Komst Haussmann naar Rokin is onzeker | RetailDetail

Komst Haussmann naar Rokin is onzeker

Komst Haussmann naar Rokin is onzeker
Rokin District

Het is onzeker of Haussmann naar het Rokin in Amsterdam komt. De bouw van het pand voor het luxewarenhuis ligt namelijk stil.

 

Voortgang onduidelijk

De voortgang van de bouw van Haussmann is onduidelijk geworden nu medewerkers van het luxeretailproject zijn gehaald. Frans van der Kraan, oprichter en eigenaar van de merknaam Haussmann, zou zich begin dit jaar al hebben teruggetrokken. Hij zou problemen hebben om topmerken aan het Haussmann-concept te binden.

 

Het nieuwe warenhuis; dat volgend jaar de deuren zou openen, staat gepland op 7.000 vierkante meter aan winkelruimte verdeeld over zeven verdiepingen. Het warenhuis zou met veel verschillende luxemerken en deskundige medewerkers op één locatie haar klanten gericht van advies kunnen voorzien. De locatie zou gaan beschikken over een eigen ingang vanaf de metrohalte, valetparking, een limoservice vanaf Schiphol en over eigen personal shoppers.

 

Het concept, dat direct concurreert met de Bijenkorf op het Damrak, richt zich op vermogende klanten en internationale toeristen die Amsterdam bezoeken. Momenteel is echter onduidelijk of het hele project doorgaat.

 

Marks & Spencer: komst afblazen

Dat aan de stop van het project aan het Rokin geen bekendheid wordt gegeven, hangt samen met de plannen van Marks & Spencer in het pand ernaast. Marks & Spencer zou de eigen komst naar het Rokin immers kunnen afblazen zodra duidelijk wordt dat Haussmann er zich terugtrekt. Dit concludeert Rupert Parker Brady in De Telegraaf.

 

Voorwaarde voor een komst van de Britse warenhuisformule naar Amsterdam zou namelijk een vestiging van een warenhuis als naaste buur zijn. Marks & Spencer haalt in de winkel in Den Haag dermate slechte omzetcijfers in non-food dat de komst naar Nederland echter beter algeheel kan worden teruggedraaid, stelt retailspecialist Parker Brady. Marks & Spencer, dat voor de  nieuwe locatie aan het Rokin drie jaar geleden een huurovereenkomst met de IVY Group tekende, had tot 2001 ook Nederlandse vestigingen in Den Haag en Amsterdam.

 

Andere ketens

Rupert Parker Brady ziet weliswaar voldoende andere mogelijkheden voor de nieuwe panden aan het Rokin. Hij denkt aan Eataly en Saks Fifth Avenue. Eataly is van plan om een vestiging in Nederland te openen. De Italiaanse foodmarktformule met supermarkten, restaurants en delicatessenzaken met Italiaanse producten telt inmiddels wereldwijd 27 locaties.

 

Ook warenhuis Saks Fifth Avenue ziet volgens hem kansen in Amsterdam. Deze merknaam van Hudson's Bay, dat ook de eigenaar is van Galeria Inno en Galeria Kaufhof, was onlangs in de strijd om de overname van V&D.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.

H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken. 

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

“Heeft het centrum van Namen nog een winkelcentrum nodig?”

24/04/2018

Een jaar nadat Besix het project voor een winkelcentrum in Namen overkocht, lijkt de groep het Burgerforum niet te kunnen overtuigen van zijn voorstellen. De grote uitdaging: de lokale handel stimuleren, maar zónder verlies van groene publieke ruimte.

Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.