Pop-ups moeten winkelruimte Centraal Station nieuw leven inblazen

Pop-ups moeten winkelruimte Centraal Station nieuw leven inblazen

Pop-ups moeten winkelruimte Centraal Station nieuw leven inblazen

De winkelgalerij in het Centraal Station van Antwerpen moet nieuw leven krijgen dankzij een aantal creatieve pop-ups. Tegen 1 november komen er alvast nieuwe huurders.

Nieuwe poging

De winkels in het Centraal Station kennen heel wat leegstand, vooral aan de kant van het Kievitplein. Een grauwe ruimte, weinig sfeer en hoge huurprijzen worden als boosdoeners genoemd. Een eerdere poging om via pop-ups nieuw leven in de galerij te krijgen, liep eind 2013 nog op niets uit: de handelaars die gebruik maakten van de tijdelijke huurmogelijkheden vertrokken na enkele maanden al opnieuw.

 

Nu wil vastgoedmakelaar Prevenda, die gespecialiseerd is in het revitaliseren van leegstaande ruimtes, echter een nieuwe poging wagen. De onderneming hoopt er het succes van de Reinaert Galerij in Sint-Niklaas over te doen: daar ging de bezettingsgraad in nauwelijks vijf maanden van 25% naar 60%.

 

Ook Comics Station kan duwtje geven

Prevenda mikt via het project Rail-Network ccc nu vooral op creatieve starters en kunstenaars. Met succes, zegt Tania Rens van de vastgoedonderneming in Gazet van Antwerpen: “Al vijftig mensen hebben interesse laten blijken.”  Vanaf 1 november nemen de eerste nieuwe zaak trouwens effectief haar intrek in het Centraal Station.

 

Positief is bovendien dat vanaf Pasen 2017 in het station ook Comics Station van start gaat, een thema- en belevingspark rond populaire stripfiguren. Het zal open zijn voor het grote publiek tijdens het weekend, op woensdagmiddag en op feest- en vakantiedagen. Aanvankelijk zou het park al eind 2015 de deuren hebben moeten openen, maar dat werd steeds uitgesteld.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Uitbreiding maakt van Westfield grootste winkelcentrum van Europa

22/03/2018

Het winkelcentrum Westfield in West-Londen mag zich het grootste van Europa noemen, nu het (met een half jaar voorsprong op de planning) een uitbreiding van liefst 68.748 m² in gebruik heeft genomen. 

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse hebben in verschillende winkels van Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de failliete Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Samsonite toont nieuw winkelconcept in Antwerpen

19/03/2018

Antwerpen heeft er een nieuwe winkel bij van koffermerk Samsonite. De Samsonite Store opende vorige week in de Huidevettersstraat en lanceert er ook het nieuwe lifestylemerk Samsonite RED.

Samsøe & Samsøe opent eerste Belgische winkel

13/03/2018

Het Deense modelabel Samsøe & Samsøe heeft vandaag zijn eerste Belgische winkel geopend. De Kammenstraat in Antwerpen kreeg de primeur.

Gepland winkelcentrum in Wanze fel betwist

08/03/2018

Het 7.400 m² grote winkelcentrum dat een bouwpromotor wil optrekken in Wanze (bij Hoei) stoot op fel protest in de gemeente. De gemeente ontving al meer dan duizend klachten en er circuleren meerdere petities.

Back to top