Nike investeert 60 miljoen euro extra in Limburg | RetailDetail

Nike investeert 60 miljoen euro extra in Limburg

Nike investeert 60 miljoen euro extra in Limburg

Hoewel het nieuwe logistieke centrum van Nike in het Limburgse Ham pas half 2016 operationeel wordt, heeft de sportgigant nu al beslist het complex uit te breiden. Nike wil vanuit Ham zijn sportschoenen verdelen in heel Europa en een deel van Azië.

Nog niet open en al te klein

Oorspronkelijk zou Nike in Ham, niet zo ver van de huidige vestiging van Nike in Laakdal, een distributiecentrum optrekken met een bebouwde oppervlakte van 4,5 hectare. Op de site is plaats voor 15 miljoen paar schoenen die van daaruit verder worden verdeeld over heel Europa en een deel van Azië. Gisteren bleek dat Nike heeft beslist de capaciteit van het complex met de helft te vergroten: er komen twee extra verdiepingen bij.

 

De Vlaamse regering heeft daarom 4,5 miljoen euro extra vrijgemaakt, ongeveer 8% van het totale investeringsbedrag (60 miljoen euro) dat Nike in de bijkomende verdiepingen én in een extra locatie in Laakdal stopt. De extra investering is alvast goed nieuws voor de werkgelegenheid: boven op de reeds aangekondigde 500 banen komen er nog enkele tientallen bij, al wil de directie daar vooralsnog geen concreet cijfer op plakken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.