Sint-Lambrechts-Woluwe gekant tegen uitbreiding Woluwe Shopping

Assar + DunnettCraven

Het gemeentebestuur van Sint-Lambrechts-Woluwe heeft een negatief advies uitgebracht over de aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning voor de uitbreiding van het Woluwe Shopping Center.

 

Negatief advies

Eigenaar Eurocommercial heeft bij het Brussels Gewest een bouwvergunning aangevraagd om het winkelcentrum uit te breiden en 95 woningen boven de winkels te creëren. De aanvraag wordt momenteel onderzocht, en in dit verband werd ook het advies van het college van Sint-Lambrechts-Woluwe gevraagd. Dat heeft zich nu dus negatief uitgesproken over het uitbreidingsproject zoals het was ingediend.

 

Volgens de gemeente past het niet in de buurt, vanwege de omvang, het volume en de esthetiek. "De zijgevels zijn bijzonder slecht geïntegreerd in het stedelijk weefsel en zijn veel te hoog", citeert Le Soir het schepencollege. Door de bouw van een nieuwe ondergrondse parkeergarage van twee verdiepingen dreigt ook de natuurlijke waterstroom te worden belemmerd, terwijl het uitbreidingsproject gelegen is in een zone met gemiddeld tot hoog risico op overstromingen, luidt het nog.