Marks & Spencer en Zara hebben sleutels Toison d'Or ontvangen

Marks & Spencer en Zara hebben sleutels Toison d'Or ontvangen

Volgend jaar openen Marks & Spencer en Zara nieuwe winkels aan de Gulden Vlieslaan in Brussel. Beiden hebben zopas de sleutels gekregen en kunnen nu echt aan het werk.

Twee topnamen voor de Gulden Vlieslaan

Negen jaar na de aankoop van de grond heeft vastgoedontwikkelaar ProWinko de sleutels overhandigd van twee reusachtige winkelruimtes in een gemengd woon-winkelproject langs de Gulden Vlieslaan. 

 

Marks & Spencer viert in de zomer van 2015 zijn terugkeer naar Brussel met een gloednieuwe winkel van 5.000 m² in het kader van zijn 'bricks & clicks'-strategie. Het Britse retailicoon zal er niet alleen zijn kledingassortiment aanbieden maar ook een ruime Foodhall en een M&S Café inrichten. Het concern had geen fysieke Belgische winkel meer sinds 2001, maar opende twee jaar geleden wel al een webwinkel.

 

Voor Zara wordt de nieuwe vestiging dan weer de allergrootste winkel in ons land, goed voor een slordige 4.000 m².

 

"Place to be in Brussels"

Onder het project - dat er niet zonder slag of stoot kwam - is een openbare parking voorzien. Die is verkocht aan parkeerbedrijf Interparking en sluit aan op de bestaande 'Parking des Deux Portes'. Op een half jaar tijd is ook al meer dan 70% van de bovenliggende appartementen aan de man gebracht.

 

"Wij zijn verheugd dat we met dit prachtige project een bijdrage kunnen leveren aan de commerciële aantrekkingskracht van Brussel", zegt Philip van Perlstein, managing director van ProWinko. "De bovenstad bevestigt steeds meer haar centrale rol als 'THE place to be' voor de internationale retailers, en Le Toison d'Or is ideaal gelegen tussen de Naamse Poort en de Louisapoort. Met de komst van de twee flagshipstores van Marks & Spencer en Zara doet Brussel haar reputatie als winkelstad alle eer aan."

 

ProWinko is een private belegger die sinds 1990 actief is. De vastgoedportefeuille bestaat vrijwel uitsluitend uit hoogwaardige winkelpanden op A1-locaties in de grote steden, met een primaire focus op de Benelux.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Meer bezoekers voor Belgische winkelcentra

18/10/2017

De winkelcentra die zijn aangesloten bij de Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers (BLSC) hebben het voorbije kwartaal meer bezoekers over de vloer gekregen. Het was de eerste stijging in meer dan twee jaar.

Woluwe Shopping Center kan half miljard opleveren

17/10/2017

Het Nederlandse Eurocommercial Properties heeft 468 miljoen euro over voor de overname van het Woluwe Shopping Center. Dat is een stuk meer dan de 300 miljoen euro waar een tijd geleden sprake van was.

Geen winkelcentrum meer aan The Loop in Gent

16/10/2017

Er komt geen groot winkelcomplex aan The Loop in Gent. Er is nog weinig draagvlak voor het project en dus heeft het stadsbestuur besloten om er de stekker uit te trekken. De plannen lagen al sinds 2010 op tafel.

Strada-project in La Louvière staat op uit de doden

10/10/2017

Het Strada-project in La Louvière, dat al een tijdje dood en begraven was, lijkt er nu toch te komen. Ontwikkelaar Wilhelm & Co is zelfs al begonnen met de verkoop van de eerste negentig appartementen die deel uitmaken van het project.

Winkelcentrum Rive Gauche groot succes

25/09/2017

Rive Gauche, het nieuwe winkelcentrum in Charleroi, is een groot succes. In de eerste zes maanden na opening kreeg het al vier miljoen bezoekers over de vloer. Het is zo meteen het drukste winkelcentrum van Wallonië.

97 procent van The Mint al verhuurd

20/09/2017

Binnenkort opent na een renovatie van twee jaar het winkelgedeelte van het Muntcentrum onder de naam The Mint. Ondertussen zijn 97% van de winkelruimtes al ingevuld: onder andere Decathlon en Uniqlo vestigen zich voor het eerst in het centrum van Brussel.

Back to top