H&M-winkelpand Veldstraat verkocht aan Vastned Retail Belgium | RetailDetail

H&M-winkelpand Veldstraat verkocht aan Vastned Retail Belgium

H&M-winkelpand Veldstraat verkocht aan Vastned Retail Belgium

Vastned Retail Belgium heeft op de hoek van de Gentse Veldstraat en de Bennesteeg een 'premium high street shop' verworven die momenteel verhuurd is aan H&M. Het winkelpand heeft een investeringswaarde van 27,7 miljoen euro.

 

150.000 mensen per week

Vastned Retail Belgium heeft zopas een premium-winkelpand aangekocht in de Gentse Veldstraat. Samen met Antwerpen en Brussel behoort Gent tot de top-3 van retailsteden in ons land. De 'footfall' in de Veldstraat bedraagt gemiddeld 150.000 mensen per week. Winkelvastgoed is er dan ook erg gegeerd.

 

De commerciële oppervlakte van het pand - momenteel gehuurd door de Zweedse modeketen H&M - bestaat uit een gelijkvloers van 1.025 m² en een eerste verdieping van 850 m². Op de eerste en tweede verdieping zijn ook nog stockageruimtes alsook sociale en technische lokalen voorzien.

 

De vastgoedbevak verwierf het winkelpand "voor een investeringswaarde van circa 27,7 miljoen euro en aan een marktconform rendement", aldus Cushman & Wakefield België, dat de verkoop begeleidde. De acquisitie genereert een huurinkomstenstroom van circa 1,1 miljoen euro per jaar.

 

Op termijn 65% binnenstadswinkels

Volgens Vastned Retail Belgium past de investering in de aangescherpte strategie om te focussen op 'premium high street shops' in de populairste winkelstraten van grotere steden met een sterk winkelgebied. Op termijn moeten binnenstadswinkels circa 65% van de totale vastgoedportefeuille uitmaken. Met het pand in de Veldstraat erbij groeit het aandeel binnenstadswinkels van 59 naar 62%.

 

Vorig jaar kocht Vastned Retail Beligium al een historisch pand in de Steenstraat in Brugge. Daarnaast is de vastgoedbevak ook eigenaar van enkele winkels in de Huidevetterstraat, de Leystraat, de Meir en de Schuttershofstraat in Antwerpen. In Gent bezit de groep nu winkelpanden in de Veldstraat, de Volderstraat en de Zonnestraat.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Centrummanager Hasselt pleit voor "omzethuur" tegen leegstand

15/02/2018

“Geef starters een flink verminderde huurprijs en laat ze daar bovenop een deel van hun omzet afstaan.” Met dat opmerkelijke voorstel wil de nieuwe centummanager van Hasselt de leegstand in zijn stad aanpakken.

Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco kijkt tevreden terug op boekjaar

02/02/2018

Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco, dat vooral belegt in winkelcentra, kijkt tevreden terug op het voorbije boekjaar. Het wist immers in alle regio’s te groeien.

Voor het eerst meer dan 1 op 10 winkelpanden leeg

01/02/2018

Het aantal leegstaande winkelpanden in België is in 2017 voor het tiende jaar op rij gestegen. Met 21.027 winkels die leeg staan, stijgt de winkelleegstand in ons land voor het eerst boven de 10%, zo becijferde Locatus.

Hoe winkelstad Tongeren uit het dal klimt

30/01/2018

De oudste stad van België bewijst dat je leegstand wel degelijk succesvol kunt aanpakken. Met een helder winkelbeleid dat inzet op ‘couleur locale’ kan Tongeren wellicht ook andere kleine winkelsteden inspireren.

Carrefour drijft top 100 grootste winkelketens aan

26/01/2018

De grootste winkelketen van België is Carrefour. Tot die misschien verrassende conclusie komt Locatus in zijn jaarlijkse top 100 van winkelformules. Alleen al de Market-supermarkten beslaan het meest oppervlakte, al heeft Aldi een even groot aantal winkels.

Belgische winkelcentra sluiten jaar positief af

23/01/2018

De Belgische winkelcentra die deel uitmaken van de Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers hebben 2017 kunnen afsluiten met iets meer bezoekers dan een jaar eerder. De 16 aangesloten winkelcentra kregen samen 89,6 miljoen bezoekers over de vloer. 

Back to top