Leasinvest heeft goed eerste halfjaar

Leasinvest heeft goed eerste halfjaar

In de eerste zes maanden van 2014 zag Leasinvest zijn huurinkomsten met een kwart de hoogte ingaan. De waarde van de totale portfolio van de vastgoedbevak daalde wel, door de verkoop van enkele gebouwen in Brussel en Antwerpen.

Daling totale waarde

De totale huurinkomsten voor de eerste helft van het jaar kwamen uit op 25,2 miljoen euro, een groei van ongeveer een kwart ten opzichte van de 20,8 miljoen euro een jaar eerder. Dat was vooral te danken aan investeringen in het winkelcentrum Knauf in Pommerloch in 2013 en de inkomsten van Hornbach.

 

Langs de andere kant verkocht Leasinvest ook flink wat onroerend goed, wat een nadelige impact had op de huurinkomsten. Daardoor steeg de onveranderde huuropbrengst met slechts 9,5 procent. De nettowinst kwam uit op 12,5 miljoen euro.

 

De totale vastgoedportfolio had eind juni een waarde van 709 miljoen euro. Dat is een daling ten opzichte van december 2013, toen het totaal op 718 miljoen euro stond. De totale bezettingsgraad was 96,32 procent.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uplace nog steeds niet opgegeven

19/01/2018

Uplace is nog niet van plan om de handdoek in de ring te werpen en is in samenspraak met de gemeente Machelen op zoek naar oplossingen om het winkelcentrum toch nog een plaats te geven.

Winkelcentra AG Real Estate sluiten jaar positief af

17/01/2018

De zeven winkelcentra van vastgoedgroep AG Real Estate hebben het voorbije jaar iets meer bezoekers over de vloer gehad dan in 2016. Dat was met name te danken aan een sterke prestatie van het Brusselse City2.

Vijf procent meer bezoekers voor Waasland Shopping Center

15/01/2018

Waasland Shopping Center mocht in 2017 5% meer bezoekers verwelkomen, goed voor 6,34 miljoen bezoekers in totaal. Die klanten kwamen ook steeds vaker van ver.

Vastned Retail wil Belgische tak van de beurs halen

15/01/2018

Het Nederlandse vastgoedbedrijf Vastned Retail wil zijn Belgische tak van de Brusselse beurs halen. Het bezit momenteel al 65,5 procent van de aandelen van Vastned Retail Belgium en wil nu ook de rest overnemen.

Unizo waarschuwt E40-gemeenten voor plannen outletcenter

11/01/2018

Tal van Oost-Vlaamse gemeentebesturen hebben van Unizo Oost-Vlaanderen een brief in de bus gekregen waarin de ondernemersorganisatie waarschuwt voor de komst van een groot outletcenter langs de E40. “Dit bedreigt de lokale handel”, klinkt het.

Opnieuw twee vergunningen Driespoort Shoppingpark vernietigd

05/01/2018

De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft opnieuw twee bouwvergunningen voor het Driespoort Shoppingpark in de vuilnisbak gekieperd. De uitbaters van het winkelcentrum stellen echter dat het nog steeds volledig vergund is.

Back to top