Netto courant resultaat Retail Estates stijgt met 20% | RetailDetail

Netto courant resultaat Retail Estates stijgt met 20%

Netto courant resultaat Retail Estates stijgt met 20%

Het netto courant resultaat van vastgoedbevak Retail Estates is voor het derde kwartaal met bijna twintig procent gestegen tot 18,07 miljoen euro.

Lagere bezetting door O'Cool

Voor de eerste drie kwartalen samen kwamen de huurinkomsten van Retail Estates uit op 34,98 miljoen euro, dat is 13,2 procent meer dan een jaar eerder. De stijging was te danken aan een stijging van het aantal panden en aan de indexering van de huren. In totaal heeft Retail Estates 551 panden in zijn portfolio, meldt De Tijd vandaag. Op het einde van het kwartaal kocht het bedrijf nog drie panden van Hubo. Er werden ook twee panden verkocht.

 

De bezettingsgraad op het einde van 2013 bedroeg 97,53 procent. De tijdelijke leegstand van de failliete O'Cool-winkels zorgden hier voor een lager resultaat, maar sindsdien heeft Retail Estates al huurders gevonden voor een aantal van die panden. Op het einde van het boekjaar eind maart 2014 zou de bezetting terug boven 98 procent moeten liggen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.

H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken. 

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

“Heeft het centrum van Namen nog een winkelcentrum nodig?”

24/04/2018

Een jaar nadat Besix het project voor een winkelcentrum in Namen overkocht, lijkt de groep het Burgerforum niet te kunnen overtuigen van zijn voorstellen. De grote uitdaging: de lokale handel stimuleren, maar zónder verlies van groene publieke ruimte.

Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.