Nike wil opnieuw uitbreiden in Ham

Nike wil opnieuw uitbreiden in Ham

Het Amerikaanse Nike bekijkt momenteel hoe het opnieuw kan uitbreiden in Ham, waar het amper vijf maanden geleden een nieuw en hypermodern logistiek centrum opende. Eén van de plannen zou zelfs nogeens 1.200 extra banen creëren.

Concrete invulling nog niet bekend

Een exact plan voor de uitbreiding is er wel nog niet. “Er liggen momenteel nog verschillende scenario’s ter studie”, aldus HR-directeur Filip Peeters. “Bovendien moet ook nog de directie zijn fiat geven.”

 

Mogelijk wordt er opnieuw een nieuw gebouw neergepoot, dat tot 1.200 nieuwe jobs kan opleveren. Dat is het dubbel van het nieuwe logistieke centrum dat Nike in mei bouwde in Ham. De grond voor het nieuwe project is al aangekocht en een definitieve beslissing over de invulling ervan moet volgende maand volgen. In totaal heeft Nike al 3.000 werknemers op zijn campus in Ham, waarmee het de grootste werkgever in de regio is. Sinds 1994 investeerde Nike al meer dan 500 miljoen euro in de regio.

 

Het Amerikaanse sportmerk maakt werk van fikse uitbreidingen, omdat het tegen 2020 een consumentenomzet wil halen van zestien miljard euro. In de eerste negen maanden van dit jaar wist Nike een consumentenomzet van ongeveer negen miljard euro te halen.