Mitiska REIM nu ook actief op Nederlandse vastgoedmarkt

Mitiska REIM nu ook actief op Nederlandse vastgoedmarkt
Mitiska REIM nu ook actief op Nederlandse vastgoedmarkt

Het Belgische vastgoedbedrijf Mitiska REIM heeft Nederland toegevoegd aan de reeks van Europese markten waarin het actief is. Met de overname van winkelcentrum De Lely in Arnhem vervoegt Nederland België, Duitsland, Frankrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Spanje en Tsjechië.

 

Belgisch fonds aanwezig in tien Europese landen

Winkelcentrum De Lely in Arnhem overkoepelt vijftien winkelunits met een bruto verhuurbare oppervlakte van 10.800 m² en trekt zo jaarlijks 1,5 miljoen bezoekers naar winkels als Lidl en Jumbo. Het centrum past perfect in de focus van Mitiska REIM, met name winkelparken groter dan 3.000 m² met ten minste vijf retailers, meestal inclusief een grote supermarkt om dagelijkse bezoekers aan te trekken.

 

Investeringsdirecteur Bram Thomas vult aan: "Winkelcentrum De Lely is een sterk presterende site die veel klanten trekt, dankzij drie supermarkten die aan de dagelijkse behoeften van de klant voldoen, en een reeks van retailmerken die inspelen op hun noden. We zien in de nabije toekomst bovendien extra kansen om de site en de winkelmix te upgraden."

 

"We zijn verheugd dat we met deze nieuwste acquisitie de Nederlandse markt zijn binnengekomen. Mitiska REIM is nu aanwezig in tien landen in Centraal-, West- en Oost-Europa, waar we onze expertise in zowel retailactiviteiten als vastgoed en onze sterke relaties met toonaangevende nationale en internationale retailmerken kunnen gebruiken", zegt CEO Axel Despriet.