Redevco koopt Aarlens retailpark Hydrion

Redevco koopt Aarlens retailpark Hydrion

Retailpark Hydrion in Aarlen is in handen gekomen van Redevco: de Nederlandse investeerder telde zestig miljoen euro neer voor een van de grootste retailparken van België, dat op 33.605 m² 42 winkelunits huisvest.

95% bezet

Het twaalf jaar oude retailpark aan de stadsrand werd enkele jaren geleden getroffen door een zware brand, maar lijkt er inmiddels weer helemaal bovenop te zijn: getuige de bezettingsgraad van 95%, als belangrijkste huurders onder meer Carrefour Market, Krëfel, Leenbakker, Sportsworld en C&A.. “Hydrion is het belangrijkste retailpark in de regio en bereikt een grote groep consumenten door de ligging dichtbij knooppunt Arlon, op de hoofdsnelweg die België verbindt met het nabij gelegen Groot Hertogdom van Luxemburg", aldus investeringsdirecteur Suzy Denys.

 

Fondsmanager Carl White zegt namens verkoper THRE: "De verkoop van Hydrion is onderdeel van een breder desinvesteringsprogramma nu het fonds de afbouwfase ingaat. De afgelopen acht jaar heeft TH Real Estate het huurdersbestand verbeterd, de huren laten stijgen en een digitaal platform gecreëerd om met een groter klantenbestand te communiceren. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat Hydrion positief heeft bijgedragen aan de prestatie van het fonds, ondanks de financiële crisis. Ik ben ervan overtuigd dat het succes wordt voortgezet onder een nieuwe eigenaar.”

 

Vorig jaar introduceerde Redevco een nieuwe investeringsstrategie, waaronder dit de zevende aankoop is. Inmiddels is een kwart van de Europese vastgoedportefeuille van Redevco in België gelegen, goed voor meer dan anderhalf miljard euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Belgische winkelcentra sluiten jaar positief af

23/01/2018

De Belgische winkelcentra die deel uitmaken van de Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers hebben 2017 kunnen afsluiten met iets meer bezoekers dan een jaar eerder. De 16 aangesloten winkelcentra kregen samen 89,6 miljoen bezoekers over de vloer. 

Nederlandse groep neemt Woluwe Shopping Center over

22/01/2018

Het Nederlandse Eurocommercial Properties krijgt het Woluwe Shopping Center in handen, nadat het bod van het vastgoedbedrijf - 425 miljoen euro - aanvaard werd.

Uplace nog steeds niet opgegeven

19/01/2018

Uplace is nog niet van plan om de handdoek in de ring te werpen en is in samenspraak met de gemeente Machelen op zoek naar oplossingen om het winkelcentrum toch nog een plaats te geven.

Winkelcentra AG Real Estate sluiten jaar positief af

17/01/2018

De zeven winkelcentra van vastgoedgroep AG Real Estate hebben het voorbije jaar iets meer bezoekers over de vloer gehad dan in 2016. Dat was met name te danken aan een sterke prestatie van het Brusselse City2.

Vijf procent meer bezoekers voor Waasland Shopping Center

15/01/2018

Waasland Shopping Center mocht in 2017 5% meer bezoekers verwelkomen, goed voor 6,34 miljoen bezoekers in totaal. Die klanten kwamen ook steeds vaker van ver.

Vastned Retail wil Belgische tak van de beurs halen

15/01/2018

Het Nederlandse vastgoedbedrijf Vastned Retail wil zijn Belgische tak van de Brusselse beurs halen. Het bezit momenteel al 65,5 procent van de aandelen van Vastned Retail Belgium en wil nu ook de rest overnemen.

Back to top