Oude gebouwen Stella Artois worden voedingsmarkt

Oude gebouwen Stella Artois worden voedingsmarkt

Een voormalige smidse van Stella Artois in Leuven wordt binnenkort omgebouwd tot een overdekte voedingsmarkt. Het project in de Sluisstraat werd gisteren voorgesteld en zal ongeveer 140 miljoen euro kosten.

Blijvende meerwaarde

Voor de nieuwe voedingsmarkt werden al overeenkomsten afgesloten met een slager, een bakker en een koffiebar. Op de eerste verdieping moeten er handelszaken zoals een yogacenter en een kapsalon komen. De bedoeling is dat het project in november van dit jaar de deuren opent.

 

“We wilden hier absoluut een bestemming realiseren die een blijvende meerwaarde voor de bewoners en Leuvense middenstand betekent. Dat ontbreekt in Leuven”, zegt Dimitri Haenen, bestuurder bij projectontwikkelaar ViRiX. Het project in de smidse maakt deel uit van de nieuwe stadswijk DijleDelta tussen de Vaartstraat, de Vaartkom, de Mechelsestraat en het Klein Begijnhof in Leuven. Daar werden al 256 studentenkamers, nieuwe kantoren en 80 appartementen neergepoot.

 

Daarnaast wordt er nog gewerkt aan een aantal projecten met appartementen en eengezinswoningen. Ook de voormalige stokerij van Stella Artois in de buurt krijgt een nieuwe bestemming: die wordt omgebouwd tot een ruimte voor bedrijven.