McArthurGlen plant acht extra outletcentra | RetailDetail

McArthurGlen plant acht extra outletcentra

McArthurGlen plant acht extra outletcentra

De Britse beheerder van designeroutlets McArthurGlen heeft expansieplannen. De komende vier jaar wil hij acht nieuwe outletcentra openen, waaronder dat op The Loop aan Flanders Expo in Gent.

Oppervlakte stijgt met de helft

McArthurGlen heeft momenteel 21 outletcentra, gespreid over negen landen: België, Canada, Duitsland, Italië, Frankrijk, Griekenland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De centra zijn goed voor een totale verkoopoppervlakte van bijna 600.000 m².

 

De komende vier jaar wil het bedrijf daar acht centra aan toevoegen. Daardoor zouden er 275.000 m² bijkomen. Het gaat onder meer om het eerste outletcenter in het zuiden van Frankrijk, nabij Marseille. Verder zijn er projecten in Gent, het Duitse Remscheid (nabij Keulen), het Zuid-Spaanse Malaga en twee centra in het Turkse Istanbul. Het project in Gent slaat op een project van zowat 32.000 m². Ook wil het bedrijf acht bestaande centra uitbreiden. Het gaat onder meer om die in het Nederlandse Roermond, in Milaan en in Wenen.

 

McArthurGlen werd in 1993 opgericht door Kaempfer Partners. In 2013 werd Simon Property Group, mondiaal de grootste eigenaar van retailvastgoed, voor 50% mede-eigenaar. In de outletcentra worden goederen van hoog aangeschreven merken verkocht met en korting tussen 30% en 70%. De uitbater mikt daarvoor onder meer op toeristen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Stad Vilvoorde dient bezwaarschrift in tegen Neo

22/02/2018

Vilvoorde heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de bouw- en milieuvergunning die is aangevraagd voor Neo, het enorme project met winkelcentrum op de Heizelvlakte in Brussel.

Centrummanager Hasselt pleit voor "omzethuur" tegen leegstand

15/02/2018

“Geef starters een flink verminderde huurprijs en laat ze daar bovenop een deel van hun omzet afstaan.” Met dat opmerkelijke voorstel wil de nieuwe centummanager van Hasselt de leegstand in zijn stad aanpakken.

Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco kijkt tevreden terug op boekjaar

02/02/2018

Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco, dat vooral belegt in winkelcentra, kijkt tevreden terug op het voorbije boekjaar. Het wist immers in alle regio’s te groeien.

Voor het eerst meer dan 1 op 10 winkelpanden leeg

01/02/2018

Het aantal leegstaande winkelpanden in België is in 2017 voor het tiende jaar op rij gestegen. Met 21.027 winkels die leeg staan, stijgt de winkelleegstand in ons land voor het eerst boven de 10%, zo becijferde Locatus.

Hoe winkelstad Tongeren uit het dal klimt

30/01/2018

De oudste stad van België bewijst dat je leegstand wel degelijk succesvol kunt aanpakken. Met een helder winkelbeleid dat inzet op ‘couleur locale’ kan Tongeren wellicht ook andere kleine winkelsteden inspireren.

Carrefour drijft top 100 grootste winkelketens aan

26/01/2018

De grootste winkelketen van België is Carrefour. Tot die misschien verrassende conclusie komt Locatus in zijn jaarlijkse top 100 van winkelformules. Alleen al de Market-supermarkten beslaan het meest oppervlakte, al heeft Aldi een even groot aantal winkels.

Back to top