Milieuvergunning Uplace vernietigd

Milieuvergunning Uplace vernietigd

Slecht nieuws voor het winkelcomplex Uplace. De Raad van State volgt het negatief advies van de auditeur en vernietigt de milieuvergunning van Uplace. Er waren vooral problemen met de mobiliteit.

Terug naar af voor milieuvergunning

De auditeur van de Raad van State had in december al een negatief advies gegeven over het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan. Hij toonde toen twijfels over het feit of de Vlaamse regering de mobiliteit rond het complex tijdig kon aanpassen.

 

Ook werden er vragen gesteld rond de onpartijdigheid van de Vlaamse regering. Volgens de auditeur was er minstens een schijn van partijdigheid, omdat de regering zich er van bij de start op had toegelegd om de milieuvergunning voor Uplace te verkrijgen. De Raad van State heeft in zijn arrest die argumenten overgenomen en vernietigt daarom de vergunning van Uplace, zo meldt De Standaard. Er rest Uplace nu dus geen andere optie dan die vergunning opnieuw aan te vragen.

 

Uplace moet een immens winkelcomplex in Machelen bij Brussel worden met een winkeloppervlakte van 32.000 vierkante meter. Rond het project is al heel wat te doen geweest. Zo vrezen lokale handelaars dat de concurrentie ze teveel zal worden en denken omwonenden dat de mobiliteit een groot probleem zal vormen, omdat het winkelcomplex heel wat extra verkeer met zich mee zal meebrengen.

Tags: