Meer huurinkomsten, minder bezetting voor Wereldhave Belgium

Wereldhave Belgium

Wereldhave Belgium zag zijn huurinkomsten in de eerste drie maanden van het jaar stijgen maar de bezettingsgraad van zijn retailpoot teruglopen. Dat maakte de vastgoedgroep deze ochtend bekend.

 

15 miljoen euro huurinkomsten

Wereldhave Belgium kreeg in het eerste kwartaal 15 miljoen euro aan huurinkomsten binnen, gevoelig meer dan de 12,7 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. “Die stijging is vooral toe te schrijven aan de uitbreiding van winkelcentrum ‘Shopping Bastions’ (in Doornik, nvdr), open sinds 12 april 2018, en de acquisitie van twee retailparken in Brugge en Turnhout eind 2018”, meldt de groep in een 'trading update'.

 

Tegelijk is de bezettingsgraad van de retailportefeuille gezakt van 97,2% eind vorig jaar naar 95,8%. Die daling schrijft Wereldhave toe aan het gedeeltelijke vertrek van Carrefour in Belle-Île (Luik), waardoor 4.500 m² winkeloppervlakte leeg is komen te staan. “De herontwikkelingswerken zijn al gestart om de oppervlakte op te splitsen in meerdere units, waarvoor al vergevorderde gesprekken lopen met verschillende retailers”, zo klinkt het nog. Namen werden nog niet bekendgemaakt.