H&M-winkelpand Veldstraat verkocht aan Vastned Retail Belgium | RetailDetail

H&M-winkelpand Veldstraat verkocht aan Vastned Retail Belgium

H&M-winkelpand Veldstraat verkocht aan Vastned Retail Belgium

Vastned Retail Belgium heeft op de hoek van de Gentse Veldstraat en de Bennesteeg een 'premium high street shop' verworven die momenteel verhuurd is aan H&M. Het winkelpand heeft een investeringswaarde van 27,7 miljoen euro.

 

150.000 mensen per week

Vastned Retail Belgium heeft zopas een premium-winkelpand aangekocht in de Gentse Veldstraat. Samen met Antwerpen en Brussel behoort Gent tot de top-3 van retailsteden in ons land. De 'footfall' in de Veldstraat bedraagt gemiddeld 150.000 mensen per week. Winkelvastgoed is er dan ook erg gegeerd.

 

De commerciële oppervlakte van het pand - momenteel gehuurd door de Zweedse modeketen H&M - bestaat uit een gelijkvloers van 1.025 m² en een eerste verdieping van 850 m². Op de eerste en tweede verdieping zijn ook nog stockageruimtes alsook sociale en technische lokalen voorzien.

 

De vastgoedbevak verwierf het winkelpand "voor een investeringswaarde van circa 27,7 miljoen euro en aan een marktconform rendement", aldus Cushman & Wakefield België, dat de verkoop begeleidde. De acquisitie genereert een huurinkomstenstroom van circa 1,1 miljoen euro per jaar.

 

Op termijn 65% binnenstadswinkels

Volgens Vastned Retail Belgium past de investering in de aangescherpte strategie om te focussen op 'premium high street shops' in de populairste winkelstraten van grotere steden met een sterk winkelgebied. Op termijn moeten binnenstadswinkels circa 65% van de totale vastgoedportefeuille uitmaken. Met het pand in de Veldstraat erbij groeit het aandeel binnenstadswinkels van 59 naar 62%.

 

Vorig jaar kocht Vastned Retail Beligium al een historisch pand in de Steenstraat in Brugge. Daarnaast is de vastgoedbevak ook eigenaar van enkele winkels in de Huidevetterstraat, de Leystraat, de Meir en de Schuttershofstraat in Antwerpen. In Gent bezit de groep nu winkelpanden in de Veldstraat, de Volderstraat en de Zonnestraat.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.

De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.