Isabelle Vermeir nieuwe CEO Century 21 Benelux | RetailDetail

Isabelle Vermeir nieuwe CEO Century 21 Benelux

Isabelle Vermeir nieuwe CEO Century 21 Benelux

Isabelle Vermeir wordt de nieuwe CEO van vastgoedbedrijf Century 21 Benelux. Mede-eigenaar Grégory Maquet besloot eerder al om de operationele leiding uit handen te geven, maar stapt nu sneller op dan voorzien.

Veroordeeld in Spanje

Maquet was vorig jaar verantwoordelijk voor een sterke herstructurering bij Century 21 Benelux, wat opnieuw tot positieve resultaten leidde. Hij was al een tijdje van plan om de operationele leiding uit handen te geven aan het directieteam, bestaande uit Isabelle Vermeir en Jeanette Perau.

 

Naar aanleiding van een juridisch dispuut rond zijn persoon heeft hij nu besloten om die procedure te versnellen. Maquet werd op Ibiza veroordeeld tot 18 maanden met uitstel voor ‘ernstige bedreigingen’. Hij zou Basri Bajrami, een voormalig lid van de bende van Haemers, hebben ingeschakeld om een zakenpartner in Spanje te doen betalen. Na die veroordeling wilden heel wat makelaars van Century 21 dat Maquet opstapte en waren ze van plan om een motie van wantrouwen over te maken aan de Amerikaanse hoofdzetel. Maquet besluit nu echter zelf op te stappen.

 

“Belang van het merk boven alles”

De voorbije maanden hebben we samen een fantastisch parcours afgelegd, maar het belang van het merk ‘Century 21’ gaat voor mij boven alles. Ik heb het geluk altijd omringd te zijn geweest door een bijzonder sterk team, waardoor het nu evident is om de operationele leiding aan Isabelle Vermeir over te laten”, zegt Maquet over zijn vertrek.

 

Vermeir werkt al achttien jaar bij Century 21 en was tot nu toe operationeel directeur van het bedrijf. “Het is voor mij een eer om dit mooie verhaal verder te zetten, gezien de sterke basis. De uitdagingen die er in de vastgoedsector zijn, zijn enorm en dus zullen we er de komende maanden en jaren alles aan doen om samen onze marktleiderspositie verder te versterken”, aldus Vermeir.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken. 

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

“Heeft het centrum van Namen nog een winkelcentrum nodig?”

24/04/2018

Een jaar nadat Besix het project voor een winkelcentrum in Namen overkocht, lijkt de groep het Burgerforum niet te kunnen overtuigen van zijn voorstellen. De grote uitdaging: de lokale handel stimuleren, maar zónder verlies van groene publieke ruimte.

Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.

Vernieuwd winkelcentrum Les Bastions mikt op 5 miljoen bezoekers

12/04/2018

Het bekende Doornikse shoppingcenter Les Bastions is op 12 april heropend na een stevige uitbreiding en een grondige make-over. Voor nieuwe impulsen zorgen trekkers als Zara en Bershka. Het project zet ook sterk in op diensten.