Portfolio Retail Estates bijna 1 miljard euro waard

Portfolio Retail Estates bijna 1 miljard euro waard

Dankzij de overname van 81 winkelpanden van de Britse vermogensbeheerder Rockspring is de portfolio van het vastgoedbedrijf Retail Estates momenteel bijna 1 miljard euro waard. In totaal heeft het bedrijf nu 622 panden in handen.

Huurinkomsten stijgen 8%

De deal met Rockspring werd vlak voor het einde van het eerste kwartaal, dat eindigde op 30 juni, afgerond. Daarmee haalde Retail Estates negen winkelparken in huis, goed voor een totale oppervlakte van 75.000 m². De totale portfolio van Retail Estates is daardoor momenteel 973 miljoen euro waard.

 

In het eerste kwartaal van het boekjaar stegen de huurinkomsten bij Retail Estates met 8% naar 13,57 miljoen euro en het netto courant resultaat steeg met 13% naar 7,47 miljoen euro. Per aandeel daalde het courant resultaat wel van 0,90 euro naar 0,85 euro: dat was te wijten aan een kapitaalverhoging van 76 miljoen euro die Retail Estates doorvoerde voor de deal met Rockspring.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bouw nieuwe winkelsite in Lier gestart

16/11/2017

Deze week zijn de grondwerken gestart voor een nieuwe winkelsite langs de Antwerpsesteenweg in Lier. Onder meer Decathlon en het gloednieuwe woonwinkelconcept Ygo hebben hun komst al bevestigd.

Toekomstig winkelcentrum Verviers zoekt nieuwe naam

16/11/2017

De groep City Mall, die sinds kort het project Au fil de l’eau in Verviers in handen heeft, is op zoek naar een nieuwe naam voor het winkelcentrum. Die naam strookt immers niet helemaal met de werkelijkheid en is bezoedeld door jaren van getouwtrek rond het centrum.

Mitiska Reim koopt eerste Franse retailpark

06/11/2017

Het Belgische vastgoedbedrijf Mitiska Reim betreedt nu ook de Franse retailmarkt met de aankoop van een retailpark in de omgeving van Caen. Eerder dit jaar nam het bedrijf al retailparken over in Duitsland, Roemenië en Spanje. 

Meer bezoekers voor Belgische winkelcentra

18/10/2017

De winkelcentra die zijn aangesloten bij de Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers (BLSC) hebben het voorbije kwartaal meer bezoekers over de vloer gekregen. Het was de eerste stijging in meer dan twee jaar.

Woluwe Shopping Center kan half miljard opleveren

17/10/2017

Het Nederlandse Eurocommercial Properties heeft 468 miljoen euro over voor de overname van het Woluwe Shopping Center. Dat is een stuk meer dan de 300 miljoen euro waar een tijd geleden sprake van was.

Geen winkelcentrum meer aan The Loop in Gent

16/10/2017

Er komt geen groot winkelcomplex aan The Loop in Gent. Er is nog weinig draagvlak voor het project en dus heeft het stadsbestuur besloten om er de stekker uit te trekken. De plannen lagen al sinds 2010 op tafel.

Back to top