Komst Haussmann naar Rokin is onzeker | RetailDetail

Komst Haussmann naar Rokin is onzeker

Komst Haussmann naar Rokin is onzeker
Rokin District

Het is onzeker of Haussmann naar het Rokin in Amsterdam komt. De bouw van het pand voor het luxewarenhuis ligt namelijk stil.

 

Voortgang onduidelijk

De voortgang van de bouw van Haussmann is onduidelijk geworden nu medewerkers van het luxeretailproject zijn gehaald. Frans van der Kraan, oprichter en eigenaar van de merknaam Haussmann, zou zich begin dit jaar al hebben teruggetrokken. Hij zou problemen hebben om topmerken aan het Haussmann-concept te binden.

 

Het nieuwe warenhuis; dat volgend jaar de deuren zou openen, staat gepland op 7.000 vierkante meter aan winkelruimte verdeeld over zeven verdiepingen. Het warenhuis zou met veel verschillende luxemerken en deskundige medewerkers op één locatie haar klanten gericht van advies kunnen voorzien. De locatie zou gaan beschikken over een eigen ingang vanaf de metrohalte, valetparking, een limoservice vanaf Schiphol en over eigen personal shoppers.

 

Het concept, dat direct concurreert met de Bijenkorf op het Damrak, richt zich op vermogende klanten en internationale toeristen die Amsterdam bezoeken. Momenteel is echter onduidelijk of het hele project doorgaat.

 

Marks & Spencer: komst afblazen

Dat aan de stop van het project aan het Rokin geen bekendheid wordt gegeven, hangt samen met de plannen van Marks & Spencer in het pand ernaast. Marks & Spencer zou de eigen komst naar het Rokin immers kunnen afblazen zodra duidelijk wordt dat Haussmann er zich terugtrekt. Dit concludeert Rupert Parker Brady in De Telegraaf.

 

Voorwaarde voor een komst van de Britse warenhuisformule naar Amsterdam zou namelijk een vestiging van een warenhuis als naaste buur zijn. Marks & Spencer haalt in de winkel in Den Haag dermate slechte omzetcijfers in non-food dat de komst naar Nederland echter beter algeheel kan worden teruggedraaid, stelt retailspecialist Parker Brady. Marks & Spencer, dat voor de  nieuwe locatie aan het Rokin drie jaar geleden een huurovereenkomst met de IVY Group tekende, had tot 2001 ook Nederlandse vestigingen in Den Haag en Amsterdam.

 

Andere ketens

Rupert Parker Brady ziet weliswaar voldoende andere mogelijkheden voor de nieuwe panden aan het Rokin. Hij denkt aan Eataly en Saks Fifth Avenue. Eataly is van plan om een vestiging in Nederland te openen. De Italiaanse foodmarktformule met supermarkten, restaurants en delicatessenzaken met Italiaanse producten telt inmiddels wereldwijd 27 locaties.

 

Ook warenhuis Saks Fifth Avenue ziet volgens hem kansen in Amsterdam. Deze merknaam van Hudson's Bay, dat ook de eigenaar is van Galeria Inno en Galeria Kaufhof, was onlangs in de strijd om de overname van V&D.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Stad Vilvoorde dient bezwaarschrift in tegen Neo

22/02/2018

Vilvoorde heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de bouw- en milieuvergunning die is aangevraagd voor Neo, het enorme project met winkelcentrum op de Heizelvlakte in Brussel.

Centrummanager Hasselt pleit voor "omzethuur" tegen leegstand

15/02/2018

“Geef starters een flink verminderde huurprijs en laat ze daar bovenop een deel van hun omzet afstaan.” Met dat opmerkelijke voorstel wil de nieuwe centummanager van Hasselt de leegstand in zijn stad aanpakken.

Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco kijkt tevreden terug op boekjaar

02/02/2018

Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco, dat vooral belegt in winkelcentra, kijkt tevreden terug op het voorbije boekjaar. Het wist immers in alle regio’s te groeien.

Voor het eerst meer dan 1 op 10 winkelpanden leeg

01/02/2018

Het aantal leegstaande winkelpanden in België is in 2017 voor het tiende jaar op rij gestegen. Met 21.027 winkels die leeg staan, stijgt de winkelleegstand in ons land voor het eerst boven de 10%, zo becijferde Locatus.

Hoe winkelstad Tongeren uit het dal klimt

30/01/2018

De oudste stad van België bewijst dat je leegstand wel degelijk succesvol kunt aanpakken. Met een helder winkelbeleid dat inzet op ‘couleur locale’ kan Tongeren wellicht ook andere kleine winkelsteden inspireren.

Carrefour drijft top 100 grootste winkelketens aan

26/01/2018

De grootste winkelketen van België is Carrefour. Tot die misschien verrassende conclusie komt Locatus in zijn jaarlijkse top 100 van winkelformules. Alleen al de Market-supermarkten beslaan het meest oppervlakte, al heeft Aldi een even groot aantal winkels.

Back to top