Media Markt in Sint-Niklaas: komt-ie er of komt-ie er niet?

Media Markt in Sint-Niklaas: komt-ie er of komt-ie er niet?

De burgemeester van Sint-Niklaas heeft de werken in de Stationsstraat, die de komst van Media Markt mogelijk moesten maken, laten stilleggen nog voor ze goed en wel begonnen zijn. Het begint er immers op te lijken dat de elektroketen er helemaal niet meer zal komen. De bouwvergunning loopt binnen een klein half jaar al af en er is nog niet één pand aangekocht, laat staan gesloopt.

Projectontwikkelaar "nog altijd geen eigenaar"

In de Stationsstraat van Sint-Niklaas staan al enkele jaren een flink aantal winkelpanden te verkommeren. Twaalf daarvan moesten plaats ruimen voor een nieuwe Media Markt van 3.200 m² op de eerste en tweede verdieping, met een vijftal winkels op het gelijkvloers, maar plannen werden een half jaar later al gedownsized.

 

Om de sloop van die panden voor te bereiden, was nutsbedrijf Eandis alvast gestart met het openbreken van de trottoirs. Zeer tegen de zin van het Sint-Niklase stadsbestuur: "Polar Star is nog steeds geen eigenaar van de winkelpanden die moeten worden gesloopt. Ze kunnen geen wettelijk document voorleggen", zegt burgemeester Christel Geerts in de regionale editie van Het Nieuwsblad. "Normaliter worden nutsleidingen aangepakt vóór de sloop start, maar dat kan in dit geval niet. Ik heb de werken direct laten stilleggen. Het trottoir moet in zijn oorspronkelijke staat worden hersteld."

Media Markt stuurt kat naar overleg

Projectontwikkelaar Polar Star houdt vol geen opdracht te hebben gegeven voor de werken. Toch doet deze nieuwe aflevering - de zoveelste al in deze Media Markt-saga - weer serieuze vragen rijzen bij de toekomst van dit project. Toen in september bleek dat nog geen enkel van de te slopen panden was aangekocht, liet de projectontwikkelaar al optekenen: "Aan het einde van dit jaar zeggen we of Media Markt er komt". Daarop had het stadsbestuur eind november de elektroketen, de buurtbewoners en de handelaars uitgenodigd voor overleg, maar Media Markt kwam niet opdagen.

 

De kans dat Media Markt alsnog naar Sint-Niklaas komt, lijkt dus met de dag te verkleinen. De plannen werden al in september 2009 voorgesteld en zowel de projectontwikkelaar als het architectenbureau maakten zich toen sterk met de sloop en de bouw te kunnen starten tegen augustus 2010 zodat de nieuwe Media Markt in het najaar van 2011 zou opengaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Unibail-Rodamco neemt sectorgenoot Westfield over

12/12/2017

Unibail-Rodamco neemt concurrent Westfield over voor 14 miljard euro. Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf krijgt zo 35 nieuwe winkelcentra in handen, waarvan 33 in de Verenigde Staten, en wordt zo het grootste vastgoedbedrijf ter wereld.

Brusselse winkelstraten blijven (ondanks alles) drukbezocht

11/12/2017

Brussel heeft zich goed weten te herpakken na de terreuraanslagen. De grote winkelstraten worden nog altijd druk bezocht: vooral de Nieuwstraat deed het dit jaar goed en haalde zelfs andere ‘hotspots’ in de hoofdstad in. 

Topoverleg leidt tot laatste strohalm voor Uplace

08/12/2017

Na maanden van geheim overleg is er een nieuw plan op tafel gekomen om de bouw van Uplace toch te laten doorgaan. Het nieuwe voorstel is een verwaterde versie van de oorspronkelijke plannen.

Hoe winkelvastgoed inspeelt op wijzigend koopgedrag

07/12/2017

E-commerce verdringt de fysieke winkel niet, maar stimuleert retailers en winkelcentra wel om innoverende concepten uit te rollen. Het is een kwestie van te beantwoorden aan de verwachtingen van millennials en Generatie Z, meent vastgoedadviseur JLL.

Mitiska REIM opent nog twee retailparken in Roemenië

29/11/2017

Mitiska REIM dikt zijn Roemeens portfolio met twee retailparken aan. Daarmee verstevigt het Belgische bedrijf zijn marktleiderspositie in Roemenië, waar het momenteel 21 sites in eigendom heeft.

Gent krijgt met Kouterdreef ‘winkelstraat voor betere merken’

23/11/2017

Momenteel is het nog een werf, maar vanaf maart krijgt Gent er met de ‘Kouterdreef’ een nieuwe winkelstraat bij, waar de ‘betere merken’ thuis zijn. Deze week maakte ontwikkelaar Matexi op de retailvastgoedbeurs Mapic in Cannes enkele ronkende namen bekend.

Back to top