Ontwikkelaar wil Docks Bruxsel al verkopen | RetailDetail

Ontwikkelaar wil Docks Bruxsel al verkopen

Ontwikkelaar wil Docks Bruxsel al verkopen

Ontwikkelaar Equilis heeft de procedure opgestart om het splinternieuwe winkelcentrum Docks Bruxsel van de hand te doen. Als het van Equilis afhangt, wordt de verkoop volgend jaar al afgerond.

300 miljoen euro

Equilis investeerde zelf 210 miljoen euro in Docks Bruxsel en hoopt nu rond de 300 miljoen euro te vangen voor het afgewerkte winkelcentrum. Met het geld wil Equilis de Europese expansie van de vastgoedgroep verder zetten. Daarvoor is het op zoek naar extra eigen middelen, aangezien het een beursgang niet genegen is.

 

De eerste weken van Docks Bruxsel waren alvast hoopgevend: in de eerste twee weken kwamen er alvast 700.000 bezoekers over de vloer. Het winkelcentrum mikt op vijf à zes miljoen bezoekers voor het eerste jaar, na drie jaar moeten er dat acht miljoen zijn.

 

“De eerste aanwijzingen over de verkoop van de retailers zijn positief. We stellen ook vast dat nu al heel veel mensen met het openbaar vervoer komen. De doelstelling dat de helft van alle bezoekers niet met de auto komt, is zeker haalbaar”, stelt Olivier Beguin, de algemeen directeur van ontwikkelaar Equilis.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.

H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken. 

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

“Heeft het centrum van Namen nog een winkelcentrum nodig?”

24/04/2018

Een jaar nadat Besix het project voor een winkelcentrum in Namen overkocht, lijkt de groep het Burgerforum niet te kunnen overtuigen van zijn voorstellen. De grote uitdaging: de lokale handel stimuleren, maar zónder verlies van groene publieke ruimte.

Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.