McArthurGlen plant acht extra outletcentra

McArthurGlen plant acht extra outletcentra

De Britse beheerder van designeroutlets McArthurGlen heeft expansieplannen. De komende vier jaar wil hij acht nieuwe outletcentra openen, waaronder dat op The Loop aan Flanders Expo in Gent.

Oppervlakte stijgt met de helft

McArthurGlen heeft momenteel 21 outletcentra, gespreid over negen landen: België, Canada, Duitsland, Italië, Frankrijk, Griekenland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De centra zijn goed voor een totale verkoopoppervlakte van bijna 600.000 m².

 

De komende vier jaar wil het bedrijf daar acht centra aan toevoegen. Daardoor zouden er 275.000 m² bijkomen. Het gaat onder meer om het eerste outletcenter in het zuiden van Frankrijk, nabij Marseille. Verder zijn er projecten in Gent, het Duitse Remscheid (nabij Keulen), het Zuid-Spaanse Malaga en twee centra in het Turkse Istanbul. Het project in Gent slaat op een project van zowat 32.000 m². Ook wil het bedrijf acht bestaande centra uitbreiden. Het gaat onder meer om die in het Nederlandse Roermond, in Milaan en in Wenen.

 

McArthurGlen werd in 1993 opgericht door Kaempfer Partners. In 2013 werd Simon Property Group, mondiaal de grootste eigenaar van retailvastgoed, voor 50% mede-eigenaar. In de outletcentra worden goederen van hoog aangeschreven merken verkocht met en korting tussen 30% en 70%. De uitbater mikt daarvoor onder meer op toeristen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Topoverleg leidt tot laatste strohalm voor Uplace

08/12/2017

Na maanden van geheim overleg is er een nieuw plan op tafel gekomen om de bouw van Uplace toch te laten doorgaan. Het nieuwe voorstel is een verwaterde versie van de oorspronkelijke plannen.

Hoe winkelvastgoed inspeelt op wijzigend koopgedrag

07/12/2017

E-commerce verdringt de fysieke winkel niet, maar stimuleert retailers en winkelcentra wel om innoverende concepten uit te rollen. Het is een kwestie van te beantwoorden aan de verwachtingen van millennials en Generatie Z, meent vastgoedadviseur JLL.

Mitiska REIM opent nog twee retailparken in Roemenië

29/11/2017

Mitiska REIM dikt zijn Roemeens portfolio met twee retailparken aan. Daarmee verstevigt het Belgische bedrijf zijn marktleiderspositie in Roemenië, waar het momenteel 21 sites in eigendom heeft.

Gent krijgt met Kouterdreef ‘winkelstraat voor betere merken’

23/11/2017

Momenteel is het nog een werf, maar vanaf maart krijgt Gent er met de ‘Kouterdreef’ een nieuwe winkelstraat bij, waar de ‘betere merken’ thuis zijn. Deze week maakte ontwikkelaar Matexi op de retailvastgoedbeurs Mapic in Cannes enkele ronkende namen bekend.

Bouw nieuwe winkelsite in Lier gestart

16/11/2017

Deze week zijn de grondwerken gestart voor een nieuwe winkelsite langs de Antwerpsesteenweg in Lier. Onder meer Decathlon en het gloednieuwe woonwinkelconcept Ygo hebben hun komst al bevestigd.

Toekomstig winkelcentrum Verviers zoekt nieuwe naam

16/11/2017

De groep City Mall, die sinds kort het project Au fil de l’eau in Verviers in handen heeft, is op zoek naar een nieuwe naam voor het winkelcentrum. Die naam strookt immers niet helemaal met de werkelijkheid en is bezoedeld door jaren van getouwtrek rond het centrum.

Back to top