Leasinvest heeft goed eerste halfjaar

Leasinvest heeft goed eerste halfjaar

In de eerste zes maanden van 2014 zag Leasinvest zijn huurinkomsten met een kwart de hoogte ingaan. De waarde van de totale portfolio van de vastgoedbevak daalde wel, door de verkoop van enkele gebouwen in Brussel en Antwerpen.

Daling totale waarde

De totale huurinkomsten voor de eerste helft van het jaar kwamen uit op 25,2 miljoen euro, een groei van ongeveer een kwart ten opzichte van de 20,8 miljoen euro een jaar eerder. Dat was vooral te danken aan investeringen in het winkelcentrum Knauf in Pommerloch in 2013 en de inkomsten van Hornbach.

 

Langs de andere kant verkocht Leasinvest ook flink wat onroerend goed, wat een nadelige impact had op de huurinkomsten. Daardoor steeg de onveranderde huuropbrengst met slechts 9,5 procent. De nettowinst kwam uit op 12,5 miljoen euro.

 

De totale vastgoedportfolio had eind juni een waarde van 709 miljoen euro. Dat is een daling ten opzichte van december 2013, toen het totaal op 718 miljoen euro stond. De totale bezettingsgraad was 96,32 procent.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bouw nieuwe winkelsite in Lier gestart

16/11/2017

Deze week zijn de grondwerken gestart voor een nieuwe winkelsite langs de Antwerpsesteenweg in Lier. Onder meer Decathlon en het gloednieuwe woonwinkelconcept Ygo hebben hun komst al bevestigd.

Toekomstig winkelcentrum Verviers zoekt nieuwe naam

16/11/2017

De groep City Mall, die sinds kort het project Au fil de l’eau in Verviers in handen heeft, is op zoek naar een nieuwe naam voor het winkelcentrum. Die naam strookt immers niet helemaal met de werkelijkheid en is bezoedeld door jaren van getouwtrek rond het centrum.

Mitiska Reim koopt eerste Franse retailpark

06/11/2017

Het Belgische vastgoedbedrijf Mitiska Reim betreedt nu ook de Franse retailmarkt met de aankoop van een retailpark in de omgeving van Caen. Eerder dit jaar nam het bedrijf al retailparken over in Duitsland, Roemenië en Spanje. 

Meer bezoekers voor Belgische winkelcentra

18/10/2017

De winkelcentra die zijn aangesloten bij de Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers (BLSC) hebben het voorbije kwartaal meer bezoekers over de vloer gekregen. Het was de eerste stijging in meer dan twee jaar.

Woluwe Shopping Center kan half miljard opleveren

17/10/2017

Het Nederlandse Eurocommercial Properties heeft 468 miljoen euro over voor de overname van het Woluwe Shopping Center. Dat is een stuk meer dan de 300 miljoen euro waar een tijd geleden sprake van was.

Geen winkelcentrum meer aan The Loop in Gent

16/10/2017

Er komt geen groot winkelcomplex aan The Loop in Gent. Er is nog weinig draagvlak voor het project en dus heeft het stadsbestuur besloten om er de stekker uit te trekken. De plannen lagen al sinds 2010 op tafel.

Back to top