Rechter onderzoekt vergunning Driespoort Shopping

Foto Driespoort Shopping

Afgelopen dinsdag bezocht rechter Jan Van den Berghe het retailpark Driespoort Shopping in Deinze, om zelf vast te stellen of er bouwovertredingen werden gepleegd. Op 5 februari beslist hij of het winkelcentrum moet worden afgebroken.

 

Controverse

Het 9.000 m² grote project langs de Gaversesteenweg is het voorwerp van controverse sinds lang voor de opening in november 2015. De bouwvergunning werd drie keer goedgekeurd door de deputatie en even vaak vernietigd door de raad voor vergunningsbetwistingen. Eind 2017 – dus twee jaar na de opening – kwam er opnieuw een vergunning, en ook die wordt aangevochten. De aanklagers, waaronder enkele buurtbewoners en ook Patrick Piens, voormalig eigenaar van D-Shopping, eisen de afbraak van het complex.

 

In juni kwam de zaak voor de correctionele rechtbank van Gent, die toen een uitspraak op 4 september beloofde. Zo ver kwam het dus nog niet. Het werkbezoek was het gevolg van een tussenvonnis begin oktober. Als alles goed gaat volgt er wél een uitspraak op 5 februari, meldt HLN.be. Huurders in het winkelcentrum zijn onder andere Action, Albert Heijn, Atita, Kruidvat, Molders Schoenen & Mode en Oxygen Fitness.