Netto courant resultaat Retail Estates stijgt met 20% | RetailDetail

Netto courant resultaat Retail Estates stijgt met 20%

Netto courant resultaat Retail Estates stijgt met 20%

Het netto courant resultaat van vastgoedbevak Retail Estates is voor het derde kwartaal met bijna twintig procent gestegen tot 18,07 miljoen euro.

Lagere bezetting door O'Cool

Voor de eerste drie kwartalen samen kwamen de huurinkomsten van Retail Estates uit op 34,98 miljoen euro, dat is 13,2 procent meer dan een jaar eerder. De stijging was te danken aan een stijging van het aantal panden en aan de indexering van de huren. In totaal heeft Retail Estates 551 panden in zijn portfolio, meldt De Tijd vandaag. Op het einde van het kwartaal kocht het bedrijf nog drie panden van Hubo. Er werden ook twee panden verkocht.

 

De bezettingsgraad op het einde van 2013 bedroeg 97,53 procent. De tijdelijke leegstand van de failliete O'Cool-winkels zorgden hier voor een lager resultaat, maar sindsdien heeft Retail Estates al huurders gevonden voor een aantal van die panden. Op het einde van het boekjaar eind maart 2014 zou de bezetting terug boven 98 procent moeten liggen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.