Redevco koopt Aarlens retailpark Hydrion

Redevco koopt Aarlens retailpark Hydrion

Retailpark Hydrion in Aarlen is in handen gekomen van Redevco: de Nederlandse investeerder telde zestig miljoen euro neer voor een van de grootste retailparken van België, dat op 33.605 m² 42 winkelunits huisvest.

95% bezet

Het twaalf jaar oude retailpark aan de stadsrand werd enkele jaren geleden getroffen door een zware brand, maar lijkt er inmiddels weer helemaal bovenop te zijn: getuige de bezettingsgraad van 95%, als belangrijkste huurders onder meer Carrefour Market, Krëfel, Leenbakker, Sportsworld en C&A.. “Hydrion is het belangrijkste retailpark in de regio en bereikt een grote groep consumenten door de ligging dichtbij knooppunt Arlon, op de hoofdsnelweg die België verbindt met het nabij gelegen Groot Hertogdom van Luxemburg", aldus investeringsdirecteur Suzy Denys.

 

Fondsmanager Carl White zegt namens verkoper THRE: "De verkoop van Hydrion is onderdeel van een breder desinvesteringsprogramma nu het fonds de afbouwfase ingaat. De afgelopen acht jaar heeft TH Real Estate het huurdersbestand verbeterd, de huren laten stijgen en een digitaal platform gecreëerd om met een groter klantenbestand te communiceren. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat Hydrion positief heeft bijgedragen aan de prestatie van het fonds, ondanks de financiële crisis. Ik ben ervan overtuigd dat het succes wordt voortgezet onder een nieuwe eigenaar.”

 

Vorig jaar introduceerde Redevco een nieuwe investeringsstrategie, waaronder dit de zevende aankoop is. Inmiddels is een kwart van de Europese vastgoedportefeuille van Redevco in België gelegen, goed voor meer dan anderhalf miljard euro.

Tags: