Ontwikkelaar wil Docks Bruxsel al verkopen

Ontwikkelaar wil Docks Bruxsel al verkopen

Ontwikkelaar Equilis heeft de procedure opgestart om het splinternieuwe winkelcentrum Docks Bruxsel van de hand te doen. Als het van Equilis afhangt, wordt de verkoop volgend jaar al afgerond.

300 miljoen euro

Equilis investeerde zelf 210 miljoen euro in Docks Bruxsel en hoopt nu rond de 300 miljoen euro te vangen voor het afgewerkte winkelcentrum. Met het geld wil Equilis de Europese expansie van de vastgoedgroep verder zetten. Daarvoor is het op zoek naar extra eigen middelen, aangezien het een beursgang niet genegen is.

 

De eerste weken van Docks Bruxsel waren alvast hoopgevend: in de eerste twee weken kwamen er alvast 700.000 bezoekers over de vloer. Het winkelcentrum mikt op vijf à zes miljoen bezoekers voor het eerste jaar, na drie jaar moeten er dat acht miljoen zijn.

 

“De eerste aanwijzingen over de verkoop van de retailers zijn positief. We stellen ook vast dat nu al heel veel mensen met het openbaar vervoer komen. De doelstelling dat de helft van alle bezoekers niet met de auto komt, is zeker haalbaar”, stelt Olivier Beguin, de algemeen directeur van ontwikkelaar Equilis.