Nieuwe winkel Coolblue eind dit jaar in Den Haag | RetailDetail

Nieuwe winkel Coolblue eind dit jaar in Den Haag

Nieuwe winkel Coolblue eind dit jaar in Den Haag

Eind dit jaar opent Coolblue een nieuwe winkel in Den Haag, in het winkelcentrum New Babylon. Die nieuwe vestiging zal een volledig nieuw concept krijgen dan de huidige acht winkels. New Babylon zelf krijgt ook een heel nieuw jasje.

Paradepaardje

“De winkel wordt niet alleen ontzettend Cool en blauw, maar ook heel groot. Het wordt echt het paradepaardje van Coolblue”, zegt CEO Pieter Zwart. Coolblue huurt in totaal een oppervlakte van 2.600 m². Veel meer informatie wordt er niet gegeven.

 

De komst van Coolblue is alvast goed nieuws voor New Babylon, want dat winkelcentrum heeft te kampen met een bijzonder hoge leegstand. Met de komst van Coolblue komt de bezettingsgraad op de eerste drie verdiepingen op 85%. Daarnaast zullen er ook de nodige verbouwingen gebeuren.

 

New Babylon is sinds 2015 in handen van Icon Real Estate, dat met de nodige aanpassingen probeert om het winkelcentrum terug op het juiste spoor te brengen. Zo wordt het aanbod aangepast aan het feit dat er ook heel wat kantoren in hetzelfde gebouw te vinden zijn: er komen met name veel meer horecazaken en ontmoetingscentra.

 

Coolblue heeft momenteel acht fysieke winkels: vijf in Nederland en drie in België. Die worden vooral gebruikt om klanten meer informatie te geven of om bestellingen af te halen. Klanten kunnen er ook meteen via de webshop bestellen en hun nieuwe producten aan huis laten leveren.

 

Sinds kort verkoopt Coolblue ook in het Frans, waardoor het niet enkel Vlaanderen en Nederland, maar ook de rest van België kan bedienen. In een eerste fase wordt slechts een deel van het assortiment aangeboden, maar tegen het einde van het jaar moeten alle producten beschikbaar zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Matthias De Clercq van Coolblue naar Nexxworks

06/07/2018

Matthias De Clercq, de Belgische topman van Coolblue, verlaat het bedrijf om op 17 juli commercieel directeur te worden bij consultancybedrijf Nexxworks.

Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.