Luiks winkelcentrum Médiacité in Amerikaanse handen | RetailDetail

Luiks winkelcentrum Médiacité in Amerikaanse handen

Luiks winkelcentrum Médiacité in Amerikaanse handen
Foto Médiacité

Het Luikse winkelcentrum Médiacité is in Amerikaanse handen beland: vastgoedfonds CBRE Global Investors neemt het over van projectontwikkelaar Wilhem & Co. Een overnamebedrag werd niet vrijgegeven, maar financiële kranten gewagen van zowat 250 miljoen euro.

Commercieel succes

Médiacité doet het commercieel goed: het winkelcentrum met 124 winkels en 2.350 parkeerplaatsen opende in 2009 de deuren en trekt jaarlijks al zo’n negen miljoen bezoekers. De grote trekpleisters zijn Primark, H&M, Media Markt en Delhaize.

 

Ondanks de goede commerciële resultaten vlotte de verkoop van het winkelcentrum echter niet: in 2015 leek een verkoop aan de Duitse vastgoedinvesteerder Union Investment rond, maar kwam er uiteindelijk toch een kink in de kabel. Daarna startte de projectontwikkelaar onderhandelingen op met CBRE Global Investors. Nochtans was een verkoop van het winkelcentrum nodig, omdat de bouw ervan grotendeels met bankschulden werd gefinancierd. Vooral KBC was een grote schuldeiser.

 

Grootste aankoop van CBRE Global Investors

Voor CBRE Global Investors is Médicité de belangrijkste aankoop tot nog toe in België. “Het was een van de zeldzame mogelijkheden op een dergelijke transactie”, liet Piet Van Poppel, de verantwoordelijke van de vastgoedinvesteerder in ons land, optekenen. De fondsenbeheerder was eerder ook al betrokken bij de winkelcentra in Sint-Niklaas en Wijnegem.

 

Verkoper Wilhelm & Co verdwijnt overigens niet helemaal uit Mediacité: het blijft immers instaan voor het beheer van het winkelcentrum.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Gepland winkelcentrum in Wanze fel betwist

08/03/2018

Het 7.400 m² grote winkelcentrum dat een bouwpromotor wil optrekken in Wanze (bij Hoei) stoot op fel protest in de gemeente. De gemeente ontving al meer dan duizend klachten en er circuleren meerdere petities.

Flinke vertraging voor hoogtechnologisch magazijn Delhaize

01/03/2018

Het zwaar geautomatiseerde distributiecentrum dat Delhaize begin dit jaar in Ninove in gebruik zou nemen, is nog altijd niet operationeel. Meer nog: de opening is ten vroegste voor 2019, een vertraging die tot een miljoenenverlies lijdt.

Banimmo verkoopt Franse retailvastgoedtak

01/03/2018

De Belgische beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar Banimmo heeft zijn Franse dochter van de hand gedaan. Die was gespecialiseerd in de transformatie van retailvastgoed, maar wordt afgestoten om de schuldenput van het Zaventemse moederbedrijf te dempen.

Nieuw winkelcentrum in Heusden krijgt goedkeuring

26/02/2018

Het gemeentebestuur van Heusden-Zolder heeft de nodige vergunningen goedgekeurd voor een nieuw winkelcentrum op de hoek van de Koolmijnlaan. Het project is goed voor een investering van 11 miljoen euro en moet 35 voltijdse jobs opleveren

Stad Vilvoorde dient bezwaarschrift in tegen Neo

22/02/2018

Vilvoorde heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de bouw- en milieuvergunning die is aangevraagd voor Neo, het enorme project met winkelcentrum op de Heizelvlakte in Brussel.

Centrummanager Hasselt pleit voor "omzethuur" tegen leegstand

15/02/2018

“Geef starters een flink verminderde huurprijs en laat ze daar bovenop een deel van hun omzet afstaan.” Met dat opmerkelijke voorstel wil de nieuwe centummanager van Hasselt de leegstand in zijn stad aanpakken.

Back to top