Ook Action en C&A vinden plekje in Malinas

Foto: Mitiska Reim

De werken voor het nieuwe winkelcentrum Malinas in Mechelen schieten goed op. Zopas raakte bekend dat ook Action en C&A er een winkel zullen openen.

 

Werken op schema

Sinds september vorig jaar wordt er volop gebouwd aan het nieuwe winkelpark Malinas langs de R6 te Mechelen-Noord. De werken liggen nog steeds op schema: in principe zal het winkelcentrum de deuren openen in oktober van dit jaar. Het is een van de weinige grote vastgoedprojecten in ons land sinds de coronacrisis, die de vraag naar winkelpanden danig naar beneden heeft gehaald. Er kwam ook al kritiek op het project vanwege Unizo, al verdedigt de stad Mechelen het nieuwe aanbod als complementair met de binnenstad.

 

Toch loopt de verhuur van de panden vlot. Het winkelcentrum zal bijna 28.000 m² bruto-vloeroppervlakte tellen en plaats bieden aan 20 handelszaken en een restaurant. Verschillende namen zijn al een tijdje bekend: zo komt er een Albert Heijn XL naar Malinas, de eerste in ons land. Verder hebben onder meer Lidl, Maxi Zoo, Ava, JBC en Jysk hun komst al bevestigd.

 

Daar komen nu nog twee nieuwe namen bij.  “De eerste nieuwe naam is C&A. Zij verhuizen van de gewezen Carrefour-site in Mechelen-Noord, maar behouden hun vestiging in de binnenstad", vertelt Jan Du Bois van Mitiska aan RTV. "De tweede nieuwe naam die we kunnen aankondigen is Action. Zij gaan een tweede vestiging openen in de stad, want ze hebben er al een langs de Nekkerspoel." Het betekent dat ongeveer 80% van het hele project nu verhuurd is.