Retail Estates doet opnieuw forse investering in Nederland | RetailDetail

Retail Estates doet opnieuw forse investering in Nederland

Retail Estates doet opnieuw forse investering in Nederland
Shutterstock

Het Belgische vastgoedbedrijf Retail Estates, heeft opnieuw een grote investering gedaan in Nederland. Het heeft drie nieuwe winkelcentra gekocht, goed voor een waarde van ongeveer 205 miljoen euro.

 

99% bezettingsgraad

De drie winkelcentra zijn te vinden in de provincies Limburg, Noord-Holland en Gelderland. Samen huisvesten ze 83 winkels op een oppervlakte van 134.580 m² en zouden ze jaarlijks goed zijn voor 13,44 miljoen euro aan huur. De bezettingsgraad in de winkelcentra is bovendien al meer dan 15 jaar boven 99%.

 

De keuze voor Nederland is geen toevallige, gezien de recente opmars van de economie. “Dit is een mooi moment om er te investeren, omdat de Nederlandse koopkracht en economie na jaren van harde bezuinigingen hersteld zijn. De Nederlandse economie is uitgeziekt. Er is ook minder leegstand dan in België”, zei De Nys daar eerder al over.

 

De aankoop wordt betaald met een bankfinanciering, waardoor de schuldgraad oploopt tot 59%. Met een wettelijke limiet van 65 procent wordt het dringend tijd voor Retail Estates om nieuw geld binnen te halen. “Als we nog verder willen groeien, en dat is toch mijn ambitie, zal een kapitaaloperatie zich opdringen”, zegt CEO Jan De Nys aan De Tijd.

 

 In juli van dit jaar kocht Retail Estates voor het eerst panden in Nederland, toen voor een waarde van 75,6 miljoen euro. Met de toevoeging van de nieuwe winkelcentra is Nederland in één klap goed voor een kwart van het portfolio van het hele bedrijf.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Gepland winkelcentrum in Wanze fel betwist

08/03/2018

Het 7.400 m² grote winkelcentrum dat een bouwpromotor wil optrekken in Wanze (bij Hoei) stoot op fel protest in de gemeente. De gemeente ontving al meer dan duizend klachten en er circuleren meerdere petities.

Flinke vertraging voor hoogtechnologisch magazijn Delhaize

01/03/2018

Het zwaar geautomatiseerde distributiecentrum dat Delhaize begin dit jaar in Ninove in gebruik zou nemen, is nog altijd niet operationeel. Meer nog: de opening is ten vroegste voor 2019, een vertraging die tot een miljoenenverlies lijdt.

Banimmo verkoopt Franse retailvastgoedtak

01/03/2018

De Belgische beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar Banimmo heeft zijn Franse dochter van de hand gedaan. Die was gespecialiseerd in de transformatie van retailvastgoed, maar wordt afgestoten om de schuldenput van het Zaventemse moederbedrijf te dempen.

Nieuw winkelcentrum in Heusden krijgt goedkeuring

26/02/2018

Het gemeentebestuur van Heusden-Zolder heeft de nodige vergunningen goedgekeurd voor een nieuw winkelcentrum op de hoek van de Koolmijnlaan. Het project is goed voor een investering van 11 miljoen euro en moet 35 voltijdse jobs opleveren

"Geen grote verrassing" mocht Unilever voor Rotterdam kiezen

22/02/2018

Volgens de Financial Times maakt Rotterdam en niet Londen de meeste kans om het hoofdkantoor van het Brits-Nederlandse Unilever te krijgen. De zakenkrant baseert zich daarvoor op bronnen uit politieke middens.

Back to top