Milieuvergunning Uplace vernietigd | RetailDetail

Milieuvergunning Uplace vernietigd

Milieuvergunning Uplace vernietigd

Slecht nieuws voor het winkelcomplex Uplace. De Raad van State volgt het negatief advies van de auditeur en vernietigt de milieuvergunning van Uplace. Er waren vooral problemen met de mobiliteit.

Terug naar af voor milieuvergunning

De auditeur van de Raad van State had in december al een negatief advies gegeven over het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan. Hij toonde toen twijfels over het feit of de Vlaamse regering de mobiliteit rond het complex tijdig kon aanpassen.

 

Ook werden er vragen gesteld rond de onpartijdigheid van de Vlaamse regering. Volgens de auditeur was er minstens een schijn van partijdigheid, omdat de regering zich er van bij de start op had toegelegd om de milieuvergunning voor Uplace te verkrijgen. De Raad van State heeft in zijn arrest die argumenten overgenomen en vernietigt daarom de vergunning van Uplace, zo meldt De Standaard. Er rest Uplace nu dus geen andere optie dan die vergunning opnieuw aan te vragen.

 

Uplace moet een immens winkelcomplex in Machelen bij Brussel worden met een winkeloppervlakte van 32.000 vierkante meter. Rond het project is al heel wat te doen geweest. Zo vrezen lokale handelaars dat de concurrentie ze teveel zal worden en denken omwonenden dat de mobiliteit een groot probleem zal vormen, omdat het winkelcomplex heel wat extra verkeer met zich mee zal meebrengen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse hebben in verschillende winkels van Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de failliete Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Gepland winkelcentrum in Wanze fel betwist

08/03/2018

Het 7.400 m² grote winkelcentrum dat een bouwpromotor wil optrekken in Wanze (bij Hoei) stoot op fel protest in de gemeente. De gemeente ontving al meer dan duizend klachten en er circuleren meerdere petities.

Flinke vertraging voor hoogtechnologisch magazijn Delhaize

01/03/2018

Het zwaar geautomatiseerde distributiecentrum dat Delhaize begin dit jaar in Ninove in gebruik zou nemen, is nog altijd niet operationeel. Meer nog: de opening is ten vroegste voor 2019, een vertraging die tot een miljoenenverlies lijdt.

Banimmo verkoopt Franse retailvastgoedtak

01/03/2018

De Belgische beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar Banimmo heeft zijn Franse dochter van de hand gedaan. Die was gespecialiseerd in de transformatie van retailvastgoed, maar wordt afgestoten om de schuldenput van het Zaventemse moederbedrijf te dempen.

Nieuw winkelcentrum in Heusden krijgt goedkeuring

26/02/2018

Het gemeentebestuur van Heusden-Zolder heeft de nodige vergunningen goedgekeurd voor een nieuw winkelcentrum op de hoek van de Koolmijnlaan. Het project is goed voor een investering van 11 miljoen euro en moet 35 voltijdse jobs opleveren

Stad Vilvoorde dient bezwaarschrift in tegen Neo

22/02/2018

Vilvoorde heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de bouw- en milieuvergunning die is aangevraagd voor Neo, het enorme project met winkelcentrum op de Heizelvlakte in Brussel.

Back to top