Qrf laat oog vallen op retailpanden in Hasselt en Leuven | RetailDetail

Qrf laat oog vallen op retailpanden in Hasselt en Leuven

Qrf laat oog vallen op retailpanden in Hasselt en Leuven

Qrf Cityretail, de vastgoedvennootschap gespecialiseerd in binnenstedelijke winkelpanden, heeft een principeakkoord bereikt rond de overname van een winkelcomplex op de Leuvense Bondgenotenlaan en een handelspand in de Hasseltse Koning Albertstraat.

Investering van 51,8 miljoen euro

Qrf verwerft via een "inbreng in natura" het winkelcomplex aan de Bondgenotenlaan in Leuven van AXA Belgium, voor een inbrengwaarde van 15,3 miljoen euro. Het winkelpand, met een bruto vloeroppervlakte van 10.360 m² en een grondpositie van meer dan 3.000 m², is al geruime tijd verhuurd aan onder meer Match, Blokker en WE Fashion en genereert een jaarlijkse huuropbrengst van ongeveer 850.000 euro. Het pand beschikt over een zeer brede gevel op de Bondgenotenlaan en is ook ontsloten aan de Koning Leopold I-straat en de Bogaardenstraat.

 

Het pand aan de Koning Albertstraat in Hasselt heeft dan weer een totale bruto vloeroppervlakte van 9.266 m², verspreid over drie niveaus, en een totale gevelbreedte van ca. 30 meter. Qrf neemt het voor ongeveer 36,5 miljoen euro over van TT Center Plus NV, Baltissimmo NV en Particimmo CVBA. Het biedt momenteel onderdak aan Galeria Inno en Kruidvat, die er jaarlijks 1.970.000 euro huur betalen. Zoals gebruikelijk, zijn er wel nog enkele opschortende voorwaarden waaraan moet worden voldaan.

 

Galeria Inno meteen grootste huurder

Dankzij deze transacties groeit de vastgoedportefeuille van Qrf, dit jaar sterk bezig is op het overnamefront, tot meer dan 215 miljoen euro. Sinds de beursgang in december 2013 is de portefeuillewaarde al met 91% aangegroeid. Het aandeel binnenstedelijk vastgoed binnen de portefeuille neemt verder toe tot ongeveer 82%.

 

Qrf mag meteen een aantal nieuwe huurders in haar portefeuille verwelkomen, zoals Galeria Inno en Match. Galeria Inno wordt meteen zelfs de grootste huurder, goed voor 12,5% van de jaarlijkse contractuele huurinkomsten. De Zweedse moderetailer H&M staat met 12,1% van de contractuele huren op plaats twee.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.

H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken. 

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

“Heeft het centrum van Namen nog een winkelcentrum nodig?”

24/04/2018

Een jaar nadat Besix het project voor een winkelcentrum in Namen overkocht, lijkt de groep het Burgerforum niet te kunnen overtuigen van zijn voorstellen. De grote uitdaging: de lokale handel stimuleren, maar zónder verlies van groene publieke ruimte.

Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.