Leasinvest heeft goed eerste halfjaar | RetailDetail

Leasinvest heeft goed eerste halfjaar

Leasinvest heeft goed eerste halfjaar

In de eerste zes maanden van 2014 zag Leasinvest zijn huurinkomsten met een kwart de hoogte ingaan. De waarde van de totale portfolio van de vastgoedbevak daalde wel, door de verkoop van enkele gebouwen in Brussel en Antwerpen.

Daling totale waarde

De totale huurinkomsten voor de eerste helft van het jaar kwamen uit op 25,2 miljoen euro, een groei van ongeveer een kwart ten opzichte van de 20,8 miljoen euro een jaar eerder. Dat was vooral te danken aan investeringen in het winkelcentrum Knauf in Pommerloch in 2013 en de inkomsten van Hornbach.

 

Langs de andere kant verkocht Leasinvest ook flink wat onroerend goed, wat een nadelige impact had op de huurinkomsten. Daardoor steeg de onveranderde huuropbrengst met slechts 9,5 procent. De nettowinst kwam uit op 12,5 miljoen euro.

 

De totale vastgoedportfolio had eind juni een waarde van 709 miljoen euro. Dat is een daling ten opzichte van december 2013, toen het totaal op 718 miljoen euro stond. De totale bezettingsgraad was 96,32 procent.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.

De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.

H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken.