Horeca krijgt 2000 m² extra ruimte in winkelcentra

Café in winkelcentrum Ring Shopping Kuurne
Foto: Wereldhave Belgium

Wereldhave Belgium biedt de horecazaken in haar winkelcentra 2000 m² gratis extra ruimte om ‘coronaveilig’ te kunnen heropstarten. In de toekomst willen de winkelcentra ook nog meer cafés en restaurants.

 

Drie maanden

Om te zorgen dat de horecazaken in de winkelcentra bij hun heropening vanaf 8 juni de afstandsregels kunnen respecteren, geeft Wereldhave Belgium – eigenaar van onder meer Ring Shopping in Kortrijk, Shopping 1 in Genk en Belle-Ile in Luik – hen 2000 m² extra ruimte. Drie maanden lang mogen ze die plaats gratis gebruiken voor meer tafels en terrassen. Horeca-uitbaters krijgen ook een account op het onlinereservatieplatform Resengo aangeboden.

 

De 2000 m² is de totale te verdelen ruimte in de vijf winkelcentra van de groep, die 51 horecazaken tellen. De extra ruimte waarover de horecazaken gratis kunnen beschikken omvat onder meer open ruimtes binnen en buiten de winkelcentra en extra vierkante meters in de gangen, legt operationeel verantwoordelijke Ine Beeterens uit.

 

Full-servicecentra

"We hebben opgelijst welke ruimtes we ter beschikking kunnen stellen van de horeca. De uitbaters kunnen nu beslissen of ze op ons aanbod ingaan of niet", klinkt het. "De vrije ruimtes die we aanbieden zullen immers niet altijd vlak naast een bepaalde horecazaak liggen. Dat is gewoon niet mogelijk. Het is nu aan de horeca-uitbaters om te kijken of ons voorstel voor hen praktisch - en dan denken we vooral aan de inzet van extra personeel - haalbaar is."

 

In de toekomst wil Wereldhave ook nog meer inzetten op horeca: op termijn moeten horecazaken minstens 15% van het totale aanbod in de winkelcentra uitmaken, stelt het bedrijf zich tot doel. Het maakt onderdeel uit van de strategie om van de winkelcentra 'full-servicecentra' te maken.