Neo-project rond Heizel nog steeds op schema voor 2021

Neo-project rond Heizel nog steeds op schema voor 2021

De ontwikkeling van Neo, het project voor de herontwikkeling van de buurt rond de Heizel in Brussel, zit nog steeds op schema. Van dat project maakt ook het winkelcentrum The Mall of Europe deel uit.

“Geheel nieuwe wijk”

Ontwikkelaar Unibail-Rodamco wist twee jaar geleden het investeringscontract van een miljard euro binnen te slepen voor de herontwikkeling van de Heizel en het komt nu op de proppen met een eerste grote update.

 

Dat doet het onder andere met een maquette waarin het hele project uit de doeken wordt gedaan. “We bouwen geen shoppingcenter, maar een geheel nieuwe wijk voor Brussel. Wonen, werken, shoppen en vrije ruimte worden er in harmonie en op een duurzame manier uitgebouwd. Door de densiteit van de bebouwing maken we op de Heizel zelfs meer publieke ruimte vrij dan er vandaag is”, stelde Jean-Paul Viguier, de Franse architect.

 

72.000 m² retail

In het project Neo is ruimte voor 72.000 m² aan retail, goed voor ongeveer 200 winkels. Daarnaast is er nog eens 9.000 m² ruimte voor horeca. Vanaf volgend jaar wordt er gezocht naar bedrijven die de ruimtes willen invullen. In het Mall of Europe is in ieder geval al ruimte voor een grote supermarkt en een groot warenhuis. Neo bevat naast het winkelcentrum ook 30.000 m² vrijetijdsruimte, met onder andere een nieuwe Kinepolis, en 590 woningen.

 

Unibail-Rodamco wil in 2018 over alle bouwvergunningen beschikken. Het is dan dat er mogelijk nog vertraging wordt opgelopen, want dat zou wel eens kunnen leiden tot enkele beroepsprocedures.