Milieuvergunning Uplace vernietigd

Milieuvergunning Uplace vernietigd

Slecht nieuws voor het winkelcomplex Uplace. De Raad van State volgt het negatief advies van de auditeur en vernietigt de milieuvergunning van Uplace. Er waren vooral problemen met de mobiliteit.

Terug naar af voor milieuvergunning

De auditeur van de Raad van State had in december al een negatief advies gegeven over het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan. Hij toonde toen twijfels over het feit of de Vlaamse regering de mobiliteit rond het complex tijdig kon aanpassen.

 

Ook werden er vragen gesteld rond de onpartijdigheid van de Vlaamse regering. Volgens de auditeur was er minstens een schijn van partijdigheid, omdat de regering zich er van bij de start op had toegelegd om de milieuvergunning voor Uplace te verkrijgen. De Raad van State heeft in zijn arrest die argumenten overgenomen en vernietigt daarom de vergunning van Uplace, zo meldt De Standaard. Er rest Uplace nu dus geen andere optie dan die vergunning opnieuw aan te vragen.

 

Uplace moet een immens winkelcomplex in Machelen bij Brussel worden met een winkeloppervlakte van 32.000 vierkante meter. Rond het project is al heel wat te doen geweest. Zo vrezen lokale handelaars dat de concurrentie ze teveel zal worden en denken omwonenden dat de mobiliteit een groot probleem zal vormen, omdat het winkelcomplex heel wat extra verkeer met zich mee zal meebrengen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uplace nog steeds niet opgegeven

19/01/2018

Uplace is nog niet van plan om de handdoek in de ring te werpen en is in samenspraak met de gemeente Machelen op zoek naar oplossingen om het winkelcentrum toch nog een plaats te geven.

Winkelcentra AG Real Estate sluiten jaar positief af

17/01/2018

De zeven winkelcentra van vastgoedgroep AG Real Estate hebben het voorbije jaar iets meer bezoekers over de vloer gehad dan in 2016. Dat was met name te danken aan een sterke prestatie van het Brusselse City2.

Vijf procent meer bezoekers voor Waasland Shopping Center

15/01/2018

Waasland Shopping Center mocht in 2017 5% meer bezoekers verwelkomen, goed voor 6,34 miljoen bezoekers in totaal. Die klanten kwamen ook steeds vaker van ver.

Vastned Retail wil Belgische tak van de beurs halen

15/01/2018

Het Nederlandse vastgoedbedrijf Vastned Retail wil zijn Belgische tak van de Brusselse beurs halen. Het bezit momenteel al 65,5 procent van de aandelen van Vastned Retail Belgium en wil nu ook de rest overnemen.

Unizo waarschuwt E40-gemeenten voor plannen outletcenter

11/01/2018

Tal van Oost-Vlaamse gemeentebesturen hebben van Unizo Oost-Vlaanderen een brief in de bus gekregen waarin de ondernemersorganisatie waarschuwt voor de komst van een groot outletcenter langs de E40. “Dit bedreigt de lokale handel”, klinkt het.

Opnieuw twee vergunningen Driespoort Shoppingpark vernietigd

05/01/2018

De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft opnieuw twee bouwvergunningen voor het Driespoort Shoppingpark in de vuilnisbak gekieperd. De uitbaters van het winkelcentrum stellen echter dat het nog steeds volledig vergund is.

Back to top