Netto courant resultaat Retail Estates stijgt met 20%

Netto courant resultaat Retail Estates stijgt met 20%

Het netto courant resultaat van vastgoedbevak Retail Estates is voor het derde kwartaal met bijna twintig procent gestegen tot 18,07 miljoen euro.

Lagere bezetting door O'Cool

Voor de eerste drie kwartalen samen kwamen de huurinkomsten van Retail Estates uit op 34,98 miljoen euro, dat is 13,2 procent meer dan een jaar eerder. De stijging was te danken aan een stijging van het aantal panden en aan de indexering van de huren. In totaal heeft Retail Estates 551 panden in zijn portfolio, meldt De Tijd vandaag. Op het einde van het kwartaal kocht het bedrijf nog drie panden van Hubo. Er werden ook twee panden verkocht.

 

De bezettingsgraad op het einde van 2013 bedroeg 97,53 procent. De tijdelijke leegstand van de failliete O'Cool-winkels zorgden hier voor een lager resultaat, maar sindsdien heeft Retail Estates al huurders gevonden voor een aantal van die panden. Op het einde van het boekjaar eind maart 2014 zou de bezetting terug boven 98 procent moeten liggen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Unibail-Rodamco neemt sectorgenoot Westfield over

12/12/2017

Unibail-Rodamco neemt concurrent Westfield over voor 14 miljard euro. Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf krijgt zo 35 nieuwe winkelcentra in handen, waarvan 33 in de Verenigde Staten, en wordt zo het grootste vastgoedbedrijf ter wereld.

Brusselse winkelstraten blijven (ondanks alles) drukbezocht

11/12/2017

Brussel heeft zich goed weten te herpakken na de terreuraanslagen. De grote winkelstraten worden nog altijd druk bezocht: vooral de Nieuwstraat deed het dit jaar goed en haalde zelfs andere ‘hotspots’ in de hoofdstad in. 

Topoverleg leidt tot laatste strohalm voor Uplace

08/12/2017

Na maanden van geheim overleg is er een nieuw plan op tafel gekomen om de bouw van Uplace toch te laten doorgaan. Het nieuwe voorstel is een verwaterde versie van de oorspronkelijke plannen.

Hoe winkelvastgoed inspeelt op wijzigend koopgedrag

07/12/2017

E-commerce verdringt de fysieke winkel niet, maar stimuleert retailers en winkelcentra wel om innoverende concepten uit te rollen. Het is een kwestie van te beantwoorden aan de verwachtingen van millennials en Generatie Z, meent vastgoedadviseur JLL.

Mitiska REIM opent nog twee retailparken in Roemenië

29/11/2017

Mitiska REIM dikt zijn Roemeens portfolio met twee retailparken aan. Daarmee verstevigt het Belgische bedrijf zijn marktleiderspositie in Roemenië, waar het momenteel 21 sites in eigendom heeft.

Gent krijgt met Kouterdreef ‘winkelstraat voor betere merken’

23/11/2017

Momenteel is het nog een werf, maar vanaf maart krijgt Gent er met de ‘Kouterdreef’ een nieuwe winkelstraat bij, waar de ‘betere merken’ thuis zijn. Deze week maakte ontwikkelaar Matexi op de retailvastgoedbeurs Mapic in Cannes enkele ronkende namen bekend.

Back to top