RetailDetail brengt top van luxewarenhuizen naar Antwerpen

Shutterstock.com

Topmanagers van iconen als La Rinascente en INNO maken hun opwachting op het internationale congres The Future of Department Stores dat toekomstpistes voor de sector van de luxewarenhuizen verkent.

 

Kansen en bedreigingen

Grote namen als Selfridges, Galeries Lafayette of De Bijenkorf spreken tot de verbeelding als centra van weelderige luxe met hun hoge gebouwen vol licht. Maar vandaag kleuren de winkelstraten bloedrood. Zal het ooit goed komen? Over de kansen en bedreigingen voor de sector van de luxewarenhuizen schreven Erik Van Heuven (voormalig CEO van INNO) en Stefan Van Rompaey (hoofdredacteur van RetailDetail) het boek ‘The Future of Department Stores’.
 

Nu organiseert RetailDetail over dit onderwerp ook een internationaal congres. Enkele topnamen uit de sector maken hun opwachting op 21 oktober in Shopping Stadsfeestzaal in Antwerpen. Onder hen de Italiaanse ondernemer Maurizio Borletti, voormalig aandeelhouder van luxewarenhuizen La Rinascente en Le Printemps. Ook vandaag nog investeert hij in retailprojecten en bezit hij een deel van het winkelvastgoed van de groep Galeria Karstadt Kaufhof. In een interview met RetailDetail deelde hij al z’n uitgesproken visie op het luxewarenhuis.

 

Binnensteden en shoppingcentra

Ook INNO tekent present, de Belgische warenhuisketen die zichzelf nu volop heruitvindt met een metamorfose voor de fysieke winkels en de opening van het digitale shoppingplatform inno.be. Elly Zwinnen en Tom Van Hese komen het ambitieuze strategisch herlanceringsprogramma toelichten.
 

Selvane Mohandas du Ménil van de International Association of Department Stores trekt belangrijke lessen uit de pandemie om nieuwe crises voor te bereiden en de toekomst van de warenhuisindustrie aan te pakken. Vastgoedexpert Hubert Stech van Multi ziet hoe de toekomst van het warenhuis samenloopt met de toekomst van de shopping centra. Voor de academische noot zorgt hoogleraar Kitty Koelemeyer van Nyenrode Business University: zij brengt haar visie over het huidige bloedbad in de retail, lege winkelstraten en verpauperde binnensteden.
 

Het congres The Future of Department Stores vindt plaats op donderdag 21 oktober in Shopping Stadsfeestzaal in Antwerpen. Via deze link vindt u meer informatie over het programma en kan u tickets bestellen.