PLAN ID neemt nieuwe start met branchegenoot | RetailDetail

PLAN ID neemt nieuwe start met branchegenoot

PLAN ID neemt nieuwe start met branchegenoot

Winkelinrichter PLAN ID uit Antwerpen staat aan de vooravond van een nieuw hoofdstuk in haar bijna 20-jarig bestaan. Per 5 juli 2013 hebben de aandeelhouders achter het afwerkingsbedrijf ENGEPAR zich namelijk ingekocht in het kapitaal van PLAN ID.

Vernieuwde onderneming onder leiding van Idriss Kandil

De bedoeling is om dankzij de nodige synergiën, schaalvergroting in aankoop en uitwisseling van ‘best practices’ verdere groei en succes mogelijk te maken. Deze samenwerking werd langs weerszijden dan ook met erg veel enthousiasme onthaald.

 

ENGEPAR is een Brusselse firma die zich net zoals Plan ID focust op de inrichtingsmarkt, maar dan hoofdzakelijk voor high-end kantoor-  en residentiële projecten. Beide vennootschappen zullen dan ook afzonderlijk blijven bestaan.

 

Voormalig eigenaar en oprichter Werner Van Walle blijft betrokken als voorzitter van de raad van bestuur, terwijl Idriss Kandil – huidig retailverantwoordelijke bij klimaatspecialist ABN – werd aangetrokken om vanaf september als general manager de dagelijkse en commerciële leiding op zich te nemen.

 

Momenteel werkt PLAN ID onder andere voor Esprit, H&M, JBC, Bongo en Riverwoods, terwijl ENGEPAR bezig is met projecten voor onder meer Solvay, GSK, Bank Delen en Delhaize.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Stad Vilvoorde dient bezwaarschrift in tegen Neo

22/02/2018

Vilvoorde heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de bouw- en milieuvergunning die is aangevraagd voor Neo, het enorme project met winkelcentrum op de Heizelvlakte in Brussel.

Centrummanager Hasselt pleit voor "omzethuur" tegen leegstand

15/02/2018

“Geef starters een flink verminderde huurprijs en laat ze daar bovenop een deel van hun omzet afstaan.” Met dat opmerkelijke voorstel wil de nieuwe centummanager van Hasselt de leegstand in zijn stad aanpakken.

Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco kijkt tevreden terug op boekjaar

02/02/2018

Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco, dat vooral belegt in winkelcentra, kijkt tevreden terug op het voorbije boekjaar. Het wist immers in alle regio’s te groeien.

Voor het eerst meer dan 1 op 10 winkelpanden leeg

01/02/2018

Het aantal leegstaande winkelpanden in België is in 2017 voor het tiende jaar op rij gestegen. Met 21.027 winkels die leeg staan, stijgt de winkelleegstand in ons land voor het eerst boven de 10%, zo becijferde Locatus.

Hoe winkelstad Tongeren uit het dal klimt

30/01/2018

De oudste stad van België bewijst dat je leegstand wel degelijk succesvol kunt aanpakken. Met een helder winkelbeleid dat inzet op ‘couleur locale’ kan Tongeren wellicht ook andere kleine winkelsteden inspireren.

Carrefour drijft top 100 grootste winkelketens aan

26/01/2018

De grootste winkelketen van België is Carrefour. Tot die misschien verrassende conclusie komt Locatus in zijn jaarlijkse top 100 van winkelformules. Alleen al de Market-supermarkten beslaan het meest oppervlakte, al heeft Aldi een even groot aantal winkels.

Back to top