McArthurGlen plant acht extra outletcentra | RetailDetail

McArthurGlen plant acht extra outletcentra

McArthurGlen plant acht extra outletcentra

De Britse beheerder van designeroutlets McArthurGlen heeft expansieplannen. De komende vier jaar wil hij acht nieuwe outletcentra openen, waaronder dat op The Loop aan Flanders Expo in Gent.

Oppervlakte stijgt met de helft

McArthurGlen heeft momenteel 21 outletcentra, gespreid over negen landen: België, Canada, Duitsland, Italië, Frankrijk, Griekenland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De centra zijn goed voor een totale verkoopoppervlakte van bijna 600.000 m².

 

De komende vier jaar wil het bedrijf daar acht centra aan toevoegen. Daardoor zouden er 275.000 m² bijkomen. Het gaat onder meer om het eerste outletcenter in het zuiden van Frankrijk, nabij Marseille. Verder zijn er projecten in Gent, het Duitse Remscheid (nabij Keulen), het Zuid-Spaanse Malaga en twee centra in het Turkse Istanbul. Het project in Gent slaat op een project van zowat 32.000 m². Ook wil het bedrijf acht bestaande centra uitbreiden. Het gaat onder meer om die in het Nederlandse Roermond, in Milaan en in Wenen.

 

McArthurGlen werd in 1993 opgericht door Kaempfer Partners. In 2013 werd Simon Property Group, mondiaal de grootste eigenaar van retailvastgoed, voor 50% mede-eigenaar. In de outletcentra worden goederen van hoog aangeschreven merken verkocht met en korting tussen 30% en 70%. De uitbater mikt daarvoor onder meer op toeristen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken. 

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

“Heeft het centrum van Namen nog een winkelcentrum nodig?”

24/04/2018

Een jaar nadat Besix het project voor een winkelcentrum in Namen overkocht, lijkt de groep het Burgerforum niet te kunnen overtuigen van zijn voorstellen. De grote uitdaging: de lokale handel stimuleren, maar zónder verlies van groene publieke ruimte.

Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.

Vernieuwd winkelcentrum Les Bastions mikt op 5 miljoen bezoekers

12/04/2018

Het bekende Doornikse shoppingcenter Les Bastions is op 12 april heropend na een stevige uitbreiding en een grondige make-over. Voor nieuwe impulsen zorgen trekkers als Zara en Bershka. Het project zet ook sterk in op diensten.