PLAN ID neemt nieuwe start met branchegenoot

PLAN ID neemt nieuwe start met branchegenoot

Winkelinrichter PLAN ID uit Antwerpen staat aan de vooravond van een nieuw hoofdstuk in haar bijna 20-jarig bestaan. Per 5 juli 2013 hebben de aandeelhouders achter het afwerkingsbedrijf ENGEPAR zich namelijk ingekocht in het kapitaal van PLAN ID.

Vernieuwde onderneming onder leiding van Idriss Kandil

De bedoeling is om dankzij de nodige synergiën, schaalvergroting in aankoop en uitwisseling van ‘best practices’ verdere groei en succes mogelijk te maken. Deze samenwerking werd langs weerszijden dan ook met erg veel enthousiasme onthaald.

 

ENGEPAR is een Brusselse firma die zich net zoals Plan ID focust op de inrichtingsmarkt, maar dan hoofdzakelijk voor high-end kantoor-  en residentiële projecten. Beide vennootschappen zullen dan ook afzonderlijk blijven bestaan.

 

Voormalig eigenaar en oprichter Werner Van Walle blijft betrokken als voorzitter van de raad van bestuur, terwijl Idriss Kandil – huidig retailverantwoordelijke bij klimaatspecialist ABN – werd aangetrokken om vanaf september als general manager de dagelijkse en commerciële leiding op zich te nemen.

 

Momenteel werkt PLAN ID onder andere voor Esprit, H&M, JBC, Bongo en Riverwoods, terwijl ENGEPAR bezig is met projecten voor onder meer Solvay, GSK, Bank Delen en Delhaize.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Unibail-Rodamco neemt sectorgenoot Westfield over

12/12/2017

Unibail-Rodamco neemt concurrent Westfield over voor 14 miljard euro. Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf krijgt zo 35 nieuwe winkelcentra in handen, waarvan 33 in de Verenigde Staten, en wordt zo het grootste vastgoedbedrijf ter wereld.

Brusselse winkelstraten blijven (ondanks alles) drukbezocht

11/12/2017

Brussel heeft zich goed weten te herpakken na de terreuraanslagen. De grote winkelstraten worden nog altijd druk bezocht: vooral de Nieuwstraat deed het dit jaar goed en haalde zelfs andere ‘hotspots’ in de hoofdstad in. 

Topoverleg leidt tot laatste strohalm voor Uplace

08/12/2017

Na maanden van geheim overleg is er een nieuw plan op tafel gekomen om de bouw van Uplace toch te laten doorgaan. Het nieuwe voorstel is een verwaterde versie van de oorspronkelijke plannen.

Hoe winkelvastgoed inspeelt op wijzigend koopgedrag

07/12/2017

E-commerce verdringt de fysieke winkel niet, maar stimuleert retailers en winkelcentra wel om innoverende concepten uit te rollen. Het is een kwestie van te beantwoorden aan de verwachtingen van millennials en Generatie Z, meent vastgoedadviseur JLL.

Mitiska REIM opent nog twee retailparken in Roemenië

29/11/2017

Mitiska REIM dikt zijn Roemeens portfolio met twee retailparken aan. Daarmee verstevigt het Belgische bedrijf zijn marktleiderspositie in Roemenië, waar het momenteel 21 sites in eigendom heeft.

Gent krijgt met Kouterdreef ‘winkelstraat voor betere merken’

23/11/2017

Momenteel is het nog een werf, maar vanaf maart krijgt Gent er met de ‘Kouterdreef’ een nieuwe winkelstraat bij, waar de ‘betere merken’ thuis zijn. Deze week maakte ontwikkelaar Matexi op de retailvastgoedbeurs Mapic in Cannes enkele ronkende namen bekend.

Back to top