Netto courant resultaat Retail Estates stijgt met 20% | RetailDetail

Netto courant resultaat Retail Estates stijgt met 20%

Netto courant resultaat Retail Estates stijgt met 20%

Het netto courant resultaat van vastgoedbevak Retail Estates is voor het derde kwartaal met bijna twintig procent gestegen tot 18,07 miljoen euro.

Lagere bezetting door O'Cool

Voor de eerste drie kwartalen samen kwamen de huurinkomsten van Retail Estates uit op 34,98 miljoen euro, dat is 13,2 procent meer dan een jaar eerder. De stijging was te danken aan een stijging van het aantal panden en aan de indexering van de huren. In totaal heeft Retail Estates 551 panden in zijn portfolio, meldt De Tijd vandaag. Op het einde van het kwartaal kocht het bedrijf nog drie panden van Hubo. Er werden ook twee panden verkocht.

 

De bezettingsgraad op het einde van 2013 bedroeg 97,53 procent. De tijdelijke leegstand van de failliete O'Cool-winkels zorgden hier voor een lager resultaat, maar sindsdien heeft Retail Estates al huurders gevonden voor een aantal van die panden. Op het einde van het boekjaar eind maart 2014 zou de bezetting terug boven 98 procent moeten liggen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Stad Vilvoorde dient bezwaarschrift in tegen Neo

22/02/2018

Vilvoorde heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de bouw- en milieuvergunning die is aangevraagd voor Neo, het enorme project met winkelcentrum op de Heizelvlakte in Brussel.

Centrummanager Hasselt pleit voor "omzethuur" tegen leegstand

15/02/2018

“Geef starters een flink verminderde huurprijs en laat ze daar bovenop een deel van hun omzet afstaan.” Met dat opmerkelijke voorstel wil de nieuwe centummanager van Hasselt de leegstand in zijn stad aanpakken.

Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco kijkt tevreden terug op boekjaar

02/02/2018

Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco, dat vooral belegt in winkelcentra, kijkt tevreden terug op het voorbije boekjaar. Het wist immers in alle regio’s te groeien.

Voor het eerst meer dan 1 op 10 winkelpanden leeg

01/02/2018

Het aantal leegstaande winkelpanden in België is in 2017 voor het tiende jaar op rij gestegen. Met 21.027 winkels die leeg staan, stijgt de winkelleegstand in ons land voor het eerst boven de 10%, zo becijferde Locatus.

Hoe winkelstad Tongeren uit het dal klimt

30/01/2018

De oudste stad van België bewijst dat je leegstand wel degelijk succesvol kunt aanpakken. Met een helder winkelbeleid dat inzet op ‘couleur locale’ kan Tongeren wellicht ook andere kleine winkelsteden inspireren.

Carrefour drijft top 100 grootste winkelketens aan

26/01/2018

De grootste winkelketen van België is Carrefour. Tot die misschien verrassende conclusie komt Locatus in zijn jaarlijkse top 100 van winkelformules. Alleen al de Market-supermarkten beslaan het meest oppervlakte, al heeft Aldi een even groot aantal winkels.

Back to top