Luiks winkelcentrum Médiacité in Amerikaanse handen | RetailDetail

Luiks winkelcentrum Médiacité in Amerikaanse handen

Luiks winkelcentrum Médiacité in Amerikaanse handen
Foto Médiacité

Het Luikse winkelcentrum Médiacité is in Amerikaanse handen beland: vastgoedfonds CBRE Global Investors neemt het over van projectontwikkelaar Wilhem & Co. Een overnamebedrag werd niet vrijgegeven, maar financiële kranten gewagen van zowat 250 miljoen euro.

Commercieel succes

Médiacité doet het commercieel goed: het winkelcentrum met 124 winkels en 2.350 parkeerplaatsen opende in 2009 de deuren en trekt jaarlijks al zo’n negen miljoen bezoekers. De grote trekpleisters zijn Primark, H&M, Media Markt en Delhaize.

 

Ondanks de goede commerciële resultaten vlotte de verkoop van het winkelcentrum echter niet: in 2015 leek een verkoop aan de Duitse vastgoedinvesteerder Union Investment rond, maar kwam er uiteindelijk toch een kink in de kabel. Daarna startte de projectontwikkelaar onderhandelingen op met CBRE Global Investors. Nochtans was een verkoop van het winkelcentrum nodig, omdat de bouw ervan grotendeels met bankschulden werd gefinancierd. Vooral KBC was een grote schuldeiser.

 

Grootste aankoop van CBRE Global Investors

Voor CBRE Global Investors is Médicité de belangrijkste aankoop tot nog toe in België. “Het was een van de zeldzame mogelijkheden op een dergelijke transactie”, liet Piet Van Poppel, de verantwoordelijke van de vastgoedinvesteerder in ons land, optekenen. De fondsenbeheerder was eerder ook al betrokken bij de winkelcentra in Sint-Niklaas en Wijnegem.

 

Verkoper Wilhelm & Co verdwijnt overigens niet helemaal uit Mediacité: het blijft immers instaan voor het beheer van het winkelcentrum.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.

H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken. 

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

“Heeft het centrum van Namen nog een winkelcentrum nodig?”

24/04/2018

Een jaar nadat Besix het project voor een winkelcentrum in Namen overkocht, lijkt de groep het Burgerforum niet te kunnen overtuigen van zijn voorstellen. De grote uitdaging: de lokale handel stimuleren, maar zónder verlies van groene publieke ruimte.

Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.