Lego-winkel moet nieuwe vleugel Wijnegem Shopping Center trekken

Lego-winkel moet nieuwe vleugel Wijnegem Shopping Center trekken

Morgen gaat in Wijnegem de nieuwe uitbreiding van het Wijnegem Shopping Center open, de derde al in het twintigjarige bestaan van het winkelcentrum. De grote trekker van de nieuwe vleugel moet de eerste Belgische Lego-winkel worden.

Lego en Playlife (Benetton) Benelux-primeurs voor nieuwe vleugel

Liefst 25 winkels telt de nieuwe vleugel, die werd opgetrokken op de fundamenten van de vroegere Sarma. Speelgoedicoon Lego en Benettons nieuwste telg Playlife openen er elk hun eerste winkel in de Benelux. Voor Playlife is het zelfs pas de tweede winkel aan deze kant van de Alpen, vijf dagen na de opening van een vestiging in Frankfurt.

 

Lego en Playlife zijn in goed gezelschap, want ook grote namen als America Today, Esprit, Fred & Ginger, JBC en Tommy Hilfiger vinden onderdak in de uitbreiding. Voor Esprit en JBC komt er zelfs een nieuw concept bij kijken, die laatste heeft zelfs een Spaanse architect ingezet om van de winkel in Wijnegem een paradepaardje te maken.

 

30 ketens in bestaand deel renoveren mee

Zo veel nieuw geweld heeft uiteraard ook zijn gevolgen voor de winkels die al in het winkelcentrum zaten. "Een dertigtal winkels in het al bestaande gedeelte hebben ook de gelegenheid aangegrepen om te renoveren en een nieuw concept te installeren", liet commercieel manager Jeroen Hafkamp weten.

 

Een aantal winkels verhuizen van het 'oude' naar het nieuwe gedeelte, maar dat zorgt niet voor leemtes: alle vrijgekomen panden zijn meteen weer verhuurd. In dat bestaande gedeelte zijn Claudia Sträter (sinds augustus open) en Desigual (opent binnenkort) de grootste nieuwe namen.

 

Zo profiteert het hele winkelcentrum mee van de nieuwe vleugel, meent Hafkamp, die ook wijst op de renovatie van het oudere gedeelte – zo werd alle verlichting vervangen door leds. "Het oude Wijnegem had nog zeker vijf jaar meegekund, maar zou dan wel ouderwets geworden zijn. Daarom hebben we nu al deze ingrepen gedaan, om te verzekeren dat we voor blijven en om onze positie van nummer één nog meer kracht bij te zetten".

 

5000 m² extra winkelruimte

Voor het winkelcentrum betekent de nieuwe fase alleszins een flinke uitbreiding: niet alleen komen er 25 nieuwe winkels bij (goed voor een groei van zo'n 5000 m² en 400 nieuwe werknemers), daarnaast is er ook een nieuwe kelderverdieping gegraven. Daar komen 200 bijkomende parkeerplaatsen, maar ook extra stockageruimte en plaats voor de opvang van regenwater.

 

Ook structureel verandert er het een en ander aan de westzijde: zo schuift Inkom 5 een paar tientallen meter op en geeft die nu uit op de nieuwe vleugel. De bestaande ingang wordt gedegradeerd tot nooduitgang, wat Lunch Garden de kans geeft zijn oppervlakte flink uit te breiden.

 

De nieuwe inkom krijgt meteen dezelfde grandeur als de hoofdingang, met naast de typische groene Wijnegem-boog ook een groot tentzeil. Die hoofdingang is trouwens nog veel belangrijker geworden sinds de verlenging van trams 5 en 10: het aandeel van tram en bus steeg van 2 naar 15% van alle bezoekers – en die meer dan een miljoen bezoekers gaan allemaal langs die inkom binnen.

 

Feestvierdaagse (of tiendaagse?)

Bij zo'n grote uitbreiding hoort uiteraard ook een groots feest: vier dagen lang staat het hele winkelcentrum op zijn kop onder de slogan "De grootste wordt nog groter". Allerlei 'extra large' attracties moeten het publiek entertainen en daarnaast zijn er ook wedstrijden en grote kortingen.

 

Commercieel manager Hafkamp spreekt echter meteen van een "feesttiendaagse", omdat volgend weekend de Flair Shopping Day doorgaat in het winkelcentrum. "Twee weekends na elkaar zijn we op zondag open, om echt iederéén de kans te geven onze uitbreiding snel te ontdekken", stelde hij.

 

"Het kan enkel nog omhoog"

Het volgende grote feest volgt op 12 maart 2014, ter ere van de 21e verjaardag van het winkelcentrum. Dan zou ook de hele hele renovatie van het "oude" gedeelte klaar moeten zijn. Bovendien komt er overal nog nieuw meubilair, onthulde Hafkamp nog.

 

In het voorjaar van 2014 breidt het winkelcentrum bovendien zijn aanbod uit met een extra service: "Er komt dan een echte apotheek, met dag- én nachtdienst. We voorzien zelfs een bed zodat er iemand kan blijven slapen... en er komt uiteraard een aparte buitendeur, want we gaan niet het héle winkelcentrum dag en nacht openhouden."

 

En daarna? "Grenzen, dat kennen we niet. Wel kan het enkel nog omhoog: bij de plannen is rekening gehouden met een uitbreiding in de hoogte. In de breedte kan dat evenwel niet meer, dat zou onleefbaar worden." Vieren we in 2018 de 25e verjaardag van het winkelcentrum met een extra verdieping? Een staalharde ontkenning daarvoor hebben we niet gehoord (integendeel zelfs), maar "eerst genieten van deze grote stap, en dan zien we wel weer..."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Meer bezoekers voor Belgische winkelcentra

18/10/2017

De winkelcentra die zijn aangesloten bij de Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers (BLSC) hebben het voorbije kwartaal meer bezoekers over de vloer gekregen. Het was de eerste stijging in meer dan twee jaar.

Woluwe Shopping Center kan half miljard opleveren

17/10/2017

Het Nederlandse Eurocommercial Properties heeft 468 miljoen euro over voor de overname van het Woluwe Shopping Center. Dat is een stuk meer dan de 300 miljoen euro waar een tijd geleden sprake van was.

Geen winkelcentrum meer aan The Loop in Gent

16/10/2017

Er komt geen groot winkelcomplex aan The Loop in Gent. Er is nog weinig draagvlak voor het project en dus heeft het stadsbestuur besloten om er de stekker uit te trekken. De plannen lagen al sinds 2010 op tafel.

Strada-project in La Louvière staat op uit de doden

10/10/2017

Het Strada-project in La Louvière, dat al een tijdje dood en begraven was, lijkt er nu toch te komen. Ontwikkelaar Wilhelm & Co is zelfs al begonnen met de verkoop van de eerste negentig appartementen die deel uitmaken van het project.

Winkelcentrum Rive Gauche groot succes

25/09/2017

Rive Gauche, het nieuwe winkelcentrum in Charleroi, is een groot succes. In de eerste zes maanden na opening kreeg het al vier miljoen bezoekers over de vloer. Het is zo meteen het drukste winkelcentrum van Wallonië.

97 procent van The Mint al verhuurd

20/09/2017

Binnenkort opent na een renovatie van twee jaar het winkelgedeelte van het Muntcentrum onder de naam The Mint. Ondertussen zijn 97% van de winkelruimtes al ingevuld: onder andere Decathlon en Uniqlo vestigen zich voor het eerst in het centrum van Brussel.

Back to top