Nederlandse groep neemt Woluwe Shopping Center over | RetailDetail

Nederlandse groep neemt Woluwe Shopping Center over

Nederlandse groep neemt Woluwe Shopping Center over
Woluwe Shopping

Het Nederlandse Eurocommercial Properties krijgt het Woluwe Shopping Center in handen, nadat het bod van het vastgoedbedrijf - 425 miljoen euro - aanvaard werd.

 

"Erg aantrekkelijk"

Eurocommercial Properties is een Nederlandse vennootschap die gespecialiseerd is in investeringen in commercieel vastgoed. Het heeft een portfolio met een waarde van meer dan vier miljard euro, waarvan de meeste eigendommen in Frankrijk, Italië en Zweden te vinden zijn. Met de aankoop van Woluwe Shopping Center voegt het daar nu een Belgisch winkelcentrum aan toe, schrijft De Tijd.

 

Het Woluwe Shopping Center is momenteel nog eigendom van AG Real Estate, maar dat was al sinds februari 2017 op zoek naar een overnemer voor het Brusselse winkelcentrum. Het wilde daarbij graag een bedrag van ongeveer 300 miljoen euro vangen, maar het doet met een verkoopprijs van 425 miljoen euro dus een stuk beter.

 

“De Brusselse vastgoedmarkt en zijn economie zijn erg aantrekkelijk”, stelde Jeremy Lewis, topman van Eurocommercial, eerder al. “De bevolking groeit, het beschikbaar inkomen is hoog. Bovendien is het dermate moeilijk om nieuwe centra gepland te krijgen, dat er vandaag geen overaanbod is aan winkelruimte. En ook in de toekomst zal dat niet het geval zijn. Zelfs als NEO en Uplace volledig afgewerkt worden, zal Groot-Brussel naar Europese normen nog altijd weinig winkelvastgoed hebben.”

 

Woluwe Shopping Center opende in 1968 de deuren en krijgt jaarlijks ongeveer 6,5 miljoen bezoekers over de vloer. Vorig jaar werden er renovaties uitgevoerd in het winkelcentrum, waarbij een heel aantal winkels in een nieuw jasje werden gestoken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.

Brussels akkoord over duurzamere voeding

15/05/2018

De Brusselse distributeurs verbinden zich ertoe tegen 2020 30% minder voedselafval te hebben en 20% meer ruimte te voorzien voor Belgische voeding. Dat maakt deel uit van een nieuw akkoord tussen het Brussels Gewest en de sector.

Färm opent nieuwe Brusselse biowinkel

14/05/2018

De Brusselse bioformule Färm opent een nieuwe vestiging in Schaarbeek. Om de expansie te ondersteunen, is ook een crowdfundingcampagne opgestart: Färm wil 300.000 euro ophalen bij privébeleggers. 

H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken. 

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.