Nike investeert 60 miljoen euro extra in Limburg

Nike investeert 60 miljoen euro extra in Limburg

Hoewel het nieuwe logistieke centrum van Nike in het Limburgse Ham pas half 2016 operationeel wordt, heeft de sportgigant nu al beslist het complex uit te breiden. Nike wil vanuit Ham zijn sportschoenen verdelen in heel Europa en een deel van Azië.

Nog niet open en al te klein

Oorspronkelijk zou Nike in Ham, niet zo ver van de huidige vestiging van Nike in Laakdal, een distributiecentrum optrekken met een bebouwde oppervlakte van 4,5 hectare. Op de site is plaats voor 15 miljoen paar schoenen die van daaruit verder worden verdeeld over heel Europa en een deel van Azië. Gisteren bleek dat Nike heeft beslist de capaciteit van het complex met de helft te vergroten: er komen twee extra verdiepingen bij.

 

De Vlaamse regering heeft daarom 4,5 miljoen euro extra vrijgemaakt, ongeveer 8% van het totale investeringsbedrag (60 miljoen euro) dat Nike in de bijkomende verdiepingen én in een extra locatie in Laakdal stopt. De extra investering is alvast goed nieuws voor de werkgelegenheid: boven op de reeds aangekondigde 500 banen komen er nog enkele tientallen bij, al wil de directie daar vooralsnog geen concreet cijfer op plakken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Topoverleg leidt tot laatste strohalm voor Uplace

08/12/2017

Na maanden van geheim overleg is er een nieuw plan op tafel gekomen om de bouw van Uplace toch te laten doorgaan. Het nieuwe voorstel is een verwaterde versie van de oorspronkelijke plannen.

Hoe winkelvastgoed inspeelt op wijzigend koopgedrag

07/12/2017

E-commerce verdringt de fysieke winkel niet, maar stimuleert retailers en winkelcentra wel om innoverende concepten uit te rollen. Het is een kwestie van te beantwoorden aan de verwachtingen van millennials en Generatie Z, meent vastgoedadviseur JLL.

Mitiska REIM opent nog twee retailparken in Roemenië

29/11/2017

Mitiska REIM dikt zijn Roemeens portfolio met twee retailparken aan. Daarmee verstevigt het Belgische bedrijf zijn marktleiderspositie in Roemenië, waar het momenteel 21 sites in eigendom heeft.

Gent krijgt met Kouterdreef ‘winkelstraat voor betere merken’

23/11/2017

Momenteel is het nog een werf, maar vanaf maart krijgt Gent er met de ‘Kouterdreef’ een nieuwe winkelstraat bij, waar de ‘betere merken’ thuis zijn. Deze week maakte ontwikkelaar Matexi op de retailvastgoedbeurs Mapic in Cannes enkele ronkende namen bekend.

Bouw nieuwe winkelsite in Lier gestart

16/11/2017

Deze week zijn de grondwerken gestart voor een nieuwe winkelsite langs de Antwerpsesteenweg in Lier. Onder meer Decathlon en het gloednieuwe woonwinkelconcept Ygo hebben hun komst al bevestigd.

Toekomstig winkelcentrum Verviers zoekt nieuwe naam

16/11/2017

De groep City Mall, die sinds kort het project Au fil de l’eau in Verviers in handen heeft, is op zoek naar een nieuwe naam voor het winkelcentrum. Die naam strookt immers niet helemaal met de werkelijkheid en is bezoedeld door jaren van getouwtrek rond het centrum.

Back to top