Shopping Street Innovation Lab opent in Amsterdam

Shopping Street Innovation Lab van start in Amsterdam

Shopping Street Innovation Lab van start in Amsterdam

In Amsterdam opent binnenkort een Shopping Street Innovation Lab in de Beethovenstraat. Zo kunnen consumenten verschillende nieuwe technologieën binnen de retailsector komen uittesten bij een aantal winkels.

 

Blijven innoveren

Het innovatielab komt er op eigen initiatief van de winkeliersvereniging in de Beethovenstraat. Klanten kunnen onder andere een VR-bril bij een reisbureau testen, maar er is ook een bodyscan voor een modewinkel en een etalage met bewegende beelden bij een juwelier.

 

“Winkelstraten zoals die van ons moeten innoveren om bestaansrecht te houden en ook in de toekomst klanten te blijven trekken”, aldus Ruud Strootman van de winkeliersvereniging aan RetailNews.

 

De nieuwe technologieën zullen een jaar lang getest worden bij de winkels. Ondertussen worden de ervaringen tussen de verschillende retailers gedeeld en wordt er gekeken naar het effect op de klanten. De technologieën worden aangeleverd door bedrijven en opleidingsinstituten, die als partners mee in het project van de winkeliersvereniging zijn gestapt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.

AB InBev brouwt voortaan duurzamer en deelt patent

12/04/2018

Biergigant AB InBev komt voor de dag met een nieuwe techniek die brouwen energievriendelijker maakt. Op termijn zal de innovatie, die ook gratis gedeeld wordt met kleinere brouwerijen, zorgen voor 5% minder CO2-uitstoot wereldwijd.

Vernieuwd winkelcentrum Les Bastions mikt op 5 miljoen bezoekers

12/04/2018

Het bekende Doornikse shoppingcenter Les Bastions is op 12 april heropend na een stevige uitbreiding en een grondige make-over. Voor nieuwe impulsen zorgen trekkers als Zara en Bershka. Het project zet ook sterk in op diensten.

“Alle retailers moeten zichzelf heruitvinden”

10/04/2018

Meer dan ooit is het de consument die beslist welke richting de retailmarkt uitgaat. Winkelketens moeten zichzelf heruitvinden, hun concepten in vraag stellen. Dat zeggen Jean Baheux en Jonathan Delguste van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield.

Retail Estates trakteert zichzelf op dubbel verjaardagsgeschenk

29/03/2018

Retail Estates heeft twee winkelpanden gekocht in het Nederlandse Haarlemmermeer voor 9 miljoen euro. Daarnaast heeft het vastgoedbedrijf een retailpark gekocht voor 47 miljoen euro, ook al in Nederland. Maar die deal is nog “voorwaardelijk”.

Colruyt voegt assortiment toe voor moslimklanten

29/03/2018

Colruyt voegt in de loop van 2018 een 40-tal producten gericht op moslims aan het assortiment toe in 41 verschillende winkels. Om de boodschappen voor moslims makkelijker te maken, duidt het in de MyColruyt-app voortaan ook aan wanneer iets halal is.