Ontwikkelaar wil Docks Bruxsel al verkopen | RetailDetail

Ontwikkelaar wil Docks Bruxsel al verkopen

Ontwikkelaar wil Docks Bruxsel al verkopen

Ontwikkelaar Equilis heeft de procedure opgestart om het splinternieuwe winkelcentrum Docks Bruxsel van de hand te doen. Als het van Equilis afhangt, wordt de verkoop volgend jaar al afgerond.

300 miljoen euro

Equilis investeerde zelf 210 miljoen euro in Docks Bruxsel en hoopt nu rond de 300 miljoen euro te vangen voor het afgewerkte winkelcentrum. Met het geld wil Equilis de Europese expansie van de vastgoedgroep verder zetten. Daarvoor is het op zoek naar extra eigen middelen, aangezien het een beursgang niet genegen is.

 

De eerste weken van Docks Bruxsel waren alvast hoopgevend: in de eerste twee weken kwamen er alvast 700.000 bezoekers over de vloer. Het winkelcentrum mikt op vijf à zes miljoen bezoekers voor het eerste jaar, na drie jaar moeten er dat acht miljoen zijn.

 

“De eerste aanwijzingen over de verkoop van de retailers zijn positief. We stellen ook vast dat nu al heel veel mensen met het openbaar vervoer komen. De doelstelling dat de helft van alle bezoekers niet met de auto komt, is zeker haalbaar”, stelt Olivier Beguin, de algemeen directeur van ontwikkelaar Equilis.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.