Milieuvergunning Uplace vernietigd | RetailDetail

Milieuvergunning Uplace vernietigd

Milieuvergunning Uplace vernietigd

Slecht nieuws voor het winkelcomplex Uplace. De Raad van State volgt het negatief advies van de auditeur en vernietigt de milieuvergunning van Uplace. Er waren vooral problemen met de mobiliteit.

Terug naar af voor milieuvergunning

De auditeur van de Raad van State had in december al een negatief advies gegeven over het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan. Hij toonde toen twijfels over het feit of de Vlaamse regering de mobiliteit rond het complex tijdig kon aanpassen.

 

Ook werden er vragen gesteld rond de onpartijdigheid van de Vlaamse regering. Volgens de auditeur was er minstens een schijn van partijdigheid, omdat de regering zich er van bij de start op had toegelegd om de milieuvergunning voor Uplace te verkrijgen. De Raad van State heeft in zijn arrest die argumenten overgenomen en vernietigt daarom de vergunning van Uplace, zo meldt De Standaard. Er rest Uplace nu dus geen andere optie dan die vergunning opnieuw aan te vragen.

 

Uplace moet een immens winkelcomplex in Machelen bij Brussel worden met een winkeloppervlakte van 32.000 vierkante meter. Rond het project is al heel wat te doen geweest. Zo vrezen lokale handelaars dat de concurrentie ze teveel zal worden en denken omwonenden dat de mobiliteit een groot probleem zal vormen, omdat het winkelcomplex heel wat extra verkeer met zich mee zal meebrengen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.

De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.