Leasinvest heeft goed eerste halfjaar | RetailDetail

Leasinvest heeft goed eerste halfjaar

Leasinvest heeft goed eerste halfjaar

In de eerste zes maanden van 2014 zag Leasinvest zijn huurinkomsten met een kwart de hoogte ingaan. De waarde van de totale portfolio van de vastgoedbevak daalde wel, door de verkoop van enkele gebouwen in Brussel en Antwerpen.

Daling totale waarde

De totale huurinkomsten voor de eerste helft van het jaar kwamen uit op 25,2 miljoen euro, een groei van ongeveer een kwart ten opzichte van de 20,8 miljoen euro een jaar eerder. Dat was vooral te danken aan investeringen in het winkelcentrum Knauf in Pommerloch in 2013 en de inkomsten van Hornbach.

 

Langs de andere kant verkocht Leasinvest ook flink wat onroerend goed, wat een nadelige impact had op de huurinkomsten. Daardoor steeg de onveranderde huuropbrengst met slechts 9,5 procent. De nettowinst kwam uit op 12,5 miljoen euro.

 

De totale vastgoedportfolio had eind juni een waarde van 709 miljoen euro. Dat is een daling ten opzichte van december 2013, toen het totaal op 718 miljoen euro stond. De totale bezettingsgraad was 96,32 procent.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitbreiding maakt van Westfield grootste winkelcentrum van Europa

22/03/2018

Het winkelcentrum Westfield in West-Londen mag zich het grootste van Europa noemen, nu het (met een half jaar voorsprong op de planning) een uitbreiding van liefst 68.748 m² in gebruik heeft genomen. 

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse hebben in verschillende winkels van Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de failliete Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Gepland winkelcentrum in Wanze fel betwist

08/03/2018

Het 7.400 m² grote winkelcentrum dat een bouwpromotor wil optrekken in Wanze (bij Hoei) stoot op fel protest in de gemeente. De gemeente ontving al meer dan duizend klachten en er circuleren meerdere petities.

Flinke vertraging voor hoogtechnologisch magazijn Delhaize

01/03/2018

Het zwaar geautomatiseerde distributiecentrum dat Delhaize begin dit jaar in Ninove in gebruik zou nemen, is nog altijd niet operationeel. Meer nog: de opening is ten vroegste voor 2019, een vertraging die tot een miljoenenverlies lijdt.

Banimmo verkoopt Franse retailvastgoedtak

01/03/2018

De Belgische beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar Banimmo heeft zijn Franse dochter van de hand gedaan. Die was gespecialiseerd in de transformatie van retailvastgoed, maar wordt afgestoten om de schuldenput van het Zaventemse moederbedrijf te dempen.

Nieuw winkelcentrum in Heusden krijgt goedkeuring

26/02/2018

Het gemeentebestuur van Heusden-Zolder heeft de nodige vergunningen goedgekeurd voor een nieuw winkelcentrum op de hoek van de Koolmijnlaan. Het project is goed voor een investering van 11 miljoen euro en moet 35 voltijdse jobs opleveren

Back to top