Huurprijzen topwinkelstraten dalen | RetailDetail

Huurprijzen topwinkelstraten dalen

Huurprijzen topwinkelstraten dalen

Uit een rapport van vastgoedmakelaar Cushman & Wakefield blijkt dat de twee duurste winkelstraten terug wereld hun huurprijzen hebben zien dalen. Dat is het gevolg van de concurrentie van de online markt.

Nieuw evenwicht

Zowel op Upper Fifth Avenue in New York als op Causeway Bay in Hongkong zijn de huurprijzen ten opzichte van vorig jaar gedaald. Voor Upper Fifth Avenue, dat bovendien ook nog met leegstand kampt, is het de eerste daling sinds de financiële crisis. Volgens Cushman & Wakefield heeft dat te maken met de opmars van de online verkoop, waarbij merken op zoek moeten naar een nieuw evenwicht tussen fysieke winkels en e-commerce. Ondanks de daling zijn de twee duurste winkelstraten wel nog altijd twee keer zo duur als de dichtste concurrenten.

 

In de top tien van duurste winkelstraten ter wereld doet vooral Azië het goed. Ginza in Tokio rukt op van de achtste naar de vijfde plaats en Myeongdong in Seoul stijgt van plaats negen naar plaats acht. Slechts drie winkelstraten uit de top tien hebben het voorbije jaar hun huurprijzen zien stijgen.

 

Groeipotentieel Antwerpen

De eerste Europese straat in de ranglijst is de Champs Elysées in Parijs op plaats drie. Ook Londen, Milaan, Zurich en Wenen maken hun opwachting in de top tien. Antwerpen en Brussel bevinden zich nog in de top 30, al spreekt Cushman & Wakefield bij Antwerpen wel nog van een groter groeipotentieel.

 

JLL stelde in een eigen rapport al dat de winkelstraten in de Benelux nog heel wat groeimarge hebben en dat ze dankzij hun centrale ligging een belangrijke rol kunnen spelen in de expansie van internationale merken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken. 

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

“Heeft het centrum van Namen nog een winkelcentrum nodig?”

24/04/2018

Een jaar nadat Besix het project voor een winkelcentrum in Namen overkocht, lijkt de groep het Burgerforum niet te kunnen overtuigen van zijn voorstellen. De grote uitdaging: de lokale handel stimuleren, maar zónder verlies van groene publieke ruimte.

Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.

Vernieuwd winkelcentrum Les Bastions mikt op 5 miljoen bezoekers

12/04/2018

Het bekende Doornikse shoppingcenter Les Bastions is op 12 april heropend na een stevige uitbreiding en een grondige make-over. Voor nieuwe impulsen zorgen trekkers als Zara en Bershka. Het project zet ook sterk in op diensten.