Stad Vilvoorde dient bezwaarschrift in tegen Neo

Stad Vilvoorde dient bezwaarschrift in tegen Neo

Stad Vilvoorde dient bezwaarschrift in tegen Neo
NeoBrussels.com

Vilvoorde heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de bouw- en milieuvergunning die is aangevraagd voor Neo, het enorme project met winkelcentrum op de Heizelvlakte in Brussel.

 

Groter dan Uplace

“Het project zal tot een verkeersinfarct leiden op de Brusselse ring, de middenstand van Vilvoorde en de Vlaamse Rand rond Brussel leegzuigen en de al hoge concentraties vervuilend fijnstof verder de hoogte injagen.” Dat zijn volgens zakenkrant De Tijd, die het bezwaarschrift kon inkijken, kort samengevat de argumenten die het stadsbestuur ontwikkelt tegen de komst van Neo. “Dezelfde als die die het tegen de komst van Uplace had”, klinkt het fijntjes.

 

Neo moet een volledig nieuwe woonwijk worden op en rond de vlakte waar nu nog het Koning Boudewijnstadion staat: een groots project met behalve 590 woningen en 3.500 m² kantoren ook een reusachtig winkelcentrum van 72.000 m² (ter vergelijking: Uplace was ‘maar’ 55.000 m² groot). Daarnaast moeten er ook een pretpark, een bioscoop en 9.000 m² aan horeca komen. De opening is voorzien voor 2021.

 

Als het van de Vilvoordse burgemeester Hans Bonte (SP.A) afhangt, komt Neo er evenwel niet, of toch zeker niet in zijn huidige vorm. De burgemeester staat niet alleen in zijn verzet: het bezwaarschrift van Vilvoorde komt boven op de reeds lopende procedures bij de Raad van State tegen het Gewestelijk Ruimtelijk Plan. Volgens De Tijd dient ook Wemmel een bezwaar in en denkt Grimbergen er ernstig over na. Daarnaast zijn ook flink wat middenveldorganisaties Neo liever kwijt dan rijk. Wordt vervolgd…

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Gepland winkelcentrum in Wanze fel betwist

08/03/2018

Het 7.400 m² grote winkelcentrum dat een bouwpromotor wil optrekken in Wanze (bij Hoei) stoot op fel protest in de gemeente. De gemeente ontving al meer dan duizend klachten en er circuleren meerdere petities.

Flinke vertraging voor hoogtechnologisch magazijn Delhaize

01/03/2018

Het zwaar geautomatiseerde distributiecentrum dat Delhaize begin dit jaar in Ninove in gebruik zou nemen, is nog altijd niet operationeel. Meer nog: de opening is ten vroegste voor 2019, een vertraging die tot een miljoenenverlies lijdt.

Banimmo verkoopt Franse retailvastgoedtak

01/03/2018

De Belgische beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar Banimmo heeft zijn Franse dochter van de hand gedaan. Die was gespecialiseerd in de transformatie van retailvastgoed, maar wordt afgestoten om de schuldenput van het Zaventemse moederbedrijf te dempen.

Nieuwe Brusselse winkel A.S. Adventure opent vrijdag

01/03/2018

Op 2 maart heropent de Brusselse A.S. Adventure in een nieuw pand aan de Guldenvlieslaan. In dat pand was voorheen Marks & Spencer te vinden, maar A.S. Adventure deelt nu de ruimte met zusterketen Juttu.

Nieuw winkelcentrum in Heusden krijgt goedkeuring

26/02/2018

Het gemeentebestuur van Heusden-Zolder heeft de nodige vergunningen goedgekeurd voor een nieuw winkelcentrum op de hoek van de Koolmijnlaan. Het project is goed voor een investering van 11 miljoen euro en moet 35 voltijdse jobs opleveren

Centrummanager Hasselt pleit voor "omzethuur" tegen leegstand

15/02/2018

“Geef starters een flink verminderde huurprijs en laat ze daar bovenop een deel van hun omzet afstaan.” Met dat opmerkelijke voorstel wil de nieuwe centummanager van Hasselt de leegstand in zijn stad aanpakken.

Back to top