Nog eens 24 nieuwe winkels in Turnhout

Nog eens 24 nieuwe winkels in Turnhout
N3x Vastgoed

Projectontwikkelaar N3X Vastgoed heeft de bekende Le Bon site in Turnhout gekocht. De nieuwe eigenaar wil het winkel- en wooncomplex, dat gedeeltelijk leegstaat, grondig renoveren en opnieuw verhuren.

 

Jaren '90

De Le Bon site stamt uit de jaren ’90, toen projectontwikkelaar Daniël Le Bon op een terrein vlakbij de Gasthuisstraat in Turnhout een parking inplantte met daarrond winkels en appartementen. Op die manier sloot het winkelcentrum perfect aan bij de andere winkels in het handelscentrum van de stad.

 

Elf jaar geleden kocht AG Real Estate de site over van Le Bon. Maar mede omdat het stadsbestuur niet wou weten van een uitbreiding – zij gaven de voorkeur aan de ontwikkeling van Turnova wat verderop – raakte de Le Bon site wat in verval. AG Real Estate begon zelfs met het opzeggen van de huurovereenkomsten om een andere invulling te kunnen geven aan de site. Maar ook dat bleek allesbehalve evident, en daarom werd het complex zopas verkocht aan N3X Vastgoed.

 

Turnhout als winkelstad

De nieuwe eigenaars willen de site volledig renoveren en opwaarderen. “Het concept blijft helemaal hetzelfde”, zegt Sébastien Hendrickx van N3X Vastgoed aan Made in Kempen. “De appartementen en winkelruimtes worden gerenoveerd en dan weer verhuurd. We houden daarbij rekening met een hedendaagse invulling van die ruimtes, zoals voor co-working of voor concept stores. Ook de werking van de parkeerplaats krijgt een update. Het informaticasysteem moet worden vernieuwd en we bekijken met de uitbater of het mogelijk is om de parking langer open te houden, het liefst 24u op 24u.”

 

NX3 Vastgoed maakt zich sterk dat het de 24 winkels opnieuw kan verhuren, zelfs met de concurrentie van Turnova in de achtertuin. “In de jaren ’90 stond Turnhout steevast in de top 10 van Vlaamse winkelsteden. Ik denk dat we opnieuw een belangrijke winkelstad kunnen worden voor de ruime regio.” De komende maanden zullen de 25 appartementen aangepakt worden, om ze te kunnen verhuren tegen het eind van het jaar. De winkels zouden eind 2020 weer allemaal verhuurd moeten zijn.