Portfolio Retail Estates bijna 1 miljard euro waard

Portfolio Retail Estates bijna 1 miljard euro waard

Dankzij de overname van 81 winkelpanden van de Britse vermogensbeheerder Rockspring is de portfolio van het vastgoedbedrijf Retail Estates momenteel bijna 1 miljard euro waard. In totaal heeft het bedrijf nu 622 panden in handen.

Huurinkomsten stijgen 8%

De deal met Rockspring werd vlak voor het einde van het eerste kwartaal, dat eindigde op 30 juni, afgerond. Daarmee haalde Retail Estates negen winkelparken in huis, goed voor een totale oppervlakte van 75.000 m². De totale portfolio van Retail Estates is daardoor momenteel 973 miljoen euro waard.

 

In het eerste kwartaal van het boekjaar stegen de huurinkomsten bij Retail Estates met 8% naar 13,57 miljoen euro en het netto courant resultaat steeg met 13% naar 7,47 miljoen euro. Per aandeel daalde het courant resultaat wel van 0,90 euro naar 0,85 euro: dat was te wijten aan een kapitaalverhoging van 76 miljoen euro die Retail Estates doorvoerde voor de deal met Rockspring.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Vijf procent meer bezoekers voor Waasland Shopping Center

15/01/2018

Waasland Shopping Center mocht in 2017 5% meer bezoekers verwelkomen, goed voor 6,34 miljoen bezoekers in totaal. Die klanten kwamen ook steeds vaker van ver.

Vastned Retail wil Belgische tak van de beurs halen

15/01/2018

Het Nederlandse vastgoedbedrijf Vastned Retail wil zijn Belgische tak van de Brusselse beurs halen. Het bezit momenteel al 65,5 procent van de aandelen van Vastned Retail Belgium en wil nu ook de rest overnemen.

Unizo waarschuwt E40-gemeenten voor plannen outletcenter

11/01/2018

Tal van Oost-Vlaamse gemeentebesturen hebben van Unizo Oost-Vlaanderen een brief in de bus gekregen waarin de ondernemersorganisatie waarschuwt voor de komst van een groot outletcenter langs de E40. “Dit bedreigt de lokale handel”, klinkt het.

Opnieuw twee vergunningen Driespoort Shoppingpark vernietigd

05/01/2018

De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft opnieuw twee bouwvergunningen voor het Driespoort Shoppingpark in de vuilnisbak gekieperd. De uitbaters van het winkelcentrum stellen echter dat het nog steeds volledig vergund is.

Omvormen winkelpand tot woning wordt voordeliger

03/01/2018

Wie boven een winkel een woning maakt, kan voortaan vijf jaar vrijstelling van onroerende voorheffing krijgen. Met die maatregel wil minister Bart Tommelein de winkelleegstand verder aanpakken. 

Wordt Uplace een bos?

29/12/2017

“De enige nuttige bestemming voor de Uplace-site is een recreatiebos. Een speel- en sportbos is in deze dichtbevolkte regio het enige haalbare en wenselijke”, vindt de burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte.

Back to top