Nederlandse groep neemt Woluwe Shopping Center over | RetailDetail

Nederlandse groep neemt Woluwe Shopping Center over

Nederlandse groep neemt Woluwe Shopping Center over
Woluwe Shopping

Het Nederlandse Eurocommercial Properties krijgt het Woluwe Shopping Center in handen, nadat het bod van het vastgoedbedrijf - 425 miljoen euro - aanvaard werd.

 

"Erg aantrekkelijk"

Eurocommercial Properties is een Nederlandse vennootschap die gespecialiseerd is in investeringen in commercieel vastgoed. Het heeft een portfolio met een waarde van meer dan vier miljard euro, waarvan de meeste eigendommen in Frankrijk, Italië en Zweden te vinden zijn. Met de aankoop van Woluwe Shopping Center voegt het daar nu een Belgisch winkelcentrum aan toe, schrijft De Tijd.

 

Het Woluwe Shopping Center is momenteel nog eigendom van AG Real Estate, maar dat was al sinds februari 2017 op zoek naar een overnemer voor het Brusselse winkelcentrum. Het wilde daarbij graag een bedrag van ongeveer 300 miljoen euro vangen, maar het doet met een verkoopprijs van 425 miljoen euro dus een stuk beter.

 

“De Brusselse vastgoedmarkt en zijn economie zijn erg aantrekkelijk”, stelde Jeremy Lewis, topman van Eurocommercial, eerder al. “De bevolking groeit, het beschikbaar inkomen is hoog. Bovendien is het dermate moeilijk om nieuwe centra gepland te krijgen, dat er vandaag geen overaanbod is aan winkelruimte. En ook in de toekomst zal dat niet het geval zijn. Zelfs als NEO en Uplace volledig afgewerkt worden, zal Groot-Brussel naar Europese normen nog altijd weinig winkelvastgoed hebben.”

 

Woluwe Shopping Center opende in 1968 de deuren en krijgt jaarlijks ongeveer 6,5 miljoen bezoekers over de vloer. Vorig jaar werden er renovaties uitgevoerd in het winkelcentrum, waarbij een heel aantal winkels in een nieuw jasje werden gestoken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Gepland winkelcentrum in Wanze fel betwist

08/03/2018

Het 7.400 m² grote winkelcentrum dat een bouwpromotor wil optrekken in Wanze (bij Hoei) stoot op fel protest in de gemeente. De gemeente ontving al meer dan duizend klachten en er circuleren meerdere petities.

Flinke vertraging voor hoogtechnologisch magazijn Delhaize

01/03/2018

Het zwaar geautomatiseerde distributiecentrum dat Delhaize begin dit jaar in Ninove in gebruik zou nemen, is nog altijd niet operationeel. Meer nog: de opening is ten vroegste voor 2019, een vertraging die tot een miljoenenverlies lijdt.

Banimmo verkoopt Franse retailvastgoedtak

01/03/2018

De Belgische beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar Banimmo heeft zijn Franse dochter van de hand gedaan. Die was gespecialiseerd in de transformatie van retailvastgoed, maar wordt afgestoten om de schuldenput van het Zaventemse moederbedrijf te dempen.

Nieuwe Brusselse winkel A.S. Adventure opent vrijdag

01/03/2018

Op 2 maart heropent de Brusselse A.S. Adventure in een nieuw pand aan de Guldenvlieslaan. In dat pand was voorheen Marks & Spencer te vinden, maar A.S. Adventure deelt nu de ruimte met zusterketen Juttu.

Nieuw winkelcentrum in Heusden krijgt goedkeuring

26/02/2018

Het gemeentebestuur van Heusden-Zolder heeft de nodige vergunningen goedgekeurd voor een nieuw winkelcentrum op de hoek van de Koolmijnlaan. Het project is goed voor een investering van 11 miljoen euro en moet 35 voltijdse jobs opleveren

Stad Vilvoorde dient bezwaarschrift in tegen Neo

22/02/2018

Vilvoorde heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de bouw- en milieuvergunning die is aangevraagd voor Neo, het enorme project met winkelcentrum op de Heizelvlakte in Brussel.

Back to top