Nederlandse groep neemt Woluwe Shopping Center over | RetailDetail

Nederlandse groep neemt Woluwe Shopping Center over

Nederlandse groep neemt Woluwe Shopping Center over
Woluwe Shopping

Het Nederlandse Eurocommercial Properties krijgt het Woluwe Shopping Center in handen, nadat het bod van het vastgoedbedrijf - 425 miljoen euro - aanvaard werd.

 

"Erg aantrekkelijk"

Eurocommercial Properties is een Nederlandse vennootschap die gespecialiseerd is in investeringen in commercieel vastgoed. Het heeft een portfolio met een waarde van meer dan vier miljard euro, waarvan de meeste eigendommen in Frankrijk, Italië en Zweden te vinden zijn. Met de aankoop van Woluwe Shopping Center voegt het daar nu een Belgisch winkelcentrum aan toe, schrijft De Tijd.

 

Het Woluwe Shopping Center is momenteel nog eigendom van AG Real Estate, maar dat was al sinds februari 2017 op zoek naar een overnemer voor het Brusselse winkelcentrum. Het wilde daarbij graag een bedrag van ongeveer 300 miljoen euro vangen, maar het doet met een verkoopprijs van 425 miljoen euro dus een stuk beter.

 

“De Brusselse vastgoedmarkt en zijn economie zijn erg aantrekkelijk”, stelde Jeremy Lewis, topman van Eurocommercial, eerder al. “De bevolking groeit, het beschikbaar inkomen is hoog. Bovendien is het dermate moeilijk om nieuwe centra gepland te krijgen, dat er vandaag geen overaanbod is aan winkelruimte. En ook in de toekomst zal dat niet het geval zijn. Zelfs als NEO en Uplace volledig afgewerkt worden, zal Groot-Brussel naar Europese normen nog altijd weinig winkelvastgoed hebben.”

 

Woluwe Shopping Center opende in 1968 de deuren en krijgt jaarlijks ongeveer 6,5 miljoen bezoekers over de vloer. Vorig jaar werden er renovaties uitgevoerd in het winkelcentrum, waarbij een heel aantal winkels in een nieuw jasje werden gestoken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi investeert 40 miljoen in Brusselse winkels

26/06/2018

De voorbije jaren investeerde harddiscounter Aldi bijna 30 miljoen in de vernieuwing van zijn Brusselse winkels, maar nu schakelt de keten nog een versnelling hoger: tot 2020 pompt ze nog eens 40 miljoen euro in negen Brusselse projecten.

Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

Hoe Polette de Zara van de brillen wil worden

25/06/2018

Excentrieke designmonturen voor geen geld, online besteld en rechtstreeks geleverd vanuit de fabriek in China: Polette gaat voor niets minder dan disruptie in de optiekwereld. Het fast-fashion brillenmerk wil de wereld veroveren.

Standaard Boekhandel opent Brusselse flagshipstore

25/06/2018

In de Brusselse voetgangerszone mikt Standaard Boekhandel op een internationaal publiek met een grote keuze aan boeken in het Frans en het Engels. Ook de schrijf- en papierwaren van zusterketen Club krijgen alle ruimte.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.