Quartier Bleu gaat maandag (in mineur) open

Ook Quartier Bleu gaat maandag open
Quartier Bleu

Komende maandag openen de winkels eindelijk weer de deuren. Het is meteen ook het startschot voor Quartier Bleu, het gloednieuwe woon-en winkelcomplex aan de Hasseltse Kanaalkom, zij het in mineur.

 

Onzekerheid en gesloten deuren

Normaal zou Quartier Bleu, het gezamenlijke project van de ontwikkelaars Châteaux Real Estate en Matexi, feestelijk openen op 26 maart. Maar de coronacrisis gooide roet in het eten. “Nu alle winkels in ons land weer de deuren openen, is het niet meer dan logisch dat wij dat ook doen”, vertelt Philippe Onclin van Châteaux Real Estate in De Tijd. Toch weet ook hij niet goed wat ervan te verwachten.

 

Om te beginnen is een vijfde van de winkelruimte nog niet verhuurd, al maakt Onclin zich sterk dat dat tegen het jaareinde opgelost raakt. Dat alle horecazaken in het complex voorlopig nog gesloten moeten blijven, zorgt voor meer onzekerheid. Een project als dit is immers grotendeels opgebouwd rond funshopping, en daar kan in de gegeven omstandigheden geen sprake van zijn. De coronarestricties bepalen onder meer dat iedereen alleen moet winkelen. “Ik weet echt niet welke opkomst we de eerste dagen en weken mogen verwachten”, zegt Onclin.

 

Zo’n 85% van de verhuurde winkels zal maandag open zijn. Door logistieke problemen bij enkele handelaars zullen de andere winkels wellicht enkele dagen later openen. Aan het woon- en winkelcomplex aan de Kanaalkom in Hasselt hangt een prijskaartje van zo’n 200 miljoen euro. Het bestaat uit 25.000 m² winkeloppervlakte (35 winkels) en 3.000 m² horeca. Daar bovenop komen 461 woningen.