Redevco Iberian Ventures koopt zes retailparken van Bogaris

Redevco Iberian Ventures koopt zes retailparken van Bogaris

De Iberische joint venture tussen Redevco en Ares Management, Redevco Iberian Ventures, heeft voor 95 miljoen euro zes retailparken van Bogaris overgenomen. Samen zijn de parken goed voor bijna 85.000 m².

Eerste aankoop voor joint venture

De winkelparken zijn te vinden in het zuiden en het westen van Spanje en zijn momenteel nagenoeg volledig verhuurd aan huurders als Aldi, Dia, C&A, Kiabi, Burger King, Sprinter en AKI Bricolaje. Alles samen krijgt Redevco Iberian Ventures zo zeventig units in handen. Het is de eerste aankoop van Redevco Iberian Ventures.

 

“Deze geweldige start voor de joint venture staat symbool voor de mogelijkheden waar we ons op richten, namelijk het creëren van een specifiek portfolio voor retailparken. Het geeft ons meteen een fors aandeel in de Spaanse markt voor retailparken ken en we gaan verder op zoek naar nieuwe investeringsmogelijkheden in Spanje en het aangrenzende Portugal”, aldus algemeen directeur Israel Casanova.

 

Ares en Redevco kondigden in september van vorig jaar hun samenwerking aan en samen hebben ze nu meer dan 200 miljoen euro geïnvesteerd in de joint venture.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Unibail-Rodamco neemt sectorgenoot Westfield over

12/12/2017

Unibail-Rodamco neemt concurrent Westfield over voor 14 miljard euro. Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf krijgt zo 35 nieuwe winkelcentra in handen, waarvan 33 in de Verenigde Staten, en wordt zo het grootste vastgoedbedrijf ter wereld.

Brusselse winkelstraten blijven (ondanks alles) drukbezocht

11/12/2017

Brussel heeft zich goed weten te herpakken na de terreuraanslagen. De grote winkelstraten worden nog altijd druk bezocht: vooral de Nieuwstraat deed het dit jaar goed en haalde zelfs andere ‘hotspots’ in de hoofdstad in. 

Topoverleg leidt tot laatste strohalm voor Uplace

08/12/2017

Na maanden van geheim overleg is er een nieuw plan op tafel gekomen om de bouw van Uplace toch te laten doorgaan. Het nieuwe voorstel is een verwaterde versie van de oorspronkelijke plannen.

Hoe winkelvastgoed inspeelt op wijzigend koopgedrag

07/12/2017

E-commerce verdringt de fysieke winkel niet, maar stimuleert retailers en winkelcentra wel om innoverende concepten uit te rollen. Het is een kwestie van te beantwoorden aan de verwachtingen van millennials en Generatie Z, meent vastgoedadviseur JLL.

Mitiska REIM opent nog twee retailparken in Roemenië

29/11/2017

Mitiska REIM dikt zijn Roemeens portfolio met twee retailparken aan. Daarmee verstevigt het Belgische bedrijf zijn marktleiderspositie in Roemenië, waar het momenteel 21 sites in eigendom heeft.

Gent krijgt met Kouterdreef ‘winkelstraat voor betere merken’

23/11/2017

Momenteel is het nog een werf, maar vanaf maart krijgt Gent er met de ‘Kouterdreef’ een nieuwe winkelstraat bij, waar de ‘betere merken’ thuis zijn. Deze week maakte ontwikkelaar Matexi op de retailvastgoedbeurs Mapic in Cannes enkele ronkende namen bekend.

Back to top