Retail Estates doet opnieuw forse investering in Nederland | RetailDetail

Retail Estates doet opnieuw forse investering in Nederland

Retail Estates doet opnieuw forse investering in Nederland
Shutterstock

Het Belgische vastgoedbedrijf Retail Estates, heeft opnieuw een grote investering gedaan in Nederland. Het heeft drie nieuwe winkelcentra gekocht, goed voor een waarde van ongeveer 205 miljoen euro.

 

99% bezettingsgraad

De drie winkelcentra zijn te vinden in de provincies Limburg, Noord-Holland en Gelderland. Samen huisvesten ze 83 winkels op een oppervlakte van 134.580 m² en zouden ze jaarlijks goed zijn voor 13,44 miljoen euro aan huur. De bezettingsgraad in de winkelcentra is bovendien al meer dan 15 jaar boven 99%.

 

De keuze voor Nederland is geen toevallige, gezien de recente opmars van de economie. “Dit is een mooi moment om er te investeren, omdat de Nederlandse koopkracht en economie na jaren van harde bezuinigingen hersteld zijn. De Nederlandse economie is uitgeziekt. Er is ook minder leegstand dan in België”, zei De Nys daar eerder al over.

 

De aankoop wordt betaald met een bankfinanciering, waardoor de schuldgraad oploopt tot 59%. Met een wettelijke limiet van 65 procent wordt het dringend tijd voor Retail Estates om nieuw geld binnen te halen. “Als we nog verder willen groeien, en dat is toch mijn ambitie, zal een kapitaaloperatie zich opdringen”, zegt CEO Jan De Nys aan De Tijd.

 

 In juli van dit jaar kocht Retail Estates voor het eerst panden in Nederland, toen voor een waarde van 75,6 miljoen euro. Met de toevoeging van de nieuwe winkelcentra is Nederland in één klap goed voor een kwart van het portfolio van het hele bedrijf.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M eist lagere huurprijzen

11/05/2018

Modeketen H&M wil lagere huurprijzen afdwingen van Qrf City Retail, zo blijkt uit het recente kwartaalverslag van het winkelvastgoedfonds. De retailer houdt het bovendien voor bekeken in Sint-Niklaas.

“Brusselse Anspachlaan wordt nieuwe hotspot voor grote ketens”

09/05/2018

Na Burger King vestigt ook Standaard Boekhandel zich nu in de bijna afgewerkte voetgangerszone op de Brusselse Anspachlaan. De heraanleg van de centrale laan zorgt voor een nieuwe dynamiek die wellicht nog andere grote retailers zal aanspreken. 

Aandeelhouders ‘not amused’ met salarisverhoging Unilever-CEO

03/05/2018

Liefst één op de drie Angelsaksische aandeelhouders van Unilever heeft gisteren tegen het voorgestelde remuneratieplan bij Unilever gestemd. Vandaag is het aan de beleggers in het Nederlandse deel van het vooralsnog Brits-Nederlandse bedrijf om over het plan te stemmen.

Retail Estates koopt winkelpark in regio Rotterdam

03/05/2018

Amper een week na een succesvolle kapitaalronde heeft vastgoedinvesteerder Retail Estates een winkelpark gekocht in Spijkenisse, een randgemeente van Rotterdam. Met de deal is een bedrag van 47,2 miljoen euro gemoeid.

“Heeft het centrum van Namen nog een winkelcentrum nodig?”

24/04/2018

Een jaar nadat Besix het project voor een winkelcentrum in Namen overkocht, lijkt de groep het Burgerforum niet te kunnen overtuigen van zijn voorstellen. De grote uitdaging: de lokale handel stimuleren, maar zónder verlies van groene publieke ruimte.

Albert Heijn test ‘rustig-aan-kassa’

24/04/2018

Albert Heijn heeft een proefproject opgestart met een ‘rustig-aan-kassa’. De supermarktketen geeft daarmee gehoor aan de verzuchtingen van klanten die net niét snel willen winkelen en graag tijd maken voor een praatje aan de kassa.