Reinaert Galerij in Sint-Niklaas wordt ‘pop-upwinkelparadijs’

Reinaert Galerij in Sint-Niklaas wordt ‘pop-upwinkelparadijs’

De Reinaert Galerij, tussen de Grote Markt en de Stationsstraat in Sint-Niklaas, krijgt na jaren van groeiende leegstand een nieuwe toekomst als 'pop-upwinkelparadijs'. In amper enkele dagen tijd hebben zich al zeven kandidaten gemeld.

Slechts 13 van de 56 winkelpanden benut

Ooit was de Reinaert Galerij, in het hart van Sint-Niklaas, een bloeiend winkelcentrum. De laatste jaren nam de leegstand echter zienderogen toe en vandaag zijn nog amper 13 van de 56 winkelpanden bezet. Prevenda, een vastgoedgroep die zich specialiseert in leegstandbeheer en tijdelijke verhuur, moet die trend nu zien te keren.

 

De opdracht: de galerij tegen eind dit jaar omtoveren tot een 'pop-upwinkelparadijs', met huurcontracten van een maand tot een jaar tegen prijzen vanaf 300 per maand, afhankelijk van de grootte van het winkelpand. "We leggen momenteel de laatste hand aan de plannen. We hopen dat de eerste pop-ups al tegen de eindejaarsperiode kunnen openen", klonk het bij de voorstelling van de plannen begin deze week.

 

Amper twee dagen later blijken zich al zeven kandidaten gemeld te hebben, zo vertelt Marc Spinnael van de vereniging van mede-eigenaars vandaag in de regionale editie van Het Nieuwsblad. "Er zijn al veel kandidaten met een concreet plan. Volgende week is er een bijeenkomst met de eigenaars, en normaal worden de contracten dan al getekend, zodat die zeven pop-ups tegen november open kunnen."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Unibail-Rodamco neemt sectorgenoot Westfield over

12/12/2017

Unibail-Rodamco neemt concurrent Westfield over voor 14 miljard euro. Het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf krijgt zo 35 nieuwe winkelcentra in handen, waarvan 33 in de Verenigde Staten, en wordt zo het grootste vastgoedbedrijf ter wereld.

Brusselse winkelstraten blijven (ondanks alles) drukbezocht

11/12/2017

Brussel heeft zich goed weten te herpakken na de terreuraanslagen. De grote winkelstraten worden nog altijd druk bezocht: vooral de Nieuwstraat deed het dit jaar goed en haalde zelfs andere ‘hotspots’ in de hoofdstad in. 

Topoverleg leidt tot laatste strohalm voor Uplace

08/12/2017

Na maanden van geheim overleg is er een nieuw plan op tafel gekomen om de bouw van Uplace toch te laten doorgaan. Het nieuwe voorstel is een verwaterde versie van de oorspronkelijke plannen.

Hoe winkelvastgoed inspeelt op wijzigend koopgedrag

07/12/2017

E-commerce verdringt de fysieke winkel niet, maar stimuleert retailers en winkelcentra wel om innoverende concepten uit te rollen. Het is een kwestie van te beantwoorden aan de verwachtingen van millennials en Generatie Z, meent vastgoedadviseur JLL.

Mitiska REIM opent nog twee retailparken in Roemenië

29/11/2017

Mitiska REIM dikt zijn Roemeens portfolio met twee retailparken aan. Daarmee verstevigt het Belgische bedrijf zijn marktleiderspositie in Roemenië, waar het momenteel 21 sites in eigendom heeft.

Gent krijgt met Kouterdreef ‘winkelstraat voor betere merken’

23/11/2017

Momenteel is het nog een werf, maar vanaf maart krijgt Gent er met de ‘Kouterdreef’ een nieuwe winkelstraat bij, waar de ‘betere merken’ thuis zijn. Deze week maakte ontwikkelaar Matexi op de retailvastgoedbeurs Mapic in Cannes enkele ronkende namen bekend.

Back to top