Retail Estates trakteert zichzelf op dubbel verjaardagsgeschenk

Retail Estates trakteert zichzelf op dubbel verjaardagsgeschenk
RetailEstates/Euronext

Retail Estates heeft twee winkelpanden gekocht in het Nederlandse Haarlemmermeer voor 9 miljoen euro. Daarnaast heeft het vastgoedbedrijf een retailpark gekocht voor 47 miljoen euro, ook al in Nederland. Maar die deal is nog “voorwaardelijk”.

 

Dubbele expansie in Nederland

Retail Estates, de in winkelvastgoed gespecialiseerde investeerder uit het Belgische Ternat met een portefeuille van 1,33 miljard euro aan vastgoed, noteerde gisteren 20 jaar op de Brusselse beurs. Bij die gelegenheid mocht CFO Kara De Smet niet alleen de openingsbel luiden (foto), het bedrijf deed zichzelf ook twee extra investeringen in Nederland cadeau.

 

De groep kocht twee winkelpanden in het Nederlandse Cruquius (Haarlemmermeer), op een locatie die aansluit bij het retailpark dat Retail Estates er afgelopen december kocht. De winkels ‑ samen goed voor zo’n 6.000 m² ‑ bieden onderdak aan de doe-het-zelfketens Praxis en Gamma en genereren 610.000 euro aan huurinkomsten.

 

Tegelijk heeft de groep in Nederland nog een retailpark gekocht, waarvan het de naam of locatie vooralsnog niet bekendmaakt. De deal is namelijk gesloten met als “opschortende voorwaarde” dat Retail Estates eerst de financiering rond krijgt. De groep zal voor de 22 winkelpanden en twee horecazaken,  die jaarlijks 3,1 miljoen euro aan huur opbrengen, 47 miljoen euro op tafel leggen. Het park zou aan de rand van één van de vier grootsteden liggen die samen de 'Randstad Holland' vormen, zo valt te horen.

 

Om het financiële plaatje rond te krijgen, overweegt Retail Estates ernstig om zijn retailpark in het Nederlandse Zwolle te verkopen, al dan niet aangevuld met een kapitaalverhoging. Er zou al een koper zijn voor dat winkelpark, dat Retail Estates in 2017 kocht voor 26,6 miljoen euro. De kandidaat-koper onderzoekt momenteel de boeken, waarna mogelijk een bod volgt.