Nieuwe beheerder voor Waasland Shopping, Toison d’Or & Co.

Nieuwe beheerder voor Waasland Shopping, Toison d’Or & Co.

Nieuwe beheerder voor Waasland Shopping, Toison d’Or & Co.

De Antwerpse vastgoedgroep Hugo Ceusters-SCMS neemt Devimo Consult over, de uitbater van winkelcentra en retailparken die eigendom is van AG Real Estate. Welk bedrag met de mega-overname gemoeid is, wordt niet bekendgemaakt.

Nieuwe nummer 1

Er is een mega-overname beklonken in de wereld van het Belgische winkelvastgoedbeheer: AG Real Estate, de vastgoeddochter van AG Insurance, verkoopt Devimo Consult aan vastgoedgroep Hugo Ceusters-SCMS. Devimo is ’s lands grootste shoppingcenteruitbater en runt onder meer het Waasland Shopping Center (Sint-Niklaas), Galerie Toison d’Or (Brussel), Rive Gauche (Charleroi) of nog Belval Plaza (in het Groothertogdom Luxemburg).

 

De Antwerpse vastgoedgroep, die onder meer het Wijnegem Shopping Center en K in Kortrijk in portefeuille heeft, mag zich voortaan de uitbater noemen van alles samen 18 winkelcentra (+6), 33 retailparken (+16) alsook een 200-tal individuele winkelpanden in het hele land. AG Real Estate behoudt enkel nog het beheer van de shoppingcentra die het zelf in eigendom heeft. Dat zijn er zeven, waaronder City 2 en Westland Shopping (allebei in Brussel) alsook Gent Zuid.

 

Group Hugo Ceusters-SCMS was tot nog toe de nummer twee op de markt maar wordt door de overname - die begin mei rond moet zijn - de onbetwuste numero uno in ons land, vele malen groter dan JLL, Cushman & Wakefield of nog BNP Paribas Real Estate. Voor de vastgoedgroep, die vorig jaar een omzet van 18 miljoen euro draaide, werken 80 mensen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.

Hans Anders rondt kaap van 200 miljoen euro omzet

12/04/2018

De Nederlandse brillenketen Hans Anders heeft zijn omzet vorig jaar met 6% opgeschroefd tot 203,7 miljoen euro. De optiekketen kondigt tegelijk aan zich terug te trekken uit de Franse markt.

Vernieuwd winkelcentrum Les Bastions mikt op 5 miljoen bezoekers

12/04/2018

Het bekende Doornikse shoppingcenter Les Bastions is op 12 april heropend na een stevige uitbreiding en een grondige make-over. Voor nieuwe impulsen zorgen trekkers als Zara en Bershka. Het project zet ook sterk in op diensten.

Franse modeketen Naf Naf in Chinese handen

12/04/2018

Naf Naf, de Franse modeketen uit de Vivarte-groep, krijgt een nieuwe eigenaar. Een Chinees consortium onder leiding van modegroep La Chapelle legt 52 miljoen euro op tafel.

Geraakt Hema niet verkocht?

11/04/2018

De Nederlandse warenhuisketen Hema, die sinds september in de etalage staat, geraakt maar moeilijk verkocht. Geïnteresseerde partijen vinden de keten te duur. Eerdere verkooppogingen mislukten ook al. 

“Alle retailers moeten zichzelf heruitvinden”

10/04/2018

Meer dan ooit is het de consument die beslist welke richting de retailmarkt uitgaat. Winkelketens moeten zichzelf heruitvinden, hun concepten in vraag stellen. Dat zeggen Jean Baheux en Jonathan Delguste van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield.