Nike investeert 60 miljoen euro extra in Limburg

Nike investeert 60 miljoen euro extra in Limburg

Hoewel het nieuwe logistieke centrum van Nike in het Limburgse Ham pas half 2016 operationeel wordt, heeft de sportgigant nu al beslist het complex uit te breiden. Nike wil vanuit Ham zijn sportschoenen verdelen in heel Europa en een deel van Azië.

Nog niet open en al te klein

Oorspronkelijk zou Nike in Ham, niet zo ver van de huidige vestiging van Nike in Laakdal, een distributiecentrum optrekken met een bebouwde oppervlakte van 4,5 hectare. Op de site is plaats voor 15 miljoen paar schoenen die van daaruit verder worden verdeeld over heel Europa en een deel van Azië. Gisteren bleek dat Nike heeft beslist de capaciteit van het complex met de helft te vergroten: er komen twee extra verdiepingen bij.

 

De Vlaamse regering heeft daarom 4,5 miljoen euro extra vrijgemaakt, ongeveer 8% van het totale investeringsbedrag (60 miljoen euro) dat Nike in de bijkomende verdiepingen én in een extra locatie in Laakdal stopt. De extra investering is alvast goed nieuws voor de werkgelegenheid: boven op de reeds aangekondigde 500 banen komen er nog enkele tientallen bij, al wil de directie daar vooralsnog geen concreet cijfer op plakken.

Tags: