Retail Estates heeft nu meer dan 500 winkels in portefeuille | RetailDetail

Retail Estates heeft nu meer dan 500 winkels in portefeuille

Retail Estates heeft nu meer dan 500 winkels in portefeuille

De vastgoedbevak Retail Estates heeft in het boekjaar 2013/2014 voor 47,02 miljoen euro aan huurgelden geïnd. Dat was niet alleen 13,57% meer dan het jaar voordien, de bevak overschreed ook de kaap van de 500 panden.

Al 548 winkelpanden in portefeuille

Het jongste boekjaar kende Retail Estates opnieuw een sterke groei van de vastgoedportefeuille met de oplevering van 23 winkelpanden in het retailpark Crescend’eau in Verviers, de aankoop van 7 panden in Marche-en-Famenne, het verwerven van 3 winkels in Sint-Denijs-Westrem en de overname van de vastgoedvennootschap Ducova met 20 panden op diverse locaties. Ten slotte werden nog 2 winkelpanden opgeleverd in Péruwelz en 2 in Lochristi. 

 

Eind maart had Retail Estates 548 panden in portefeuille, met een winkeloppervlakte van 570.870 vierkante meter en een waarde van 750,30 miljoen euro. Een jaar eerder bleef de wijzer nog staan op 499 panden. De groei van de vastgoedportefeuille beliep dus in totaal 9,84%. Die uitbreiding betaalde het met de 72 miljoen euro die het in juni vorig jaar ophaalde bij een kapitaalverhoging.

 

De bezettingsgraad, gemeten in verhuurde oppervlakte, beliep 98,17%. Voor het zestiende opeenvolgende jaar scoort de bevak daarmee boven de 98%.

 

Focus op retailpark bij Be-Mine

De bevak is nu volop bezig met het project Be-Mine, op de voormalige mijnterreinen in Beringen. Daar staat het in voor de realisatie van het retailpark. De oplevering ervan is gepland voor 2015. Retail Estates zegt momenteel geen andere grote plannen in de pijplijn te hebben.

 

Retail Estates beheert een portefeuille perifeer winkelvastgoed, dat gelegen is aan de rand van woonkernen of langs invalswegen naar stedelijke centra. De panden hebben een bebouwde oppervlakte tussen 500 en 3.000 vierkante meter; een typisch winkelpand heeft een gemiddelde oppervlakte van 1.000 vierkante meter.

 

De vastgoedinvesteerder gaat zijn aandeelhouders voorstellen om per aandeel 3,00 euro bruto uit te keren als dividend. Dat komt neer op 86,55% van het netto courant resultaat, dat uitkwam op 25,07 miljoen euro. Over het lopende boekjaar verwacht Retail Estates volgend jaar een dividend van 3,10 euro te kunnen aanbieden.
Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.