Stad Vilvoorde dient bezwaarschrift in tegen Neo

Stad Vilvoorde dient bezwaarschrift in tegen Neo

Stad Vilvoorde dient bezwaarschrift in tegen Neo
NeoBrussels.com

Vilvoorde heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de bouw- en milieuvergunning die is aangevraagd voor Neo, het enorme project met winkelcentrum op de Heizelvlakte in Brussel.

 

Groter dan Uplace

“Het project zal tot een verkeersinfarct leiden op de Brusselse ring, de middenstand van Vilvoorde en de Vlaamse Rand rond Brussel leegzuigen en de al hoge concentraties vervuilend fijnstof verder de hoogte injagen.” Dat zijn volgens zakenkrant De Tijd, die het bezwaarschrift kon inkijken, kort samengevat de argumenten die het stadsbestuur ontwikkelt tegen de komst van Neo. “Dezelfde als die die het tegen de komst van Uplace had”, klinkt het fijntjes.

 

Neo moet een volledig nieuwe woonwijk worden op en rond de vlakte waar nu nog het Koning Boudewijnstadion staat: een groots project met behalve 590 woningen en 3.500 m² kantoren ook een reusachtig winkelcentrum van 72.000 m² (ter vergelijking: Uplace was ‘maar’ 55.000 m² groot). Daarnaast moeten er ook een pretpark, een bioscoop en 9.000 m² aan horeca komen. De opening is voorzien voor 2021.

 

Als het van de Vilvoordse burgemeester Hans Bonte (SP.A) afhangt, komt Neo er evenwel niet, of toch zeker niet in zijn huidige vorm. De burgemeester staat niet alleen in zijn verzet: het bezwaarschrift van Vilvoorde komt boven op de reeds lopende procedures bij de Raad van State tegen het Gewestelijk Ruimtelijk Plan. Volgens De Tijd dient ook Wemmel een bezwaar in en denkt Grimbergen er ernstig over na. Daarnaast zijn ook flink wat middenveldorganisaties Neo liever kwijt dan rijk. Wordt vervolgd…

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.

Komt Eataly naar Brussel?

30/05/2018

De Italiaanse delicatessensupermarkt Eataly zou op weg zijn naar ons land. De retailer zou het pand van Delhaize innemen op de Anspachlaan, in de Brusselse voetgangerszone.

De Nieuwstraat in Brussel kent magere jaren

22/05/2018

De Nieuwstraat in Brussel loopt de laatste jaren leeg: 10 procent van de winkelpanden in de duurste winkelstraat van België is ongebruikt, niet alleen sinds de terroristische aanslagen, maar ook door de concurrentie van The Mint en de renovatiewerken aan City 2.

Brussels akkoord over duurzamere voeding

15/05/2018

De Brusselse distributeurs verbinden zich ertoe tegen 2020 30% minder voedselafval te hebben en 20% meer ruimte te voorzien voor Belgische voeding. Dat maakt deel uit van een nieuw akkoord tussen het Brussels Gewest en de sector.