Shoppingcenter Dockx Bruxsel in Canadese handen | RetailDetail

Shoppingcenter Dockx Bruxsel in Canadese handen

Shoppingcenter Dockx Bruxsel in Canadese handen
Docks Bruxsel

Canadese investeerders van de Alberta Investment Management Corporation hebben ongeveer 300 miljoen euro neergeteld voor het Brusselse shoppingcenter Docks Bruxsel. Al van bij de oplevering in 2016 was ontwikkelaar Equilis op zoek naar een overnemer.

 

Snelle verkoop

Toen Docks Bruxsel in oktober 2016 de deuren opende, ging Equilis vrijwel meteen op zoek naar potentiële investeerders, maar in een eerste fase was er weinig belangstelling. Nu is er met Alberta Investment Management Corporation toch een partij opgedoken die het beoogde bedrag op tafel wil leggen, schrijft De Tijd.

 

Dat Equilis er nu al in slaagt om het winkelcentrum te verkopen, is opvallend. Veel investeerders wachten liever tot een shoppingcenter minstens drie jaar geopend is, omdat dan de eerste huurcontracten aflopen en ontevreden huurders dus kunnen vertrekken.

 

In het eerste jaar kreeg Docks Bruxsel 5 miljoen bezoekers over de vloer, nadat het in de eerste twee weken maar liefst 700.000 bezoekers mocht ontvangen. Op topniveau moet het winkelcentrum jaarlijks 8 miljoen bezoekers ontvangen. 

 

Sinds de opening van Docks Bruxsel is er wel heel wat heisa ontstaan rond de vergunningen van het winkelcentrum. Zo stelde Unizo zich in mei van vorig jaar openlijk vragen over de manier waarop die vergunningen werd verdeeld en Brussels minister van Economie Didier Gosuin zei eind vorig jaar dat Docks Bruxsel zijn beloftes niet nakomt, waardoor de impact op de mobiliteit en de lokale handelaars een pak groter was dan voorspeld.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.