Outletcentrum in Zevenaar mag er komen | RetailDetail

Outletcentrum in Zevenaar mag er komen

Outletcentrum in Zevenaar mag er komen

De Raad van State in Den Haag heeft zijn goedkeuring gegeven over het bestemmingsplan in Zevenaar. Dat houdt in dat het outletcentrum dat in de gemeente gepland staat ook daadwerkelijk mag gebouwd worden.

 

29 miljoen potentiële shoppers

Zevenaar Fashion Outlet moet een oppervlakte bestrijken van ongeveer 18.000 vierkante meter en wordt neergepoot door Stable International, in samenwerking met partners KWP en Veluwezoon Verker. Het outletcentrum zal bestaan uit 80 winkels en 1.600 parkeerplaatsen. Er komt ook horeca en een supermarkt voor de naastgelegen woonwijk.

 

“Wij kunnen nu onze plannen gaan concretiseren voor Zevenaar Fashion Outlet dat in 2020 zijn deuren opent. Deze outlet biedt huurders een geweldig vooruitzicht. Zowel vanwege de goede bereikbaarheid – Zevenaar Fashion Outlet zal direct aan de nieuwe afslag van de A12 gebouwd worden – als de ligging vlakbij Duitsland. In een straal van 90 minuten rijden, wonen meer dan 29 miljoen potentiële Nederlandse en Duitse shoppers”, zegt Kees Woltering, CEO van Stable International.

 

In 2014 had de provincie Gelderland nog protest aangetekend tegen de komst van het outletcentrum. Het ging er immers van uit dat de komst van het centrum ervoor zou zorgen dat de leegstand in de gemeente te groot zou worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Stad Vilvoorde dient bezwaarschrift in tegen Neo

22/02/2018

Vilvoorde heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de bouw- en milieuvergunning die is aangevraagd voor Neo, het enorme project met winkelcentrum op de Heizelvlakte in Brussel.

Centrummanager Hasselt pleit voor "omzethuur" tegen leegstand

15/02/2018

“Geef starters een flink verminderde huurprijs en laat ze daar bovenop een deel van hun omzet afstaan.” Met dat opmerkelijke voorstel wil de nieuwe centummanager van Hasselt de leegstand in zijn stad aanpakken.

Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco kijkt tevreden terug op boekjaar

02/02/2018

Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco, dat vooral belegt in winkelcentra, kijkt tevreden terug op het voorbije boekjaar. Het wist immers in alle regio’s te groeien.

Voor het eerst meer dan 1 op 10 winkelpanden leeg

01/02/2018

Het aantal leegstaande winkelpanden in België is in 2017 voor het tiende jaar op rij gestegen. Met 21.027 winkels die leeg staan, stijgt de winkelleegstand in ons land voor het eerst boven de 10%, zo becijferde Locatus.

Hoe winkelstad Tongeren uit het dal klimt

30/01/2018

De oudste stad van België bewijst dat je leegstand wel degelijk succesvol kunt aanpakken. Met een helder winkelbeleid dat inzet op ‘couleur locale’ kan Tongeren wellicht ook andere kleine winkelsteden inspireren.

Carrefour drijft top 100 grootste winkelketens aan

26/01/2018

De grootste winkelketen van België is Carrefour. Tot die misschien verrassende conclusie komt Locatus in zijn jaarlijkse top 100 van winkelformules. Alleen al de Market-supermarkten beslaan het meest oppervlakte, al heeft Aldi een even groot aantal winkels.

Back to top