Reinaert Galerij in Sint-Niklaas wordt ‘pop-upwinkelparadijs’

Reinaert Galerij in Sint-Niklaas wordt ‘pop-upwinkelparadijs’

De Reinaert Galerij, tussen de Grote Markt en de Stationsstraat in Sint-Niklaas, krijgt na jaren van groeiende leegstand een nieuwe toekomst als 'pop-upwinkelparadijs'. In amper enkele dagen tijd hebben zich al zeven kandidaten gemeld.

Slechts 13 van de 56 winkelpanden benut

Ooit was de Reinaert Galerij, in het hart van Sint-Niklaas, een bloeiend winkelcentrum. De laatste jaren nam de leegstand echter zienderogen toe en vandaag zijn nog amper 13 van de 56 winkelpanden bezet. Prevenda, een vastgoedgroep die zich specialiseert in leegstandbeheer en tijdelijke verhuur, moet die trend nu zien te keren.

 

De opdracht: de galerij tegen eind dit jaar omtoveren tot een 'pop-upwinkelparadijs', met huurcontracten van een maand tot een jaar tegen prijzen vanaf 300 per maand, afhankelijk van de grootte van het winkelpand. "We leggen momenteel de laatste hand aan de plannen. We hopen dat de eerste pop-ups al tegen de eindejaarsperiode kunnen openen", klonk het bij de voorstelling van de plannen begin deze week.

 

Amper twee dagen later blijken zich al zeven kandidaten gemeld te hebben, zo vertelt Marc Spinnael van de vereniging van mede-eigenaars vandaag in de regionale editie van Het Nieuwsblad. "Er zijn al veel kandidaten met een concreet plan. Volgende week is er een bijeenkomst met de eigenaars, en normaal worden de contracten dan al getekend, zodat die zeven pop-ups tegen november open kunnen."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Meer bezoekers voor Belgische winkelcentra

18/10/2017

De winkelcentra die zijn aangesloten bij de Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers (BLSC) hebben het voorbije kwartaal meer bezoekers over de vloer gekregen. Het was de eerste stijging in meer dan twee jaar.

Woluwe Shopping Center kan half miljard opleveren

17/10/2017

Het Nederlandse Eurocommercial Properties heeft 468 miljoen euro over voor de overname van het Woluwe Shopping Center. Dat is een stuk meer dan de 300 miljoen euro waar een tijd geleden sprake van was.

Geen winkelcentrum meer aan The Loop in Gent

16/10/2017

Er komt geen groot winkelcomplex aan The Loop in Gent. Er is nog weinig draagvlak voor het project en dus heeft het stadsbestuur besloten om er de stekker uit te trekken. De plannen lagen al sinds 2010 op tafel.

Strada-project in La Louvière staat op uit de doden

10/10/2017

Het Strada-project in La Louvière, dat al een tijdje dood en begraven was, lijkt er nu toch te komen. Ontwikkelaar Wilhelm & Co is zelfs al begonnen met de verkoop van de eerste negentig appartementen die deel uitmaken van het project.

Winkelcentrum Rive Gauche groot succes

25/09/2017

Rive Gauche, het nieuwe winkelcentrum in Charleroi, is een groot succes. In de eerste zes maanden na opening kreeg het al vier miljoen bezoekers over de vloer. Het is zo meteen het drukste winkelcentrum van Wallonië.

97 procent van The Mint al verhuurd

20/09/2017

Binnenkort opent na een renovatie van twee jaar het winkelgedeelte van het Muntcentrum onder de naam The Mint. Ondertussen zijn 97% van de winkelruimtes al ingevuld: onder andere Decathlon en Uniqlo vestigen zich voor het eerst in het centrum van Brussel.

Back to top