrum onder de naam The Mint. Ondertussen zijn 97% van de winkelruimtes al ingevuld: onder andere Decathlon en Uniqlo vestigen zich voor het eerst in het centrum van Brussel.

Back to top