Mitiska REIM opent nog twee retailparken in Roemenië

Mitiska REIM opent nog twee retailparken in Roemenië
Mitiska REIM

Mitiska REIM dikt zijn Roemeens portfolio met twee retailparken aan. Daarmee verstevigt het Belgische bedrijf zijn marktleiderspositie in Roemenië, waar het momenteel 21 sites in eigendom heeft.

Mijlpaal: 20e retailpark

Vijf maanden nadat Mitiska REIM elf Roemeense retailparken overnam, voegt de marktleider in dat land opnieuw twee sites toe aan zijn portefeuille. Mitiska's twintigste retailpark opende de deuren in de Transylvaanse stad Bistritz en biedt plaats aan internationale retailers als H&M, Pepco en KFC. De site beschikt over 21 winkelruimten, goed voor een totale winkeloppervlakte van 8900 m², maar Mitiska REIM voegt daar binnenkort nog eens drie units en een afhaalrestaurant aan toe: dat brengt de totale oppervlakte op 11.000 m².

 

Een tweede, kleiner retailpark opent morgen in Pascani, in de Moldavische regio van Roemenië, en zal met vijf winkelruimten een oppervlakte van 2.200 m2 innemen en parking bieden voor 120 wagens. Het park werd gebouwd op een stuk land dat Mitiska Reim eerder dit jaar verwierf als onderdeel van de Alpha Property-portfolio, waarmee het bedrijf marktleider werd in Roemenië.

 

Mitiska Reim werkt zoals steeds nauw samen met lokale investeerders, een succesformule die volgens investeringsdirecteur voor Centraal- en Oost-Europa David Tejml “een continue stroom van nieuwe opportuniteiten genereert in Roemenië en in de rest van Europa.”