Pop-ups moeten winkelruimte Centraal Station nieuw leven inblazen

Pop-ups moeten winkelruimte Centraal Station nieuw leven inblazen

Pop-ups moeten winkelruimte Centraal Station nieuw leven inblazen

De winkelgalerij in het Centraal Station van Antwerpen moet nieuw leven krijgen dankzij een aantal creatieve pop-ups. Tegen 1 november komen er alvast nieuwe huurders.

Nieuwe poging

De winkels in het Centraal Station kennen heel wat leegstand, vooral aan de kant van het Kievitplein. Een grauwe ruimte, weinig sfeer en hoge huurprijzen worden als boosdoeners genoemd. Een eerdere poging om via pop-ups nieuw leven in de galerij te krijgen, liep eind 2013 nog op niets uit: de handelaars die gebruik maakten van de tijdelijke huurmogelijkheden vertrokken na enkele maanden al opnieuw.

 

Nu wil vastgoedmakelaar Prevenda, die gespecialiseerd is in het revitaliseren van leegstaande ruimtes, echter een nieuwe poging wagen. De onderneming hoopt er het succes van de Reinaert Galerij in Sint-Niklaas over te doen: daar ging de bezettingsgraad in nauwelijks vijf maanden van 25% naar 60%.

 

Ook Comics Station kan duwtje geven

Prevenda mikt via het project Rail-Network ccc nu vooral op creatieve starters en kunstenaars. Met succes, zegt Tania Rens van de vastgoedonderneming in Gazet van Antwerpen: “Al vijftig mensen hebben interesse laten blijken.”  Vanaf 1 november nemen de eerste nieuwe zaak trouwens effectief haar intrek in het Centraal Station.

 

Positief is bovendien dat vanaf Pasen 2017 in het station ook Comics Station van start gaat, een thema- en belevingspark rond populaire stripfiguren. Het zal open zijn voor het grote publiek tijdens het weekend, op woensdagmiddag en op feest- en vakantiedagen. Aanvankelijk zou het park al eind 2015 de deuren hebben moeten openen, maar dat werd steeds uitgesteld.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.

H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken. 

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

Primark opent in Antwerpen onder grote belangstelling

30/04/2018

Het was aanschuiven om op de openingsdag binnen te geraken in de nieuwe Primark-winkel op de Meir in Antwerpen. De nieuwe winkel is dan ook de grootste vestiging in België en beslaat 5.900 m² in twee verdiepingen.

Bio-Planet opent eerste stadswinkel in Antwerpen

26/04/2018

Ook Bio-Planet springt nu op de kar van de stadswinkel. De bioketen van Colruyt Group opent binnenkort haar eerste winkel in het hartje van Antwerpen en brengt zo haar bioproducten meer binnen het bereik van mensen zonder wagen.