Portfolio Retail Estates bijna 1 miljard euro waard | RetailDetail

Portfolio Retail Estates bijna 1 miljard euro waard

Portfolio Retail Estates bijna 1 miljard euro waard

Dankzij de overname van 81 winkelpanden van de Britse vermogensbeheerder Rockspring is de portfolio van het vastgoedbedrijf Retail Estates momenteel bijna 1 miljard euro waard. In totaal heeft het bedrijf nu 622 panden in handen.

Huurinkomsten stijgen 8%

De deal met Rockspring werd vlak voor het einde van het eerste kwartaal, dat eindigde op 30 juni, afgerond. Daarmee haalde Retail Estates negen winkelparken in huis, goed voor een totale oppervlakte van 75.000 m². De totale portfolio van Retail Estates is daardoor momenteel 973 miljoen euro waard.

 

In het eerste kwartaal van het boekjaar stegen de huurinkomsten bij Retail Estates met 8% naar 13,57 miljoen euro en het netto courant resultaat steeg met 13% naar 7,47 miljoen euro. Per aandeel daalde het courant resultaat wel van 0,90 euro naar 0,85 euro: dat was te wijten aan een kapitaalverhoging van 76 miljoen euro die Retail Estates doorvoerde voor de deal met Rockspring.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.

De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.

H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken.