Media Markt in Sint-Niklaas: komt-ie er of komt-ie er niet? | RetailDetail

Media Markt in Sint-Niklaas: komt-ie er of komt-ie er niet?

Media Markt in Sint-Niklaas: komt-ie er of komt-ie er niet?

De burgemeester van Sint-Niklaas heeft de werken in de Stationsstraat, die de komst van Media Markt mogelijk moesten maken, laten stilleggen nog voor ze goed en wel begonnen zijn. Het begint er immers op te lijken dat de elektroketen er helemaal niet meer zal komen. De bouwvergunning loopt binnen een klein half jaar al af en er is nog niet één pand aangekocht, laat staan gesloopt.

Projectontwikkelaar "nog altijd geen eigenaar"

In de Stationsstraat van Sint-Niklaas staan al enkele jaren een flink aantal winkelpanden te verkommeren. Twaalf daarvan moesten plaats ruimen voor een nieuwe Media Markt van 3.200 m² op de eerste en tweede verdieping, met een vijftal winkels op het gelijkvloers, maar plannen werden een half jaar later al gedownsized.

 

Om de sloop van die panden voor te bereiden, was nutsbedrijf Eandis alvast gestart met het openbreken van de trottoirs. Zeer tegen de zin van het Sint-Niklase stadsbestuur: "Polar Star is nog steeds geen eigenaar van de winkelpanden die moeten worden gesloopt. Ze kunnen geen wettelijk document voorleggen", zegt burgemeester Christel Geerts in de regionale editie van Het Nieuwsblad. "Normaliter worden nutsleidingen aangepakt vóór de sloop start, maar dat kan in dit geval niet. Ik heb de werken direct laten stilleggen. Het trottoir moet in zijn oorspronkelijke staat worden hersteld."

Media Markt stuurt kat naar overleg

Projectontwikkelaar Polar Star houdt vol geen opdracht te hebben gegeven voor de werken. Toch doet deze nieuwe aflevering - de zoveelste al in deze Media Markt-saga - weer serieuze vragen rijzen bij de toekomst van dit project. Toen in september bleek dat nog geen enkel van de te slopen panden was aangekocht, liet de projectontwikkelaar al optekenen: "Aan het einde van dit jaar zeggen we of Media Markt er komt". Daarop had het stadsbestuur eind november de elektroketen, de buurtbewoners en de handelaars uitgenodigd voor overleg, maar Media Markt kwam niet opdagen.

 

De kans dat Media Markt alsnog naar Sint-Niklaas komt, lijkt dus met de dag te verkleinen. De plannen werden al in september 2009 voorgesteld en zowel de projectontwikkelaar als het architectenbureau maakten zich toen sterk met de sloop en de bouw te kunnen starten tegen augustus 2010 zodat de nieuwe Media Markt in het najaar van 2011 zou opengaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.

H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken. 

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

“Heeft het centrum van Namen nog een winkelcentrum nodig?”

24/04/2018

Een jaar nadat Besix het project voor een winkelcentrum in Namen overkocht, lijkt de groep het Burgerforum niet te kunnen overtuigen van zijn voorstellen. De grote uitdaging: de lokale handel stimuleren, maar zónder verlies van groene publieke ruimte.

Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.