Redevco Iberian Ventures koopt zes retailparken van Bogaris

Redevco Iberian Ventures koopt zes retailparken van Bogaris

De Iberische joint venture tussen Redevco en Ares Management, Redevco Iberian Ventures, heeft voor 95 miljoen euro zes retailparken van Bogaris overgenomen. Samen zijn de parken goed voor bijna 85.000 m².

Eerste aankoop voor joint venture

De winkelparken zijn te vinden in het zuiden en het westen van Spanje en zijn momenteel nagenoeg volledig verhuurd aan huurders als Aldi, Dia, C&A, Kiabi, Burger King, Sprinter en AKI Bricolaje. Alles samen krijgt Redevco Iberian Ventures zo zeventig units in handen. Het is de eerste aankoop van Redevco Iberian Ventures.

 

“Deze geweldige start voor de joint venture staat symbool voor de mogelijkheden waar we ons op richten, namelijk het creëren van een specifiek portfolio voor retailparken. Het geeft ons meteen een fors aandeel in de Spaanse markt voor retailparken ken en we gaan verder op zoek naar nieuwe investeringsmogelijkheden in Spanje en het aangrenzende Portugal”, aldus algemeen directeur Israel Casanova.

 

Ares en Redevco kondigden in september van vorig jaar hun samenwerking aan en samen hebben ze nu meer dan 200 miljoen euro geïnvesteerd in de joint venture.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Meer bezoekers voor Belgische winkelcentra

18/10/2017

De winkelcentra die zijn aangesloten bij de Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers (BLSC) hebben het voorbije kwartaal meer bezoekers over de vloer gekregen. Het was de eerste stijging in meer dan twee jaar.

Woluwe Shopping Center kan half miljard opleveren

17/10/2017

Het Nederlandse Eurocommercial Properties heeft 468 miljoen euro over voor de overname van het Woluwe Shopping Center. Dat is een stuk meer dan de 300 miljoen euro waar een tijd geleden sprake van was.

Geen winkelcentrum meer aan The Loop in Gent

16/10/2017

Er komt geen groot winkelcomplex aan The Loop in Gent. Er is nog weinig draagvlak voor het project en dus heeft het stadsbestuur besloten om er de stekker uit te trekken. De plannen lagen al sinds 2010 op tafel.

Strada-project in La Louvière staat op uit de doden

10/10/2017

Het Strada-project in La Louvière, dat al een tijdje dood en begraven was, lijkt er nu toch te komen. Ontwikkelaar Wilhelm & Co is zelfs al begonnen met de verkoop van de eerste negentig appartementen die deel uitmaken van het project.

Hema wil nog eens 150 Spaanse winkels

04/10/2017

Hema wil in Spanje nog eens 150 winkels openen. Na winkels in Madrid en Barcelona kijkt de retailer naar een verdere expansie in steden als Valencia, Bilbao, Malaga en Sevilla.

FNG mikt op Duitsland en Spanje

04/10/2017

Modegroep FNG is ondertussen een gevestigde naam in de Benelux en dus begint het bedrijf uit te kijken naar andere markten. Voor de Nederlandse merken ziet CEO Dieter Penninckx ruimte in Duitsland, terwijl hij voor de Belgische naar Spanje kijkt.

Back to top