Reinaert Galerij in Sint-Niklaas wordt ‘pop-upwinkelparadijs’ | RetailDetail

Reinaert Galerij in Sint-Niklaas wordt ‘pop-upwinkelparadijs’

Reinaert Galerij in Sint-Niklaas wordt ‘pop-upwinkelparadijs’

De Reinaert Galerij, tussen de Grote Markt en de Stationsstraat in Sint-Niklaas, krijgt na jaren van groeiende leegstand een nieuwe toekomst als 'pop-upwinkelparadijs'. In amper enkele dagen tijd hebben zich al zeven kandidaten gemeld.

Slechts 13 van de 56 winkelpanden benut

Ooit was de Reinaert Galerij, in het hart van Sint-Niklaas, een bloeiend winkelcentrum. De laatste jaren nam de leegstand echter zienderogen toe en vandaag zijn nog amper 13 van de 56 winkelpanden bezet. Prevenda, een vastgoedgroep die zich specialiseert in leegstandbeheer en tijdelijke verhuur, moet die trend nu zien te keren.

 

De opdracht: de galerij tegen eind dit jaar omtoveren tot een 'pop-upwinkelparadijs', met huurcontracten van een maand tot een jaar tegen prijzen vanaf 300 per maand, afhankelijk van de grootte van het winkelpand. "We leggen momenteel de laatste hand aan de plannen. We hopen dat de eerste pop-ups al tegen de eindejaarsperiode kunnen openen", klonk het bij de voorstelling van de plannen begin deze week.

 

Amper twee dagen later blijken zich al zeven kandidaten gemeld te hebben, zo vertelt Marc Spinnael van de vereniging van mede-eigenaars vandaag in de regionale editie van Het Nieuwsblad. "Er zijn al veel kandidaten met een concreet plan. Volgende week is er een bijeenkomst met de eigenaars, en normaal worden de contracten dan al getekend, zodat die zeven pop-ups tegen november open kunnen."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.