Shoppingcenter Docks Bruxsel in Canadese handen

Shoppingcenter Docks Bruxsel in Canadese handen
Docks Bruxsel

Canadese investeerders van de Alberta Investment Management Corporation hebben ongeveer 300 miljoen euro neergeteld voor het Brusselse shoppingcenter Docks Bruxsel. Al van bij de oplevering in 2016 was ontwikkelaar Equilis op zoek naar een overnemer.

 

Snelle verkoop

Toen Docks Bruxsel in oktober 2016 de deuren opende, ging Equilis vrijwel meteen op zoek naar potentiële investeerders, maar in een eerste fase was er weinig belangstelling. Nu is er met Alberta Investment Management Corporation toch een partij opgedoken die het beoogde bedrag op tafel wil leggen, schrijft De Tijd.

 

Dat Equilis er nu al in slaagt om het winkelcentrum te verkopen, is opvallend. Veel investeerders wachten liever tot een shoppingcenter minstens drie jaar geopend is, omdat dan de eerste huurcontracten aflopen en ontevreden huurders dus kunnen vertrekken.

 

In het eerste jaar kreeg Docks Bruxsel 5 miljoen bezoekers over de vloer, nadat het in de eerste twee weken maar liefst 700.000 bezoekers mocht ontvangen. Op topniveau moet het winkelcentrum jaarlijks 8 miljoen bezoekers ontvangen. 

 

Sinds de opening van Docks Bruxsel is er wel heel wat heisa ontstaan rond de vergunningen van het winkelcentrum. Zo stelde Unizo zich in mei van vorig jaar openlijk vragen over de manier waarop die vergunningen werd verdeeld en Brussels minister van Economie Didier Gosuin zei eind vorig jaar dat Docks Bruxsel zijn beloftes niet nakomt, waardoor de impact op de mobiliteit en de lokale handelaars een pak groter was dan voorspeld.