Shopping Street Innovation Lab opent in Amsterdam

Shopping Street Innovation Lab van start in Amsterdam

Shopping Street Innovation Lab van start in Amsterdam

In Amsterdam opent binnenkort een Shopping Street Innovation Lab in de Beethovenstraat. Zo kunnen consumenten verschillende nieuwe technologieën binnen de retailsector komen uittesten bij een aantal winkels.

 

Blijven innoveren

Het innovatielab komt er op eigen initiatief van de winkeliersvereniging in de Beethovenstraat. Klanten kunnen onder andere een VR-bril bij een reisbureau testen, maar er is ook een bodyscan voor een modewinkel en een etalage met bewegende beelden bij een juwelier.

 

“Winkelstraten zoals die van ons moeten innoveren om bestaansrecht te houden en ook in de toekomst klanten te blijven trekken”, aldus Ruud Strootman van de winkeliersvereniging aan RetailNews.

 

De nieuwe technologieën zullen een jaar lang getest worden bij de winkels. Ondertussen worden de ervaringen tussen de verschillende retailers gedeeld en wordt er gekeken naar het effect op de klanten. De technologieën worden aangeleverd door bedrijven en opleidingsinstituten, die als partners mee in het project van de winkeliersvereniging zijn gestapt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.

Albert Heijn Hoofddorp laat Coca-Cola aan huis leveren

29/06/2018

Coca-Cola experimenteert in de Albert Heijn van Hoofddorp met een bezorgscherm: klanten kunnen in de supermarkt grote verpakkingen frisdrank bestellen en gratis thuis laten leveren.