Nieuwe winkel Coolblue eind dit jaar in Den Haag | RetailDetail

Nieuwe winkel Coolblue eind dit jaar in Den Haag

Nieuwe winkel Coolblue eind dit jaar in Den Haag

Eind dit jaar opent Coolblue een nieuwe winkel in Den Haag, in het winkelcentrum New Babylon. Die nieuwe vestiging zal een volledig nieuw concept krijgen dan de huidige acht winkels. New Babylon zelf krijgt ook een heel nieuw jasje.

Paradepaardje

“De winkel wordt niet alleen ontzettend Cool en blauw, maar ook heel groot. Het wordt echt het paradepaardje van Coolblue”, zegt CEO Pieter Zwart. Coolblue huurt in totaal een oppervlakte van 2.600 m². Veel meer informatie wordt er niet gegeven.

 

De komst van Coolblue is alvast goed nieuws voor New Babylon, want dat winkelcentrum heeft te kampen met een bijzonder hoge leegstand. Met de komst van Coolblue komt de bezettingsgraad op de eerste drie verdiepingen op 85%. Daarnaast zullen er ook de nodige verbouwingen gebeuren.

 

New Babylon is sinds 2015 in handen van Icon Real Estate, dat met de nodige aanpassingen probeert om het winkelcentrum terug op het juiste spoor te brengen. Zo wordt het aanbod aangepast aan het feit dat er ook heel wat kantoren in hetzelfde gebouw te vinden zijn: er komen met name veel meer horecazaken en ontmoetingscentra.

 

Coolblue heeft momenteel acht fysieke winkels: vijf in Nederland en drie in België. Die worden vooral gebruikt om klanten meer informatie te geven of om bestellingen af te halen. Klanten kunnen er ook meteen via de webshop bestellen en hun nieuwe producten aan huis laten leveren.

 

Sinds kort verkoopt Coolblue ook in het Frans, waardoor het niet enkel Vlaanderen en Nederland, maar ook de rest van België kan bedienen. In een eerste fase wordt slechts een deel van het assortiment aangeboden, maar tegen het einde van het jaar moeten alle producten beschikbaar zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken. 

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.