Reinaert Galerij in Sint-Niklaas wordt ‘pop-upwinkelparadijs’ | RetailDetail

Reinaert Galerij in Sint-Niklaas wordt ‘pop-upwinkelparadijs’

Reinaert Galerij in Sint-Niklaas wordt ‘pop-upwinkelparadijs’

De Reinaert Galerij, tussen de Grote Markt en de Stationsstraat in Sint-Niklaas, krijgt na jaren van groeiende leegstand een nieuwe toekomst als 'pop-upwinkelparadijs'. In amper enkele dagen tijd hebben zich al zeven kandidaten gemeld.

Slechts 13 van de 56 winkelpanden benut

Ooit was de Reinaert Galerij, in het hart van Sint-Niklaas, een bloeiend winkelcentrum. De laatste jaren nam de leegstand echter zienderogen toe en vandaag zijn nog amper 13 van de 56 winkelpanden bezet. Prevenda, een vastgoedgroep die zich specialiseert in leegstandbeheer en tijdelijke verhuur, moet die trend nu zien te keren.

 

De opdracht: de galerij tegen eind dit jaar omtoveren tot een 'pop-upwinkelparadijs', met huurcontracten van een maand tot een jaar tegen prijzen vanaf 300 per maand, afhankelijk van de grootte van het winkelpand. "We leggen momenteel de laatste hand aan de plannen. We hopen dat de eerste pop-ups al tegen de eindejaarsperiode kunnen openen", klonk het bij de voorstelling van de plannen begin deze week.

 

Amper twee dagen later blijken zich al zeven kandidaten gemeld te hebben, zo vertelt Marc Spinnael van de vereniging van mede-eigenaars vandaag in de regionale editie van Het Nieuwsblad. "Er zijn al veel kandidaten met een concreet plan. Volgende week is er een bijeenkomst met de eigenaars, en normaal worden de contracten dan al getekend, zodat die zeven pop-ups tegen november open kunnen."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse tonen in verschillende winkels van het failliete Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Gepland winkelcentrum in Wanze fel betwist

08/03/2018

Het 7.400 m² grote winkelcentrum dat een bouwpromotor wil optrekken in Wanze (bij Hoei) stoot op fel protest in de gemeente. De gemeente ontving al meer dan duizend klachten en er circuleren meerdere petities.

Flinke vertraging voor hoogtechnologisch magazijn Delhaize

01/03/2018

Het zwaar geautomatiseerde distributiecentrum dat Delhaize begin dit jaar in Ninove in gebruik zou nemen, is nog altijd niet operationeel. Meer nog: de opening is ten vroegste voor 2019, een vertraging die tot een miljoenenverlies lijdt.

Banimmo verkoopt Franse retailvastgoedtak

01/03/2018

De Belgische beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar Banimmo heeft zijn Franse dochter van de hand gedaan. Die was gespecialiseerd in de transformatie van retailvastgoed, maar wordt afgestoten om de schuldenput van het Zaventemse moederbedrijf te dempen.

Nieuw winkelcentrum in Heusden krijgt goedkeuring

26/02/2018

Het gemeentebestuur van Heusden-Zolder heeft de nodige vergunningen goedgekeurd voor een nieuw winkelcentrum op de hoek van de Koolmijnlaan. Het project is goed voor een investering van 11 miljoen euro en moet 35 voltijdse jobs opleveren

Stad Vilvoorde dient bezwaarschrift in tegen Neo

22/02/2018

Vilvoorde heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de bouw- en milieuvergunning die is aangevraagd voor Neo, het enorme project met winkelcentrum op de Heizelvlakte in Brussel.

Back to top