McArthurGlen plant acht extra outletcentra | RetailDetail

McArthurGlen plant acht extra outletcentra

McArthurGlen plant acht extra outletcentra

De Britse beheerder van designeroutlets McArthurGlen heeft expansieplannen. De komende vier jaar wil hij acht nieuwe outletcentra openen, waaronder dat op The Loop aan Flanders Expo in Gent.

Oppervlakte stijgt met de helft

McArthurGlen heeft momenteel 21 outletcentra, gespreid over negen landen: België, Canada, Duitsland, Italië, Frankrijk, Griekenland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De centra zijn goed voor een totale verkoopoppervlakte van bijna 600.000 m².

 

De komende vier jaar wil het bedrijf daar acht centra aan toevoegen. Daardoor zouden er 275.000 m² bijkomen. Het gaat onder meer om het eerste outletcenter in het zuiden van Frankrijk, nabij Marseille. Verder zijn er projecten in Gent, het Duitse Remscheid (nabij Keulen), het Zuid-Spaanse Malaga en twee centra in het Turkse Istanbul. Het project in Gent slaat op een project van zowat 32.000 m². Ook wil het bedrijf acht bestaande centra uitbreiden. Het gaat onder meer om die in het Nederlandse Roermond, in Milaan en in Wenen.

 

McArthurGlen werd in 1993 opgericht door Kaempfer Partners. In 2013 werd Simon Property Group, mondiaal de grootste eigenaar van retailvastgoed, voor 50% mede-eigenaar. In de outletcentra worden goederen van hoog aangeschreven merken verkocht met en korting tussen 30% en 70%. De uitbater mikt daarvoor onder meer op toeristen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.