Nieuwe winkel Coolblue eind dit jaar in Den Haag | RetailDetail

Nieuwe winkel Coolblue eind dit jaar in Den Haag

Nieuwe winkel Coolblue eind dit jaar in Den Haag

Eind dit jaar opent Coolblue een nieuwe winkel in Den Haag, in het winkelcentrum New Babylon. Die nieuwe vestiging zal een volledig nieuw concept krijgen dan de huidige acht winkels. New Babylon zelf krijgt ook een heel nieuw jasje.

Paradepaardje

“De winkel wordt niet alleen ontzettend Cool en blauw, maar ook heel groot. Het wordt echt het paradepaardje van Coolblue”, zegt CEO Pieter Zwart. Coolblue huurt in totaal een oppervlakte van 2.600 m². Veel meer informatie wordt er niet gegeven.

 

De komst van Coolblue is alvast goed nieuws voor New Babylon, want dat winkelcentrum heeft te kampen met een bijzonder hoge leegstand. Met de komst van Coolblue komt de bezettingsgraad op de eerste drie verdiepingen op 85%. Daarnaast zullen er ook de nodige verbouwingen gebeuren.

 

New Babylon is sinds 2015 in handen van Icon Real Estate, dat met de nodige aanpassingen probeert om het winkelcentrum terug op het juiste spoor te brengen. Zo wordt het aanbod aangepast aan het feit dat er ook heel wat kantoren in hetzelfde gebouw te vinden zijn: er komen met name veel meer horecazaken en ontmoetingscentra.

 

Coolblue heeft momenteel acht fysieke winkels: vijf in Nederland en drie in België. Die worden vooral gebruikt om klanten meer informatie te geven of om bestellingen af te halen. Klanten kunnen er ook meteen via de webshop bestellen en hun nieuwe producten aan huis laten leveren.

 

Sinds kort verkoopt Coolblue ook in het Frans, waardoor het niet enkel Vlaanderen en Nederland, maar ook de rest van België kan bedienen. In een eerste fase wordt slechts een deel van het assortiment aangeboden, maar tegen het einde van het jaar moeten alle producten beschikbaar zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

“Coolblue creëert volop lokale jobs”

08/03/2018

Dat ook buitenlandse e-commercespelers voor werkgelegenheid zorgen in België, bewijst Coolblue: dat creëert dit jaar opnieuw minstens 200 jobs in ons land. Immers: “Waarde toevoegen aan de klantreis lukt het best met lokale medewerkers.”

Gepland winkelcentrum in Wanze fel betwist

08/03/2018

Het 7.400 m² grote winkelcentrum dat een bouwpromotor wil optrekken in Wanze (bij Hoei) stoot op fel protest in de gemeente. De gemeente ontving al meer dan duizend klachten en er circuleren meerdere petities.

Flinke omzetstijging voor Coolblue

08/03/2018

E-commercebedrijf Coolblue heeft zijn omzet vorig jaar met liefst 38% zien klimmen tot 1,2 miljard euro. De operationele kasstroom steeg tot 21 miljoen euro, met dank aan een fors investeringsprogramma.

Flinke vertraging voor hoogtechnologisch magazijn Delhaize

01/03/2018

Het zwaar geautomatiseerde distributiecentrum dat Delhaize begin dit jaar in Ninove in gebruik zou nemen, is nog altijd niet operationeel. Meer nog: de opening is ten vroegste voor 2019, een vertraging die tot een miljoenenverlies lijdt.

Banimmo verkoopt Franse retailvastgoedtak

01/03/2018

De Belgische beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar Banimmo heeft zijn Franse dochter van de hand gedaan. Die was gespecialiseerd in de transformatie van retailvastgoed, maar wordt afgestoten om de schuldenput van het Zaventemse moederbedrijf te dempen.

Nieuw winkelcentrum in Heusden krijgt goedkeuring

26/02/2018

Het gemeentebestuur van Heusden-Zolder heeft de nodige vergunningen goedgekeurd voor een nieuw winkelcentrum op de hoek van de Koolmijnlaan. Het project is goed voor een investering van 11 miljoen euro en moet 35 voltijdse jobs opleveren

Back to top