Plannen voor mini-retailpark in het Oost-Vlaamse Lede

Plannen voor mini-retailpark in het Oost-Vlaamse Lede

Plannen voor mini-retailpark in het Oost-Vlaamse Lede

Een vastgoedmakelaar uit Aalst heeft een bouwaanvraag ingediend om vier winkelpanden te bouwen op een boomgaard in Lede. Drie retailers hebben al hun belangstelling bevestigd, maar de omwonenden zien het project totaal niet zitten.

Meteen verzet in de buurt

Vastgoedmakelaar Yoeri Sonck wil een retailpark bouwen op zijn eigendom aan de Hoogstraat in Lede, momenteel een boomgaard die ingesloten ligt tussen de Hoogstraat en de Doornweg. Het project voorziet in de bouw van vier winkels op zo’n 2.800 m² (op een totale oppervlakte van 8.450 m²). Kruidvat, Action en Bel&Bo staan al op het plan vermeld, naast een parkeerterrein voor 113 wagens.

 

Het mini-retailpark, dat een 25-tal arbeidsplaatsen zou creëren, stuit echter al meteen op verzet van buurtbewoners. “Dit project hypothekeert de huidige en toekomstige leefbaarheid”, zeggen enkele omwonenden in Het Nieuwsblad. Zij zijn van plan bezwaarschriften in te dienen en zijn alvast een petitie gestart. “Mobiliteit, veiligheid, milieu en ook de waterhuishouding staan op het spel. De Hoogstraat kan er naast de nieuwe en uitgebreide Colruyt geen nieuw koopcentrum meer bij hebben”, klinkt het.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aanhoudende expansie Kruidvat werpt vruchten af

03/07/2018

Drogisterijketen Kruidvat verkocht het voorbije jaar 4,7% meer in België. De keten tekent al een paar jaar op rij Belgische groei op, niet het minst omdat ze steeds nieuwe winkels blijft openen.

Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

Filet Pur: Een wervelende slechtnieuwsshow

22/06/2018

Ook al deden flink wat foodspelers hafslachtige pogingen om hun beroerde berichten weg te moffelen, Filet Pur achterhaalde ze wel. Hier is het ietwat pijnlijke maar alweer leerrijke weekoverzicht van RetailDetail Food!

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.