Luiks winkelcentrum Médiacité in Amerikaanse handen | RetailDetail

Luiks winkelcentrum Médiacité in Amerikaanse handen

Luiks winkelcentrum Médiacité in Amerikaanse handen
Foto Médiacité

Het Luikse winkelcentrum Médiacité is in Amerikaanse handen beland: vastgoedfonds CBRE Global Investors neemt het over van projectontwikkelaar Wilhem & Co. Een overnamebedrag werd niet vrijgegeven, maar financiële kranten gewagen van zowat 250 miljoen euro.

Commercieel succes

Médiacité doet het commercieel goed: het winkelcentrum met 124 winkels en 2.350 parkeerplaatsen opende in 2009 de deuren en trekt jaarlijks al zo’n negen miljoen bezoekers. De grote trekpleisters zijn Primark, H&M, Media Markt en Delhaize.

 

Ondanks de goede commerciële resultaten vlotte de verkoop van het winkelcentrum echter niet: in 2015 leek een verkoop aan de Duitse vastgoedinvesteerder Union Investment rond, maar kwam er uiteindelijk toch een kink in de kabel. Daarna startte de projectontwikkelaar onderhandelingen op met CBRE Global Investors. Nochtans was een verkoop van het winkelcentrum nodig, omdat de bouw ervan grotendeels met bankschulden werd gefinancierd. Vooral KBC was een grote schuldeiser.

 

Grootste aankoop van CBRE Global Investors

Voor CBRE Global Investors is Médicité de belangrijkste aankoop tot nog toe in België. “Het was een van de zeldzame mogelijkheden op een dergelijke transactie”, liet Piet Van Poppel, de verantwoordelijke van de vastgoedinvesteerder in ons land, optekenen. De fondsenbeheerder was eerder ook al betrokken bij de winkelcentra in Sint-Niklaas en Wijnegem.

 

Verkoper Wilhelm & Co verdwijnt overigens niet helemaal uit Mediacité: het blijft immers instaan voor het beheer van het winkelcentrum.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retail Estates vult Limburgs portfolio aan

08/08/2018

Retail Estates koopt zeven winkelpanden in Belgisch Limburg: voor 9,75 miljoen euro neemt de vastgoedinvesteerder vijf extra locaties in Genk over en twee panden naast het M2Shopping Center in Maasmechelen.

Alibaba via onderaannemer naar Luik

06/08/2018

4PX, een logistieke dienstverlener die voor Alibaba werkt, heeft een Belgische dochteronderneming opgericht in Luik. Het is wellicht de eerste concrete stap in de uitbouw van een Europese logistieke hub voor de e-tailer.

Minder bezoekers voor Belgische winkelcentra

01/08/2018

In het tweede kwartaal van 2018 kenden de Belgische winkelcentra die aangesloten zijn bij de Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers (BLSC) een lichte terugval van het aantal bezoekers.

Vastned: "Geen mooie vooruitzichten voor winkelvastgoed"

01/08/2018

Omdat retailers hun marges zien krimpen, trachten ze hun huurcontracten te heronderhandelen. Het expansieritme daalt en de leegstand stijgt, zelfs in topwinkelstraten. Dat is geen goed nieuws voor eigenaars van winkelvastgoed.

Alibaba-topman en premier Michel bespreken investering in Luik

04/07/2018

Jack Ma, oprichter en voorzitter van de Chinese internetreus Alibaba, heeft een mogelijke investering in Luik besproken met premier Charles Michel. Na afloop was Ma vaag, Michel legt de bal bij het bedrijf.

Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.