Retail Estates doet opnieuw forse investering in Nederland | RetailDetail

Retail Estates doet opnieuw forse investering in Nederland

Retail Estates doet opnieuw forse investering in Nederland
Shutterstock

Het Belgische vastgoedbedrijf Retail Estates, heeft opnieuw een grote investering gedaan in Nederland. Het heeft drie nieuwe winkelcentra gekocht, goed voor een waarde van ongeveer 205 miljoen euro.

 

99% bezettingsgraad

De drie winkelcentra zijn te vinden in de provincies Limburg, Noord-Holland en Gelderland. Samen huisvesten ze 83 winkels op een oppervlakte van 134.580 m² en zouden ze jaarlijks goed zijn voor 13,44 miljoen euro aan huur. De bezettingsgraad in de winkelcentra is bovendien al meer dan 15 jaar boven 99%.

 

De keuze voor Nederland is geen toevallige, gezien de recente opmars van de economie. “Dit is een mooi moment om er te investeren, omdat de Nederlandse koopkracht en economie na jaren van harde bezuinigingen hersteld zijn. De Nederlandse economie is uitgeziekt. Er is ook minder leegstand dan in België”, zei De Nys daar eerder al over.

 

De aankoop wordt betaald met een bankfinanciering, waardoor de schuldgraad oploopt tot 59%. Met een wettelijke limiet van 65 procent wordt het dringend tijd voor Retail Estates om nieuw geld binnen te halen. “Als we nog verder willen groeien, en dat is toch mijn ambitie, zal een kapitaaloperatie zich opdringen”, zegt CEO Jan De Nys aan De Tijd.

 

 In juli van dit jaar kocht Retail Estates voor het eerst panden in Nederland, toen voor een waarde van 75,6 miljoen euro. Met de toevoeging van de nieuwe winkelcentra is Nederland in één klap goed voor een kwart van het portfolio van het hele bedrijf.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

E-commerce weegt op het rendement van de fysieke supermarkt

05/06/2018

E-commerce zet het businessmodel van de fysieke supermarkten op termijn onder druk, berekende financieel retailspecialist Marshoek. Toch moeten supermarkten door die zure appel heen bijten, klinkt het evenwel.