PLAN ID neemt nieuwe start met branchegenoot

PLAN ID neemt nieuwe start met branchegenoot

Winkelinrichter PLAN ID uit Antwerpen staat aan de vooravond van een nieuw hoofdstuk in haar bijna 20-jarig bestaan. Per 5 juli 2013 hebben de aandeelhouders achter het afwerkingsbedrijf ENGEPAR zich namelijk ingekocht in het kapitaal van PLAN ID.

Vernieuwde onderneming onder leiding van Idriss Kandil

De bedoeling is om dankzij de nodige synergiën, schaalvergroting in aankoop en uitwisseling van ‘best practices’ verdere groei en succes mogelijk te maken. Deze samenwerking werd langs weerszijden dan ook met erg veel enthousiasme onthaald.

 

ENGEPAR is een Brusselse firma die zich net zoals Plan ID focust op de inrichtingsmarkt, maar dan hoofdzakelijk voor high-end kantoor-  en residentiële projecten. Beide vennootschappen zullen dan ook afzonderlijk blijven bestaan.

 

Voormalig eigenaar en oprichter Werner Van Walle blijft betrokken als voorzitter van de raad van bestuur, terwijl Idriss Kandil – huidig retailverantwoordelijke bij klimaatspecialist ABN – werd aangetrokken om vanaf september als general manager de dagelijkse en commerciële leiding op zich te nemen.

 

Momenteel werkt PLAN ID onder andere voor Esprit, H&M, JBC, Bongo en Riverwoods, terwijl ENGEPAR bezig is met projecten voor onder meer Solvay, GSK, Bank Delen en Delhaize.

Tags: