Pop-ups moeten winkelruimte Centraal Station nieuw leven inblazen

Pop-ups moeten winkelruimte Centraal Station nieuw leven inblazen

De winkelgalerij in het Centraal Station van Antwerpen moet nieuw leven krijgen dankzij een aantal creatieve pop-ups. Tegen 1 november komen er alvast nieuwe huurders.

Nieuwe poging

De winkels in het Centraal Station kennen heel wat leegstand, vooral aan de kant van het Kievitplein. Een grauwe ruimte, weinig sfeer en hoge huurprijzen worden als boosdoeners genoemd. Een eerdere poging om via pop-ups nieuw leven in de galerij te krijgen, liep eind 2013 nog op niets uit: de handelaars die gebruik maakten van de tijdelijke huurmogelijkheden vertrokken na enkele maanden al opnieuw.

 

Nu wil vastgoedmakelaar Prevenda, die gespecialiseerd is in het revitaliseren van leegstaande ruimtes, echter een nieuwe poging wagen. De onderneming hoopt er het succes van de Reinaert Galerij in Sint-Niklaas over te doen: daar ging de bezettingsgraad in nauwelijks vijf maanden van 25% naar 60%.

 

Ook Comics Station kan duwtje geven

Prevenda mikt via het project Rail-Network ccc nu vooral op creatieve starters en kunstenaars. Met succes, zegt Tania Rens van de vastgoedonderneming in Gazet van Antwerpen: “Al vijftig mensen hebben interesse laten blijken.”  Vanaf 1 november nemen de eerste nieuwe zaak trouwens effectief haar intrek in het Centraal Station.

 

Positief is bovendien dat vanaf Pasen 2017 in het station ook Comics Station van start gaat, een thema- en belevingspark rond populaire stripfiguren. Het zal open zijn voor het grote publiek tijdens het weekend, op woensdagmiddag en op feest- en vakantiedagen. Aanvankelijk zou het park al eind 2015 de deuren hebben moeten openen, maar dat werd steeds uitgesteld.