Shoppingcenter Dockx Bruxsel in Canadese handen | RetailDetail

Shoppingcenter Dockx Bruxsel in Canadese handen

Shoppingcenter Dockx Bruxsel in Canadese handen
Docks Bruxsel

Canadese investeerders van de Alberta Investment Management Corporation hebben ongeveer 300 miljoen euro neergeteld voor het Brusselse shoppingcenter Docks Bruxsel. Al van bij de oplevering in 2016 was ontwikkelaar Equilis op zoek naar een overnemer.

 

Snelle verkoop

Toen Docks Bruxsel in oktober 2016 de deuren opende, ging Equilis vrijwel meteen op zoek naar potentiële investeerders, maar in een eerste fase was er weinig belangstelling. Nu is er met Alberta Investment Management Corporation toch een partij opgedoken die het beoogde bedrag op tafel wil leggen, schrijft De Tijd.

 

Dat Equilis er nu al in slaagt om het winkelcentrum te verkopen, is opvallend. Veel investeerders wachten liever tot een shoppingcenter minstens drie jaar geopend is, omdat dan de eerste huurcontracten aflopen en ontevreden huurders dus kunnen vertrekken.

 

In het eerste jaar kreeg Docks Bruxsel 5 miljoen bezoekers over de vloer, nadat het in de eerste twee weken maar liefst 700.000 bezoekers mocht ontvangen. Op topniveau moet het winkelcentrum jaarlijks 8 miljoen bezoekers ontvangen. 

 

Sinds de opening van Docks Bruxsel is er wel heel wat heisa ontstaan rond de vergunningen van het winkelcentrum. Zo stelde Unizo zich in mei van vorig jaar openlijk vragen over de manier waarop die vergunningen werd verdeeld en Brussels minister van Economie Didier Gosuin zei eind vorig jaar dat Docks Bruxsel zijn beloftes niet nakomt, waardoor de impact op de mobiliteit en de lokale handelaars een pak groter was dan voorspeld.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

“Heeft het centrum van Namen nog een winkelcentrum nodig?”

24/04/2018

Een jaar nadat Besix het project voor een winkelcentrum in Namen overkocht, lijkt de groep het Burgerforum niet te kunnen overtuigen van zijn voorstellen. De grote uitdaging: de lokale handel stimuleren, maar zónder verlies van groene publieke ruimte.

Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.

Hans Anders rondt kaap van 200 miljoen euro omzet

12/04/2018

De Nederlandse brillenketen Hans Anders heeft zijn omzet vorig jaar met 6% opgeschroefd tot 203,7 miljoen euro. De optiekketen kondigt tegelijk aan zich terug te trekken uit de Franse markt.

Vernieuwd winkelcentrum Les Bastions mikt op 5 miljoen bezoekers

12/04/2018

Het bekende Doornikse shoppingcenter Les Bastions is op 12 april heropend na een stevige uitbreiding en een grondige make-over. Voor nieuwe impulsen zorgen trekkers als Zara en Bershka. Het project zet ook sterk in op diensten.

Franse modeketen Naf Naf in Chinese handen

12/04/2018

Naf Naf, de Franse modeketen uit de Vivarte-groep, krijgt een nieuwe eigenaar. Een Chinees consortium onder leiding van modegroep La Chapelle legt 52 miljoen euro op tafel.

Geraakt Hema niet verkocht?

11/04/2018

De Nederlandse warenhuisketen Hema, die sinds september in de etalage staat, geraakt maar moeilijk verkocht. Geïnteresseerde partijen vinden de keten te duur. Eerdere verkooppogingen mislukten ook al.