Redevco koopt Aarlens retailpark Hydrion | RetailDetail

Redevco koopt Aarlens retailpark Hydrion

Redevco koopt Aarlens retailpark Hydrion

Retailpark Hydrion in Aarlen is in handen gekomen van Redevco: de Nederlandse investeerder telde zestig miljoen euro neer voor een van de grootste retailparken van België, dat op 33.605 m² 42 winkelunits huisvest.

95% bezet

Het twaalf jaar oude retailpark aan de stadsrand werd enkele jaren geleden getroffen door een zware brand, maar lijkt er inmiddels weer helemaal bovenop te zijn: getuige de bezettingsgraad van 95%, als belangrijkste huurders onder meer Carrefour Market, Krëfel, Leenbakker, Sportsworld en C&A.. “Hydrion is het belangrijkste retailpark in de regio en bereikt een grote groep consumenten door de ligging dichtbij knooppunt Arlon, op de hoofdsnelweg die België verbindt met het nabij gelegen Groot Hertogdom van Luxemburg", aldus investeringsdirecteur Suzy Denys.

 

Fondsmanager Carl White zegt namens verkoper THRE: "De verkoop van Hydrion is onderdeel van een breder desinvesteringsprogramma nu het fonds de afbouwfase ingaat. De afgelopen acht jaar heeft TH Real Estate het huurdersbestand verbeterd, de huren laten stijgen en een digitaal platform gecreëerd om met een groter klantenbestand te communiceren. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat Hydrion positief heeft bijgedragen aan de prestatie van het fonds, ondanks de financiële crisis. Ik ben ervan overtuigd dat het succes wordt voortgezet onder een nieuwe eigenaar.”

 

Vorig jaar introduceerde Redevco een nieuwe investeringsstrategie, waaronder dit de zevende aankoop is. Inmiddels is een kwart van de Europese vastgoedportefeuille van Redevco in België gelegen, goed voor meer dan anderhalf miljard euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gepland winkelcentrum in Wanze fel betwist

08/03/2018

Het 7.400 m² grote winkelcentrum dat een bouwpromotor wil optrekken in Wanze (bij Hoei) stoot op fel protest in de gemeente. De gemeente ontving al meer dan duizend klachten en er circuleren meerdere petities.

Flinke vertraging voor hoogtechnologisch magazijn Delhaize

01/03/2018

Het zwaar geautomatiseerde distributiecentrum dat Delhaize begin dit jaar in Ninove in gebruik zou nemen, is nog altijd niet operationeel. Meer nog: de opening is ten vroegste voor 2019, een vertraging die tot een miljoenenverlies lijdt.

Banimmo verkoopt Franse retailvastgoedtak

01/03/2018

De Belgische beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar Banimmo heeft zijn Franse dochter van de hand gedaan. Die was gespecialiseerd in de transformatie van retailvastgoed, maar wordt afgestoten om de schuldenput van het Zaventemse moederbedrijf te dempen.

Nieuw winkelcentrum in Heusden krijgt goedkeuring

26/02/2018

Het gemeentebestuur van Heusden-Zolder heeft de nodige vergunningen goedgekeurd voor een nieuw winkelcentrum op de hoek van de Koolmijnlaan. Het project is goed voor een investering van 11 miljoen euro en moet 35 voltijdse jobs opleveren

Stad Vilvoorde dient bezwaarschrift in tegen Neo

22/02/2018

Vilvoorde heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de bouw- en milieuvergunning die is aangevraagd voor Neo, het enorme project met winkelcentrum op de Heizelvlakte in Brussel.

Centrummanager Hasselt pleit voor "omzethuur" tegen leegstand

15/02/2018

“Geef starters een flink verminderde huurprijs en laat ze daar bovenop een deel van hun omzet afstaan.” Met dat opmerkelijke voorstel wil de nieuwe centummanager van Hasselt de leegstand in zijn stad aanpakken.

Back to top