H&M-winkelpand Veldstraat verkocht aan Vastned Retail Belgium

H&M-winkelpand Veldstraat verkocht aan Vastned Retail Belgium

Vastned Retail Belgium heeft op de hoek van de Gentse Veldstraat en de Bennesteeg een 'premium high street shop' verworven die momenteel verhuurd is aan H&M. Het winkelpand heeft een investeringswaarde van 27,7 miljoen euro.

 

150.000 mensen per week

Vastned Retail Belgium heeft zopas een premium-winkelpand aangekocht in de Gentse Veldstraat. Samen met Antwerpen en Brussel behoort Gent tot de top-3 van retailsteden in ons land. De 'footfall' in de Veldstraat bedraagt gemiddeld 150.000 mensen per week. Winkelvastgoed is er dan ook erg gegeerd.

 

De commerciële oppervlakte van het pand - momenteel gehuurd door de Zweedse modeketen H&M - bestaat uit een gelijkvloers van 1.025 m² en een eerste verdieping van 850 m². Op de eerste en tweede verdieping zijn ook nog stockageruimtes alsook sociale en technische lokalen voorzien.

 

De vastgoedbevak verwierf het winkelpand "voor een investeringswaarde van circa 27,7 miljoen euro en aan een marktconform rendement", aldus Cushman & Wakefield België, dat de verkoop begeleidde. De acquisitie genereert een huurinkomstenstroom van circa 1,1 miljoen euro per jaar.

 

Op termijn 65% binnenstadswinkels

Volgens Vastned Retail Belgium past de investering in de aangescherpte strategie om te focussen op 'premium high street shops' in de populairste winkelstraten van grotere steden met een sterk winkelgebied. Op termijn moeten binnenstadswinkels circa 65% van de totale vastgoedportefeuille uitmaken. Met het pand in de Veldstraat erbij groeit het aandeel binnenstadswinkels van 59 naar 62%.

 

Vorig jaar kocht Vastned Retail Beligium al een historisch pand in de Steenstraat in Brugge. Daarnaast is de vastgoedbevak ook eigenaar van enkele winkels in de Huidevetterstraat, de Leystraat, de Meir en de Schuttershofstraat in Antwerpen. In Gent bezit de groep nu winkelpanden in de Veldstraat, de Volderstraat en de Zonnestraat.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Unibail-Rodamco neemt sectorgenoot Westfield over

12/12/2017

Unibail-Rodamco neemt concurrent Westfield over voor 14 miljard euro. Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf krijgt zo 35 nieuwe winkelcentra in handen, waarvan 33 in de Verenigde Staten, en wordt zo het grootste vastgoedbedrijf ter wereld.

Brusselse winkelstraten blijven (ondanks alles) drukbezocht

11/12/2017

Brussel heeft zich goed weten te herpakken na de terreuraanslagen. De grote winkelstraten worden nog altijd druk bezocht: vooral de Nieuwstraat deed het dit jaar goed en haalde zelfs andere ‘hotspots’ in de hoofdstad in. 

Topoverleg leidt tot laatste strohalm voor Uplace

08/12/2017

Na maanden van geheim overleg is er een nieuw plan op tafel gekomen om de bouw van Uplace toch te laten doorgaan. Het nieuwe voorstel is een verwaterde versie van de oorspronkelijke plannen.

Hoe winkelvastgoed inspeelt op wijzigend koopgedrag

07/12/2017

E-commerce verdringt de fysieke winkel niet, maar stimuleert retailers en winkelcentra wel om innoverende concepten uit te rollen. Het is een kwestie van te beantwoorden aan de verwachtingen van millennials en Generatie Z, meent vastgoedadviseur JLL.

Mitiska REIM opent nog twee retailparken in Roemenië

29/11/2017

Mitiska REIM dikt zijn Roemeens portfolio met twee retailparken aan. Daarmee verstevigt het Belgische bedrijf zijn marktleiderspositie in Roemenië, waar het momenteel 21 sites in eigendom heeft.

Gent krijgt met Kouterdreef ‘winkelstraat voor betere merken’

23/11/2017

Momenteel is het nog een werf, maar vanaf maart krijgt Gent er met de ‘Kouterdreef’ een nieuwe winkelstraat bij, waar de ‘betere merken’ thuis zijn. Deze week maakte ontwikkelaar Matexi op de retailvastgoedbeurs Mapic in Cannes enkele ronkende namen bekend.

Back to top