Nike investeert 60 miljoen euro extra in Limburg | RetailDetail

Nike investeert 60 miljoen euro extra in Limburg

Nike investeert 60 miljoen euro extra in Limburg

Hoewel het nieuwe logistieke centrum van Nike in het Limburgse Ham pas half 2016 operationeel wordt, heeft de sportgigant nu al beslist het complex uit te breiden. Nike wil vanuit Ham zijn sportschoenen verdelen in heel Europa en een deel van Azië.

Nog niet open en al te klein

Oorspronkelijk zou Nike in Ham, niet zo ver van de huidige vestiging van Nike in Laakdal, een distributiecentrum optrekken met een bebouwde oppervlakte van 4,5 hectare. Op de site is plaats voor 15 miljoen paar schoenen die van daaruit verder worden verdeeld over heel Europa en een deel van Azië. Gisteren bleek dat Nike heeft beslist de capaciteit van het complex met de helft te vergroten: er komen twee extra verdiepingen bij.

 

De Vlaamse regering heeft daarom 4,5 miljoen euro extra vrijgemaakt, ongeveer 8% van het totale investeringsbedrag (60 miljoen euro) dat Nike in de bijkomende verdiepingen én in een extra locatie in Laakdal stopt. De extra investering is alvast goed nieuws voor de werkgelegenheid: boven op de reeds aangekondigde 500 banen komen er nog enkele tientallen bij, al wil de directie daar vooralsnog geen concreet cijfer op plakken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Stad Vilvoorde dient bezwaarschrift in tegen Neo

22/02/2018

Vilvoorde heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de bouw- en milieuvergunning die is aangevraagd voor Neo, het enorme project met winkelcentrum op de Heizelvlakte in Brussel.

Centrummanager Hasselt pleit voor "omzethuur" tegen leegstand

15/02/2018

“Geef starters een flink verminderde huurprijs en laat ze daar bovenop een deel van hun omzet afstaan.” Met dat opmerkelijke voorstel wil de nieuwe centummanager van Hasselt de leegstand in zijn stad aanpakken.

Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco kijkt tevreden terug op boekjaar

02/02/2018

Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco, dat vooral belegt in winkelcentra, kijkt tevreden terug op het voorbije boekjaar. Het wist immers in alle regio’s te groeien.

Voor het eerst meer dan 1 op 10 winkelpanden leeg

01/02/2018

Het aantal leegstaande winkelpanden in België is in 2017 voor het tiende jaar op rij gestegen. Met 21.027 winkels die leeg staan, stijgt de winkelleegstand in ons land voor het eerst boven de 10%, zo becijferde Locatus.

Hoe winkelstad Tongeren uit het dal klimt

30/01/2018

De oudste stad van België bewijst dat je leegstand wel degelijk succesvol kunt aanpakken. Met een helder winkelbeleid dat inzet op ‘couleur locale’ kan Tongeren wellicht ook andere kleine winkelsteden inspireren.

Carrefour drijft top 100 grootste winkelketens aan

26/01/2018

De grootste winkelketen van België is Carrefour. Tot die misschien verrassende conclusie komt Locatus in zijn jaarlijkse top 100 van winkelformules. Alleen al de Market-supermarkten beslaan het meest oppervlakte, al heeft Aldi een even groot aantal winkels.

Back to top