PLAN ID neemt nieuwe start met branchegenoot | RetailDetail

PLAN ID neemt nieuwe start met branchegenoot

PLAN ID neemt nieuwe start met branchegenoot

Winkelinrichter PLAN ID uit Antwerpen staat aan de vooravond van een nieuw hoofdstuk in haar bijna 20-jarig bestaan. Per 5 juli 2013 hebben de aandeelhouders achter het afwerkingsbedrijf ENGEPAR zich namelijk ingekocht in het kapitaal van PLAN ID.

Vernieuwde onderneming onder leiding van Idriss Kandil

De bedoeling is om dankzij de nodige synergiën, schaalvergroting in aankoop en uitwisseling van ‘best practices’ verdere groei en succes mogelijk te maken. Deze samenwerking werd langs weerszijden dan ook met erg veel enthousiasme onthaald.

 

ENGEPAR is een Brusselse firma die zich net zoals Plan ID focust op de inrichtingsmarkt, maar dan hoofdzakelijk voor high-end kantoor-  en residentiële projecten. Beide vennootschappen zullen dan ook afzonderlijk blijven bestaan.

 

Voormalig eigenaar en oprichter Werner Van Walle blijft betrokken als voorzitter van de raad van bestuur, terwijl Idriss Kandil – huidig retailverantwoordelijke bij klimaatspecialist ABN – werd aangetrokken om vanaf september als general manager de dagelijkse en commerciële leiding op zich te nemen.

 

Momenteel werkt PLAN ID onder andere voor Esprit, H&M, JBC, Bongo en Riverwoods, terwijl ENGEPAR bezig is met projecten voor onder meer Solvay, GSK, Bank Delen en Delhaize.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.

H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken. 

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

“Heeft het centrum van Namen nog een winkelcentrum nodig?”

24/04/2018

Een jaar nadat Besix het project voor een winkelcentrum in Namen overkocht, lijkt de groep het Burgerforum niet te kunnen overtuigen van zijn voorstellen. De grote uitdaging: de lokale handel stimuleren, maar zónder verlies van groene publieke ruimte.

Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.