Plannen voor mini-retailpark in het Oost-Vlaamse Lede

Plannen voor mini-retailpark in het Oost-Vlaamse Lede

Plannen voor mini-retailpark in het Oost-Vlaamse Lede

Een vastgoedmakelaar uit Aalst heeft een bouwaanvraag ingediend om vier winkelpanden te bouwen op een boomgaard in Lede. Drie retailers hebben al hun belangstelling bevestigd, maar de omwonenden zien het project totaal niet zitten.

Meteen verzet in de buurt

Vastgoedmakelaar Yoeri Sonck wil een retailpark bouwen op zijn eigendom aan de Hoogstraat in Lede, momenteel een boomgaard die ingesloten ligt tussen de Hoogstraat en de Doornweg. Het project voorziet in de bouw van vier winkels op zo’n 2.800 m² (op een totale oppervlakte van 8.450 m²). Kruidvat, Action en Bel&Bo staan al op het plan vermeld, naast een parkeerterrein voor 113 wagens.

 

Het mini-retailpark, dat een 25-tal arbeidsplaatsen zou creëren, stuit echter al meteen op verzet van buurtbewoners. “Dit project hypothekeert de huidige en toekomstige leefbaarheid”, zeggen enkele omwonenden in Het Nieuwsblad. Zij zijn van plan bezwaarschriften in te dienen en zijn alvast een petitie gestart. “Mobiliteit, veiligheid, milieu en ook de waterhuishouding staan op het spel. De Hoogstraat kan er naast de nieuwe en uitgebreide Colruyt geen nieuw koopcentrum meer bij hebben”, klinkt het.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken. 

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.