Portfolio Retail Estates bijna 1 miljard euro waard | RetailDetail

Portfolio Retail Estates bijna 1 miljard euro waard

Portfolio Retail Estates bijna 1 miljard euro waard

Dankzij de overname van 81 winkelpanden van de Britse vermogensbeheerder Rockspring is de portfolio van het vastgoedbedrijf Retail Estates momenteel bijna 1 miljard euro waard. In totaal heeft het bedrijf nu 622 panden in handen.

Huurinkomsten stijgen 8%

De deal met Rockspring werd vlak voor het einde van het eerste kwartaal, dat eindigde op 30 juni, afgerond. Daarmee haalde Retail Estates negen winkelparken in huis, goed voor een totale oppervlakte van 75.000 m². De totale portfolio van Retail Estates is daardoor momenteel 973 miljoen euro waard.

 

In het eerste kwartaal van het boekjaar stegen de huurinkomsten bij Retail Estates met 8% naar 13,57 miljoen euro en het netto courant resultaat steeg met 13% naar 7,47 miljoen euro. Per aandeel daalde het courant resultaat wel van 0,90 euro naar 0,85 euro: dat was te wijten aan een kapitaalverhoging van 76 miljoen euro die Retail Estates doorvoerde voor de deal met Rockspring.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitbreiding maakt van Westfield grootste winkelcentrum van Europa

22/03/2018

Het winkelcentrum Westfield in West-Londen mag zich het grootste van Europa noemen, nu het (met een half jaar voorsprong op de planning) een uitbreiding van liefst 68.748 m² in gebruik heeft genomen. 

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse hebben in verschillende winkels van Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de failliete Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Gepland winkelcentrum in Wanze fel betwist

08/03/2018

Het 7.400 m² grote winkelcentrum dat een bouwpromotor wil optrekken in Wanze (bij Hoei) stoot op fel protest in de gemeente. De gemeente ontving al meer dan duizend klachten en er circuleren meerdere petities.

Flinke vertraging voor hoogtechnologisch magazijn Delhaize

01/03/2018

Het zwaar geautomatiseerde distributiecentrum dat Delhaize begin dit jaar in Ninove in gebruik zou nemen, is nog altijd niet operationeel. Meer nog: de opening is ten vroegste voor 2019, een vertraging die tot een miljoenenverlies lijdt.

Banimmo verkoopt Franse retailvastgoedtak

01/03/2018

De Belgische beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar Banimmo heeft zijn Franse dochter van de hand gedaan. Die was gespecialiseerd in de transformatie van retailvastgoed, maar wordt afgestoten om de schuldenput van het Zaventemse moederbedrijf te dempen.

Nieuw winkelcentrum in Heusden krijgt goedkeuring

26/02/2018

Het gemeentebestuur van Heusden-Zolder heeft de nodige vergunningen goedgekeurd voor een nieuw winkelcentrum op de hoek van de Koolmijnlaan. Het project is goed voor een investering van 11 miljoen euro en moet 35 voltijdse jobs opleveren

Back to top