Leasinvest neemt twee retailparken over in Oostenrijk

Leasinvest

Vastgoedvennootschap Leasinvest Real Estate heeft twee retailparken in de buurt van Wenen gekocht. Met de overname is een investering van 71,8 miljoen euro gemoeid.

 

Bedieningszone van ruim 1 miljoen inwoners

Via haar dochteronderneming Leasinvest Immo Austria heeft de Belgische vastgoedvennootschap twee retailparken verworven aan het grootste winkelcomplex in Oostenrijk, Shopping City Süd te Vösendorf. Dat complex heeft een totale oppervlakte van 235.000 m² met 330 winkels en ontvangt jaarlijks zowat twintig miljoen bezoekers.

 

Het eerste retailpark, SCS Nordring 2-10, heeft een oppervlakte van 14.800 m² en telt 278 parkeerplaatsen. De panden zijn verhuurd aan retailers als Conrad Electronic, TK Maxx, Swiss Sense, Brendon/Betten Reiter (in 2020), Fit-One, Art-X en Kinderspielwelt. Het tweede retailpark, Pittarello Nordring 16, is 1.350 m² groot en heeft o.a. Lidl, Pittarello, Action, Bipa en Farben-Partner als huurders. Beide retailpanden zijn volledig verhuurd en genereren een jaarlijks huurinkomen van 4 miljoen euro.

 

Vastgoedportefeuille dikt aan tot 1,23 miljard euro

Door deze transactie neemt de totale reële waarde van de vastgoedportefeuille van Leasinvest Real Estate (inclusief de participatie in Retail Estates) toe tot meer dan 1,23 miljard euro. Het aandeel retail in de direct aangehouden vastgoedportefeuille (exclusief de participatie in Retail Estates) stijgt tot 47%, kantoren vertegenwoordigen 48% en logistiek 5%.

 

Het aandeel van Oostenrijk in de totale vastgoedportefeuille stijgt meteen tot 16%. "Met deze acquisitie verstevigt Leasinvest ook haar positie in Oostenrijk, en meer bepaald rond Wenen, reeds jaren erkend als de beste stad ter wereld om in te leven", zegt CEO Michel Van Geyte. "Ondanks de groei van e-commerce, behoren de omzet en retailoppervlakte per capita in Oostenrijk tot de hoogste in Europa, bovendien verder gedragen door de verwachte evolutie in bevolkings- en inkomstengroei voor de komende vijf jaar." Het Groothertogdom Luxemburg blijft nog steeds de belangrijkste markt voor Leasinvest Real Estate met 52%, gevolgd door België (32%).