Huurprijzen topwinkelstraten dalen | RetailDetail

Huurprijzen topwinkelstraten dalen

Huurprijzen topwinkelstraten dalen

Uit een rapport van vastgoedmakelaar Cushman & Wakefield blijkt dat de twee duurste winkelstraten terug wereld hun huurprijzen hebben zien dalen. Dat is het gevolg van de concurrentie van de online markt.

Nieuw evenwicht

Zowel op Upper Fifth Avenue in New York als op Causeway Bay in Hongkong zijn de huurprijzen ten opzichte van vorig jaar gedaald. Voor Upper Fifth Avenue, dat bovendien ook nog met leegstand kampt, is het de eerste daling sinds de financiële crisis. Volgens Cushman & Wakefield heeft dat te maken met de opmars van de online verkoop, waarbij merken op zoek moeten naar een nieuw evenwicht tussen fysieke winkels en e-commerce. Ondanks de daling zijn de twee duurste winkelstraten wel nog altijd twee keer zo duur als de dichtste concurrenten.

 

In de top tien van duurste winkelstraten ter wereld doet vooral Azië het goed. Ginza in Tokio rukt op van de achtste naar de vijfde plaats en Myeongdong in Seoul stijgt van plaats negen naar plaats acht. Slechts drie winkelstraten uit de top tien hebben het voorbije jaar hun huurprijzen zien stijgen.

 

Groeipotentieel Antwerpen

De eerste Europese straat in de ranglijst is de Champs Elysées in Parijs op plaats drie. Ook Londen, Milaan, Zurich en Wenen maken hun opwachting in de top tien. Antwerpen en Brussel bevinden zich nog in de top 30, al spreekt Cushman & Wakefield bij Antwerpen wel nog van een groter groeipotentieel.

 

JLL stelde in een eigen rapport al dat de winkelstraten in de Benelux nog heel wat groeimarge hebben en dat ze dankzij hun centrale ligging een belangrijke rol kunnen spelen in de expansie van internationale merken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.