Nieuwe beheerder voor Waasland Shopping, Toison d’Or & Co.

Nieuwe beheerder voor Waasland Shopping, Toison d’Or & Co.

Nieuwe beheerder voor Waasland Shopping, Toison d’Or & Co.

De Antwerpse vastgoedgroep Hugo Ceusters-SCMS neemt Devimo Consult over, de uitbater van winkelcentra en retailparken die eigendom is van AG Real Estate. Welk bedrag met de mega-overname gemoeid is, wordt niet bekendgemaakt.

Nieuwe nummer 1

Er is een mega-overname beklonken in de wereld van het Belgische winkelvastgoedbeheer: AG Real Estate, de vastgoeddochter van AG Insurance, verkoopt Devimo Consult aan vastgoedgroep Hugo Ceusters-SCMS. Devimo is ’s lands grootste shoppingcenteruitbater en runt onder meer het Waasland Shopping Center (Sint-Niklaas), Galerie Toison d’Or (Brussel), Rive Gauche (Charleroi) of nog Belval Plaza (in het Groothertogdom Luxemburg).

 

De Antwerpse vastgoedgroep, die onder meer het Wijnegem Shopping Center en K in Kortrijk in portefeuille heeft, mag zich voortaan de uitbater noemen van alles samen 18 winkelcentra (+6), 33 retailparken (+16) alsook een 200-tal individuele winkelpanden in het hele land. AG Real Estate behoudt enkel nog het beheer van de shoppingcentra die het zelf in eigendom heeft. Dat zijn er zeven, waaronder City 2 en Westland Shopping (allebei in Brussel) alsook Gent Zuid.

 

Group Hugo Ceusters-SCMS was tot nog toe de nummer twee op de markt maar wordt door de overname - die begin mei rond moet zijn - de onbetwuste numero uno in ons land, vele malen groter dan JLL, Cushman & Wakefield of nog BNP Paribas Real Estate. Voor de vastgoedgroep, die vorig jaar een omzet van 18 miljoen euro draaide, werken 80 mensen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.